El protagonista

Gerard Deulofeu

Insuflada de confiança

Ningú dubta que Gerard Deulofeu aglutina totes les virtuts per erigir-se en un futbolista extraordinari, unes sensacions que ja transmetia quan era la perla del Barça B. Ja llavors, el missatge que transmetia Eusebio Sacristán era que l’extrem de Riudarenes havia de tenir paciència i guanyar confiança, per assolir l’experiència necessària que el permetés decidir amb encert quan havia d’encarar el seu marcador i quan era millor no fer-ho. I aquest missatge, de fet, el va reiterar divendres passat Ernesto Valverde, en la prèvia de l’enfrontament contra el Màlaga, en què Deulofeu, tot i no signar un gran partit, va fer el seu primer gol de la temporada. “Un un contra un és un tot o res, així que el més important és que el jugador prengui la decisió correcta en cada moment. Deulofeu s’ha d’alliberar”, va advertir Valverde. I això és precisament el que va fer ahir el 16 blaugrana, líder d’una davantera que va compartir amb Paco Alcácer i amb Arnaiz, ja que des del xiulet inicial va encarar constantment el seu marcador, sense por de l’errada. L’alliberament, però, va necessitar un procés, ja que el cert és que en la primera mitja hora de joc Deulofeu, molt revolucionat, no se’n va sortir del tot bé, incidint massa en l’acció individual, i amb algun córner com a únic rèdit. L’extrem, però, i a diferència d’altres partits, es va mantenir ferm, i tot just abans del descans es va treure de la màniga una centrada teledirigida que Paco Alcácer va enviar al fons de la porteria amb una rematada amb el cap.

L’eclosió, després de la represa

L’assistència del 0-1 va ser tota una insuflada de confiança per a Deulofeu, que en la segona meitat, ara sí, va mostrar la seva millor versió. I és que en el minut 5 de la segona part va idear una jugada tan meravellosa com elèctrica, amb dues autopassades que van acabar amb l’extrem pel terra i amb Nadjib amb una targeta groga. Deulofeu, però, ja havia olorat sang, i només dos minuts després va tornar a l’acció, amb una altra jugada individual que, ara sí, va finalitzar amb èxit, superant el porter amb un xut creuat després de marxar amb elegància de tres defenses rivals. Amb la feina feta, i possiblement ja pensant en els importants partits que s’albiren en l’horitzó, en el minut 76 Ernesto Valverde va decidir donar descans a Gerard Deulofeu, que va aprofitar a la perfecció un partit que havia de servir precisament per a això, perquè els jugadors amb menys participació o més necessitats de confiança creixin.