Barça

Croàcia salva els mobles a Kíev i jugarà la repesca

Triomf vital. El conjunt escacat supera Ucraïna per 0-2 i manté vives les seves possibilitats de participar en el mundial de Rússia de l’estiu que ve

La Croàcia de Rakitic va assolir ahir a la nit un bitllet ben suat per a la repesca del mundial en vèncer per 0-2 a Ucraïna amb dues dianes de Kramaric. I és que malgrat que l’empat a zero inicial ja servia a Croàcia per assegurar-se la segona posició, a mesura que passaven els minuts els diversos resultats que s’estaven produint en els altres grups deixaven els croats com els pitjors segons de tots –donant per fet que avui Grècia guanyarà la dèbil Gibraltar–, fet que significava quedar-se fora del mundial. La quimera, doncs, era complicada, ja que Croàcia necessitava vèncer a domicili Ucraïna, que també en tenia prou amb un triomf per assolir un bitllet per a la repesca. I val a dir que, malgrat una inicial ocasió de Mandzukic, en el primer temps els locals van ser lleugerament superiors, i van vorejar l’1-0 en un xut de Stepanenko i en una rematada amb el cap de Konoplianka.

La situació, però, es va capgirar en la segona meitat, en què Croàcia va fer una passa endavant i va tenir el domini. I, finalment, la insistència va tenir premi, en una excel·lent centrada de Modric que Kramaric va rematar amb el cap al fons de la xarxa (62’). La diana va obligar Ucraïna a avançar les línies, cosa que va aprofitar Croàcia per sentenciar el partit i el bitllet per a la repesca del mundial. En aquesta ocasió, l’assistent va ser Rakitic, amb una centrada rasa al segon pal que un altre cop Kramaric va aprofitar (70’).

Possibilitats desiguals

Amb la Turquia de Turan eliminada i amb Ter Stegen, Vermaelen i els jugadors del combinat espanyol amb el bitllet sota el braç, la resta d’internacionals blaugrana europeus sabran aquesta nit si les seves seleccions disputaran o no el mundial de Rússia. La que ho té més a prop és França, on juguen Umtiti i Digne, a banda de Dembélé, que també té molts números d’entrar en la llista definitiva de Deschamps. Per tancar el pas directe, però, l’equip francès haurà de vèncer avui Bielorússia, mentre que en el cas d’empatar o perdre es podria veure relegada a haver de disputar la repesca. Això, però, només succeirà si Suècia és capaç de guanyar a domicili l’Holanda de Cillessen, que necessita vèncer ni més ni menys que per una diferència de set gols els suecs si volen disputar la propera repesca.

I els altres blaugrana que aquesta nit s’ho jugaran tot a una carta són els portuguesos André Gomes i Nelson Semedo, que reben a Lisboa Suïssa, l’actual líder del grup. Malgrat que la diferència entre tots dos equips és de tres punts i que en el partit d’anada els suïssos es van imposar per 2-0, el fet que en aquesta fase els empats a punts es resolguin pel goal average general fa que Portugal en tingui prou amb una victòria per la mínima per assolir la primera posició i, per tant, el bitllet directe per a Rússia.

PATINT UNA HORA

Els croats, als quals no els servia l’empat, van trencar el 0-0 en el minut 62

ÚLTIMS PARTITS

La França d’Umtiti i de Digne i la Portugal de Gomes i de Semedo necessiten vèncer
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)