Barça

NALDO

NOU central DE L’ESPANYOL

“Si només defenses, el Barça et passa per sobre”

“És important estar encertats en la contenció, però cal fer més coses perquè ells també pateixin i es trobin en dificultats”

“És millor que no hi sigui, és un maldecap menys. Hi ha pocs jugadors com ell en l’un contra un”

El Barça, ara mateix, no està en el seu millor nivell i li podem fer mal. Estem confiats en fer una cosa gran

Edinaldo Gomes Pereira, Naldo, (Santo André, Brasil, 1988) s’estrenarà avui en un derbi al Camp Nou amb la brutal exigència d’aturar Luis Suárez i estar pendent de fer les cobertures quan Messi caigui per la seva zona d’influència. Tot un repte per a aquest central brasiler de caràcter pausat i reflexiu.

Com van les seves primeres setmanes a l’Espanyol?
Estic evolucionant, tot va millorant i m’estic adaptant al grup. Els últims dies han estat de molt profit.
Què suposava per a vostè tornar a la lliga espanyola?
Primer, felicitat. Aquesta és una de les lligues més competitives del món i hi juguen els millors. És on volia estar. Això em fa créixer com a jugador i, a més, estic amb un tècnic, el Quique, que conec bé.
La seva carrera està marcada per canvis constants d’equips. Ara ha signat per tres anys... Això l’ajudarà a tenir estabilitat i continuïtat?
És important estar en un lloc i tenir un recorregut estable, però no em penedeixo del que he fet fins ara. Això sí, és evident que estar anys en un club t’ajuda en tots els aspectes. El futbol no és només el que veus al terreny de joc.
I, a més, coincideix amb Quique, que ja el va tenir al Getafe. Van ser pocs mesos per la seva marxa sobtada, però com recorda aquella experiència?
Van ser uns mesos molt bons. Quan ell va arribar a Getafe va millorar molt tot el grup i vam tenir un resultats molts positius. Va ser una llàstima que ell marxés, perquè hauríem pogut fer un any magnífic.
Va entendre la seva marxa?
Va ser una cosa personal entre ell i el president. Va ser una decisió seva. Era molt respectat al vestidor. Vam lamentar la seva marxa.
Ha canviat molt des de la seva època al Getafe?
El tracte amb el jugador és el mateix, però, com tots, està evolucionant la seva metodologia. És un tècnic exigent que busca la millora constant. No es queda aturat, i això és el que ens transmet en tots els entrenaments per fer un gran any.
El van fitxar per ocupar el buit de Diego Reyes. Es veu com un segon plat? El pressiona això?
No m’ho agafo amb pressió. El pensament de l’aficionat no el puc canviar. Jo m’he de centrar en la resposta al terreny de joc i demostrar de què soc capaç. Si soc la primera opció o la quarta això ja és cosa del club. Ara estic aquí i he de demostrar el perquè del meu fitxatge.
Deia que retornava a una de les lligues més importants del món i suposo que per jugar partits com el d’avui al Camp Nou...
Segur. Em vull mesurar davant dels millors, Cristiano i Messi. Són els millors del món. El derbi és un partit molt important per a nosaltres i la nostra mentalitat des del minut zero és fer un bon partit i obtenir un resultat positiu al Camp Nou.
L’afició de l’Espanyol ho viu com un dels partits més importants de l’any.
Entenc el sentiment de l’afició, és més que un partit, i així l’afrontem. Cal pensar que, tot i la magnitud del Barça, això és un partit obert de futbol i pot passar qualsevol cosa. El Barça ara mateix i en aquest punt de temporada no està en el seu millor nivell i li podem fer mal. Confiem a fer una cosa gran.
Quin Espanyol es veurà al Camp Nou, el del Sánchez Pizjuán o el del Leganés?
Esperem que la millor versió, per això estem treballant, però al llarg de la temporada hi poden haver moments dolents. Però pensem en positiu i no pensem a repetir una primera part com la del partit contra el Leganés.
Què suposaria un resultat positiu en el derbi?
Una injecció de moral, no només pels punts, sinó per reafirmar que anem pel bon camí pel que fa a la feina i crec que també ens ajudaria per a la resta de temporada. Seria un estímul gegantí en tots els nivells.
Vostè ja es va enfrontar amb el Barça (13 de desembre del 2014) i li va sortir prou bé. Va deixar sec Luis Suárez i el Getafe va empatar a casa (0-0).
El recordo perfectament. El Barça venia amb bona dinàmica i el vam poder aturar. El vaig marcar molt bé, no només jo, sinó que també la resta de l’equip va fer una tasca defensiva impecable i vam sortir molt bé al contraatac. Va ser un partit perfecte, però Bravo ens va espatllar el triomf amb les seves aturades [riu].
És un bon indici per al partit d’avui?
Sí, demostra que en el futbol no hi ha res escrit. Si fas les coses bé pots plantar cara a qualsevol, però hem de ser conscients que tampoc podem estar 60 minuts defensant a la nostra àrea, perquè el Barça t’acabarà passant per sobre. Cal fer més coses, perquè ells també pateixin en defensa, i en això hem treballat al llarg de la setmana.
El Barça perd sense Neymar?
Sí, era una peça important per a ells. És un futbolista fantàstic en l’un contra un i que marca les diferències. Hi ha pocs jugadors com ell. Per a nosaltres és millor que no hi sigui. És un maldecap menys, però el Barça segueix tenint molt de perill.
Com Messi i Luis Suárez... Com se’ls atura?
Per aturar-los no depens de només un jugador, sinó de tot el conjunt. Seran clau les ajudes defensives per neutralitzar-los.
Pau López va tenir un derbi calent fa dues temporades al Camp Nou. Com està?
El veig tranquil, normal i concentrat. Està treballant com una setmana més. No veig res estrany en ell.
Com és jugar al costat de David López?
És un futbolista molt tècnic i tinc una bona comunicació amb ell. M’ajuda molt i marca les diferències en defensa.
Per acabar, té l’Espanyol possibilitats de lluitar per anar a Europa?
Tenim una gran plantilla i les eines necessàries per fer-ho, però els adversaris també juguen. Serà un procés de maduració i el més important és tenir els peus a terra i afrontar cada partit com si fos l’últim. Aquesta és la mentalitat per superar-se.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)