Barça

‘Rojigualdas’, el ‘Que viva España’ i xiulets per a Piqué

Ambient. Els seguidors matalassers van fer cas de la crida del Frente Atlético i van omplir el Wanda Metropolitano de banderes espanyoles per reivindicar la unitat d’Espanya, que perilla

Així com als balcons dels diversos pobles i ciutats de Catalunya s’hi poden veure penjades moltes senyeres i estelades d’ençà que el procés d’independència va prendre velocitat de creuer, a Madrid, i sobretot a partir del dia en què els catalans van votar en el referèndum de l’1 d’octubre, a les façanes dels edificis també han aparegut més rojigualdas que mai. L’amenaça més que real que Catalunya pugui marxar després de la contundent victòria del sí ha provocat una reacció de defensa de la unitat d’Espanya que es nota als carrers –molts madrilenys i madrilenyes llueixen polseres espanyoles als seus canells– i als bars, on el procés és tema de conversa i, és clar, ahir també al Wanda Metropolitano, l’estadi de l’Atlético de Madrid.

Aquesta setmana el grup ultra del conjunt madrileny, el Frente Atlético, va fer una crida perquè els seguidors acudissin al camp amb una bandera espanyola per reivindicar i defensar la unitat d’Espanya. I l’afició els va fer cas. Els aficionats de l’Atlético acostumen a anar al camp sempre amb la samarreta del seu equip però ahir portaven, a més a més, moltes banderes espanyoles. Alguns, fins i tot, van vestir-se directament amb l’equipament del conjunt que entrena Lopetegui. Per assegurar-se l’èxit de la iniciativa, els del Frente Atlético van repartir 800 banderes al gol sud del Wanda Metropolitano, que és on s’ubiquen.

Abans d’entrar al camp, a l’esplanada hi ha un home que duu barretina que s’endú moltes abraçades. Porta una pancarta on s’hi llegeix: “El Barça nos traicionó. Somos mayoría por la unión.” Quan els jugadors del Barça van sortir a escalfar, el Wanda es va inundar de rojigualdas i els seguidors van començar a entonar el clàssic i ja cansat Que viva España!, mentre els blaugrana escalfaven, precisament, amb la samarreta de la senyera. Abans que Mateu Lahoz fes sonar el xiulet, per la megafonia es va voler recordar que s’havien de respectar els jugadors, l’àrbitre, els directius i els aficionats, perquè “estem aquí per disfrutar del futbol”. Una crida a la calma que també havien fet els dos presidents, Josep Maria Bartomeu i Enrique Cerezo, en comparèixer plegats abans del dinar de directives. “Tots estem tranquils, això no és una manifestació política. La gent ho té clar”, va afirmar Cerezo. Per si de cas, però, la presència de la policia als voltants de l’estadi era ben visible. Abans del xiulet inicial, també es va tenir un record pel pilot que va morir el 12 d’octubre passat després de l’exhibició aèria.

Durant els dos primers minuts del partit, el Frente Atlético va sostenir alçades les banderes espanyoles i xiulaven a Piqué cada cop que tocava la pilota. El central català també va haver de tornar a escoltar el “Piqué, cabrón, España és tu nación”, que ja se li va dedicar durant la concentració amb la selecció espanyola. Al quart d’hora, de nou les rojigualdas amunt i el caduc Que viva España. A partir d’aquell instant, però, tota la gent que estava al Wanda Metropolitano es va centrar en el que passava sobre la gespa i a animar el seu equip. La presència de banderes espanyoles era evident però no es van tornar a repetir càntics i es van començar a oblidar de Piqué.

Els jugadors del Barça van demostrar tenir una gran personalitat per no deixar-se intimidar per l’ambient del Wanda Metropolitano, que això sí, encara no aconsegueix generar la sensació d’olla a pressió que sí que tenia El Calderón. En qualsevol cas, els blaugrana ja es poden anar acostumant a jugar envoltats de banderes espanyoles perquè ben segur que molts seguidors d’altres equips també intentaran reivindicar la unitat d’Espanya quan qui els visiti sigui el Barça, un club que aposta clarament pel dret a decidir.

MAR DE BANDERES

El Frente Atlético va repartir 800 banderes i molts seguidors se la van duu de casa

CRIDA A LA CALMA

Bartomeu i Cerezo van recordar que era futbol i no pas un acte polític
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)