Barça

Iniesta per sempre

El gran capità signa una renovació de per vida amb el Barça, i això li permetrà decidir any rere any si continua o no

El manxec es mostra molt agraït per la confiança que li ha transmès el club amb aquest tipus de contracte

Andrés Iniesta serà jugador del FC Barcelona fins que ell vulgui, després que el gran capità blaugrana i el club posessin ahir el punt final al serial de la renovació del manxec en oficialitzar un nou contracte sense data de caducitat, que només expirarà quan el mateix Iniesta consideri que el seu cos ja no està al nivell òptim per poder competir al màxim nivell. “L’Andrés s’ho ha guanyat. Ell és l’exemple a seguir per als nois del planter, i no parlo del seu talent, sinó de la seva manera de ser. Iniesta va arribar al Barça amb només 12 anys i fa que és aquí tota la seva vida. Sent els colors i forma part de l’era guanyadora que va començar al 2003”, va valorar Josep Maria Bartomeu, el president del FC Barcelona, que va recordar que el d’Iniesta és el primer contracte de per vida que signa un jugador en la història del club. “És un acord excepcional per a un jugador excepcional”, va explicar el màxim dirigent blaugrana.

Signat l’acord i després de les clàssiques fotografies damunt de la gespa del Camp Nou, Andrés Iniesta, visiblement satisfet, va valorar la notícia de la seva esperada renovació en una compareixença en què va mostrar en diverses ocasions la seva gratitud cap als dirigents del club per la confiança que li han transmès amb aquest contracte. “És un dia molt especial per a mi pel simple fet de poder seguir a casa meva i continuar somiant en lluitar per aconseguir més èxits amb el meu club. El Barça m’ha vist créixer, evolucionar, fins que n’he estat el seu capità. Vaig arribar aquí amb només 12 anys i ara en tinc 33. Quan miro enrere i penso amb tot el que he viscut aquí m’entren esgarrifances”, va explicar Iniesta. “Vull agrair al president i a la seva junta la confiança que em transmeten amb aquest contracte, ja que em permetrà continuar il·lusionat per mirar de lluitar per a tots els objectius i, al final de cada curs, valorar què és millor per a totes les parts. Això no té preu”, va afegir-hi. Perquè si una cosa va voler deixar ahir clara el gran capità, com ja havia fet en les seves darreres aparicions públiques, és que no pensa continuar jugant al màxim nivell si detecta que ja no pot seguir sent important. “Que el meu nou contracte sigui de per vida no vol dir que seguiré si no em veig preparat física i mentalment. No és el meu pensament. Soc el primer que quan no em vegi amb la força de sempre faré un pas al costat. I és per això que valoro molt la postura del club, que em transmet confiança en la meva humilitat perquè jo pugui valorar any rere any la situació.”

Qüestionat sobre els dubtes que va tenir la temporada passada, en què els seus constants problemes físics van fer témer amb un adeu prematur, Andrés Iniesta va admetre que la seva renovació ha estat el fruit de les seves sensacions, tot i que també va voler deixar clar que des d’un primer moment el seu pensament estava en continuar vestint de blaugrana. “Rere d’aquesta renovació hi ha molts moments, bons i dolents, però sempre he tingut clar que enlloc estaria tan bé com a casa meva. Mai hi ha hagut cap problema entre el club i jo. Simplement que per arribar a acords primer s’ha de parlar. Ho hem portat de la manera més positiva possible per arribar fins aquí”. I és clar, sent fidel a la idea de viure el dia a dia i seguint els missatges que li transmet el seu cap i el seu cos, Iniesta no es va voler posar cap edat límit per penjar les botes, com també va admetre que no ha pensat què farà el dia que deixi de ser jugador del futbol. “No em puc marcar cap data en el calendari, ja que en el futbol les coses canvien molt de pressa i he après que és millor no fer plans. El que vull és seguir posant-me les botes, gaudir, treballar per aconseguir els objectius i cuidar-me per allargar aquesta situació. Quan vegi que les possibilitats baixen, doncs s’acabarà, però no hi penso. I per això tampoc he decidit què faré en el futur ni a què em dedicaré. L’únic que tinc clar és que seguiré vinculat al futbol, ja que és la meva vida i l’àmbit del que més en sé i on em trobo més còmode”.

El torn de Messi

Tancada la renovació d’Iniesta, la gran carpeta ara del club és segellar la continuïtat de Messi, un acord que tot el barcelonisme desitja veure oficialitzat el més aviat possible, com el mateix Iniesta va transmetre ahir. “El club, i tots els barcelonistes, volem que Leo segueixi aquí. Tant de bo la història de Messi al Barça no s’acabi mai, ja que estem parlant d’un futbolista únic, una peça fonamental per aconseguir els títols”, va dir Iniesta, que amb l’actual fa ja 14 temporades que comparteix vestidor amb l’astre argentí, una dupla daurada que ha estat clau per omplir de títols el museu blaugrana i de joia el sentiment de tota l’afició. I és que després de l’Iniesta per sempre, ara toca el Messi per sempre.

LES FRASES

És un dia molt especial. Vull agrair al president i a la seva junta la confiança que em transmeten amb aquest contracte
Fa que és aquí tota la seva vida. Sent els colors i forma part de l’era guanyadora que es va iniciar el 2003
Josep Maria Bartomeu
president del fc barcelona
Que el meu nou contracte sigui de per vida no vol dir que seguiré si no em veig preparat física i mentalment
Vaig arribar aquí amb només 12 anys i ara en tinc 33. Quan miro enrere i penso amb tot el que he viscut aquí m’entren esgarrifances
L’Andrés s’ho ha guanyat. Ell és l’exemple a seguir per als nois del planter. És un acord excepcional per a un jugador excepcional
Tant de bo la història de Messi al Barça no s’acabi mai, Estem parlant d’un futbolista únic
Andrés Iniesta
capità del fc barcelona

“Desitjo que la situació de Piqué es calmi”

Sent com és el gran capità del Barça i tot un emblema de la selecció espanyola, Iniesta també es va referir ahir a la creixent animadversió de part de l’afició del combinat estatal cap al seu company i amic Gerard Piqué, una situació força incòmoda tant per al propi central català com per als seus companys, com Iniesta va recordar, i que el manxec, tot i admetre les dificultats evidents, espera que es vagi apaivagant amb el temps. “Seria ideal que no hi haguessin ni xiulets ni insults cap a Piqué, però el cert és que estem davant d’una situació complexa i molt difícil d’entendre que s’ha desvirtuat. Desitjo que tot es calmi i que tots puguem viure més tranquils”, va afirmar Iniesta, que, com en el cas del Barça, tampoc s’ha posat cap data límit per deixar d’anar a les convocatòries de la selecció espanyola.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)