Barça

“Que sigui el 14 del 9 no és casualitat”

El club dona inici a la construcció de la instal·lació amb l’acte de col·locació de la primera pedra. “Hem escollit aquesta data perquè han estat números lligats a la vida esportiva de Johan Cruyff”, va destacar Bartomeu

L’últim número de la Revista Barça; les portades dels diaris del dia i monedes en curs; una safata de l’escultor Josep Maria Jujol en representació d’una de les seves obres més emblemàtiques, l’edifici modernista de Can Negre de Sant Joan Despí; un casc d’obra amb els colors blaugrana; una samarreta del Barça signada per jugadors del club i amb el nou estadi Johan Cruyff i el dorsal 14 imprès a l’esquena; una petita estàtua de l’enyorat pare del dream team i, és clar, una pilota.

Tots aquests objectes es van introduir ahir en una caixa de records que va simbolitzar la col·locació de la primera pedra de l’estadi Johan Cruyff. Un recinte destinat a ser la instal·lació més emblemàtica de la ciutat esportiva i que serà la nova llar del Barça B, del primer equip femení i també del juvenil A quan disputi competició europea (la Youth League). Caldrà esperar, però, catorze mesos, que és el temps previst de durada de les obres. La inauguració, per tant, es preveu que sigui cap a final del 2018.

La inversió ascendeix a 12 milions d’euros i la capacitat serà de 6.000 espectadors. Tot plegat per disposar d’un estadi de categoria 3 de la UEFA (el màxim és 5). Més enllà de l’estadi, també s’actuarà sobre l’entorn, amb nous habitatges, zones verdes i altres equipaments.

Directius, jugadors i exjugadors, executius i professionals de les diverses àrees del club, l’alcalde de Sant Joan Despí (Antoni Poveda), familiars de Johan Cruyff encapçalats per la seva vídua, Danny, i les seves filles Susila i Chantal... L’extensa llista de personalitats presents en l’acte d’ahir era reflex de la transcendència que suposa l’inici de la construcció del nou recinte. De fet, és un pas bàsic a l’hora d’impulsar l’Espai Barça, que preveu la profunda transformació urbanística de les instal·lacions del Camp Nou, amb la remodelació de l’estadi i la construcció del nou Palau Blaugrana aprofitant els terrenys de l’actual Miniestadi. “Aquest és un acte carregat de simbolisme per a nosaltres”, va comentar el president del Barça, Josep Maria Bartomeu, fent referència a la data escollida per fer l’acte de col·locació de la primera pedra. “Que sigui el 14 del 9 no és casualitat. Han estat números lligats a la vida esportiva de Johan Cruyff”, va destacar.

El màxim mandatari blaugrana es va referir al nou estadi com “un somni col·lectiu”, fruit d’un trajecte que va més enllà de la junta actual. En aquest sentit, va agrair la tasca realitzada pels presidents que l’han precedit en el càrrec: “Al president Núñez, perquè va comprar aquests terrenys fa uns anys i va iniciar la Masia; al president Gaspart, perquè va posar la primera pedra de la ciutat esportiva; al president Laporta, perquè va continuar les obres i la va inaugurar; i al president Rosell, per donar l’impuls final a la nova Masia i als nous pavellons.” Tampoc es va oblidar de destacar la feina dels arquitectes Batlle i Roig, encarregats de dissenyar el nou recinte, i a la família Cruyff per acceptar que porti el nom d’en Johan.

En el seu discurs, Bartomeu també va remarcar que el nou estadi “ha de ser la peça representativa de la ciutat esportiva”. “Els jugadors de la Masia podran tornar a veure per la finestra l’estadi on han de créixer els seus somnis”, va manifestar.

Des d’Iniesta al planter

A mesura que es realitzaven els parlaments, els diversos protagonistes de l’acte van anar deixant els objectes dins la caixa que simbolitzava la primera pedra. Sergi Palència i Laura Ràfols, capitans del Barça B i del primer equip femení, es van encarregar d’introduir la samarreta blaugrana signada per diversos jugadors en representació de tots els equips del club. “L’estadi portarà el nom d’un referent com en Johan. Esperem desenvolupar el joc que ens va inculcar”, va desitjar Palència. Més tard, van ser Susila Cruyff i Andrés Ini-esta els encarregats de posar l’estatueta del mític exjugador i exentrenador blaugrana i la pilota, respectivament.

A l’hora de soterrar la caixa de records, es va escollir dos representants del futbol de base: Pau Prim (aleví A) i Martina González (aleví benjamí femení). Iniesta i Gerard Deulofeu, així com Bartomeu, van ser els encarregats de fer les primeres palades de sorra per soterrar-la. Tot seguit, la resta de personalitats s’hi van anar afegint. “Orgullós com a capità i culer d’acompanyar el club en aquest dia tan especial”, va piular Iniesta al Twitter. El mateix canal va utilitzar Deulofeu per expressar la mateixa satisfacció.

LES FRASES

Els jugadors de la Masia podran tornar a veure per la finestra l’estadi on han de créixer els seus somnis

ESPAI BARÇA

Ens hauria agradat anar més ràpid, però l’urbanisme és lent i laboriós. L’estadi Johan Cruyff és un exemple de la feina d’aquests anys
Jordi Moix
Vicepresident i comissionat de l’Espai Barça

CARACTERÍSTIQUES

És fruit d’un somni col·lectiu, no només d’aquesta junta. Vull mostrar el meu agraïment als presidents Núñez, Gaspart, Laporta i Rosell
Josep Maria Bartomeu
PRESIDENT DEL bARÇA
L’inici de les obres de l’estadi Johan Cruyff és un pas bàsic per al projecte
El cost és de 12 milions d’euros i la previsió és poder inaugurar-lo d’aquí a 14 mesos
Porta el nom d’un referent com en Johan. Esperem desenvolupar el joc que ens va inculcar
Sergi Palencia
capità DEL BARÇA B
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)