Barça

Un clam per la llibertat

Nova jornada reivindicativa. El Camp Nou va reaccionar enèrgicament contra l’aplicació de l’article 155 i va tornar a mostrar el seu ferm compromís amb el país i la seva solidaritat amb Sánchez i Cuixart

Tres dies després que el Camp Nou visqués contra l’Olympiacòs una jornada de reivindicació política, quan no feia ni 48 hores de la detenció i l’empresonament de Jordi Sánchez, president de l’ANC, i Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural, la història es va repetir ahir. No s’esperava menys, tenint en compte que només unes hores abans el govern estatal havia fet oficial l’aplicació de l’article 155 i que la ciutadania s’havia manifestat de manera massiva pels carrers de Barcelona.

L’estadi, que ahir va presentar una millor entrada –gairebé 75.000 espectadors, uns 20.000 més que dimecres– va ser un clam per la llibertat, ja abans que la pilota comencés a rodar. L’speaker, Aleix Santacana, va llegir per megafonia part del discurs que havia fet el president, Josep Maria Bartomeu, durant l’assemblea de compromissaris, en reacció a l’enèsim atac del govern estatal a Catalunya, i el públic, que primer va reaccionar amb alguns xiulets, va acabar celebrant-ho amb aplaudiments, per tot seguit, cantar de manera majoritària a favor de la independència i de la llibertat.

Fent referència també a Sánchez i Cuixart, es va desplegar a l’espai d’animació la pancarta, ben visible des de gairebé tot el camp, amb el lema “Llibertat, us volem a casa”, enmig d’un mar d’estelades, algunes blaugrana, i de pancartes del “Sí”, i també es van iniciar els càntics “presos polítics, llibertat” i “els carrers sempre seran nostres”, que, com la resta, també es van repetir en més d’un moment al llarg del partit, amb els punts àlgids dels minuts 17.

D’altra banda, també es va poder observar un desplegament d’efectius de seguretat especial al llarg de tot el perímetre del terreny de joc, per evitar una eventual invasió de camp, com va passar dimecres, quan va ser avortada a temps. També hi va haver alguns càntics contra Bartomeu, sorgits de manera molt tímida des d’un sector de l’espai d’animació i als quals la resta del públic no es va afegir, i algun càntic ofensiu dedicat al tècnic rival, Míchel, que sí que va tenir resposta de la resta de l’estadi, però de reprovació en forma de xiulets.

Minut de silenci

Abans del duel, es va recordar amb un minut de silenci a Jacint Borràs, exdirectiu del club, expresident del Barça Atlètic i històric dirigent de Convergència, desaparegut el setembre passat, i les víctimes dels incendis de Galícia i Portugal.

Guardiola també rebutja el 155

D.V.

El tècnic del Manchester City, Pep Guardiola, es va tornar a pronunciar en roda de premsa sobre la situació que està vivint el país després que el govern espanyol activés l’article 155. “És un dia molt trist per a tota Europa, per a tot el món i per a la democràcia. Pensava que al segle XXI ja no passarien aquestes coses. Malauradament, ha passat”, va declarar el de Santpedor després que el seu equip derrotés el Burnley (3-0) i es refermés així en el lideratge. “Estic molt trist. Al final la gent ha oblidat que el que volíem era votar. L’únic que buscàvem era escoltar el que deia el poble català. Qualsevol demanda de la societat és més important que qualsevol llei”, va expressar Guardiola sobre la greu mesura imposada sobre el país per el “govern del PP, amb l’ajuda del PSOE i Ciutadans”. Tot i la greu repressió dels polítics espanyols envers el poble català, el de Santpedor va expressar el seu desig que la decisió “no desperti violència enlloc” i continuïn les protestes pacífiques.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)