Barça

Barça

Primera divisió

Un bon lloc per refermar-se

El Barça aspira a confirmar aquest vespre les bones sensacions d’aquest inici de curs a San Mamés (20.45 h, Movistar Partidazo), on l’espera un Athletic ansiós per aixecar el vol després d’unes darreres setmanes decebedores

Els blaugrana, que fins ara han perdut al Bernabéu i han empatat al Metropolitano, busquen el primer triomf en un camp de gamma alta

Fa dues jornades, el Barça va signar una excel·lent actuació al Wanda Metropolitano, el primer desplaçament de gamma alta de la temporada després del desastre del Santiago Bernabéu en la supercopa. Malauradament, la bona actuació dels blaugrana no es va veure reflectida en el marcador, ja que l’1-1 final va provocar que aquell duel signifiqués la primera pèrdua de punts en la lliga. És per això que en el partit d’aquest vespre contra l’Athletic Club (20.45 h, Movistar Partidazo) no només hi ha damunt la taula tres punts en joc, sinó també una oportunitat perquè el nou Barça de Valverde demostri la seva capacitat per imposar-se en un estadi tan intimidador com és San Mamés, on la pressió ambiental i la forta intensitat del rival estan més que garantides. I és que tant és si l’Athletic Club no passa un moment gaire dolç o si els darrers precedents afavoreixen els blaugrana. San Mamés és un estadi on per guanyar s’han de posar els cinc sentits durant els 90 minuts i patir, una dura revàlida que, val a dir-ho, al Barça li arriba en un moment excel·lent. I és que l’equip de Valverde aterra a Bilbao amb els ànims pels núvols, líder en la lliga, amb un peu i mig als vuitens de la Champions i amb la sensació d’anar a més cada setmana que passa. Per això, i malgrat que dimarts torna la lliga de campions, a Atenes, s’espera que Valverde posi tota la carn a la graella, després d’un bon grapat de partits en què les rotacions han estat constants. El Txingurri, però, no podrà alinear el teòric onze de gala, ja que ahir va caure de la convocatòria Iniesta per culpa d’una sobrecàrrega al recte intern de la cuixa esquerra que el deixarà fora dels duels contra l’Athletic i l’Olympiacòs, mentre que serà dubte contra el Sevilla. L’altra baixa és Vermaelen, per culpa d’unes molèsties al maluc. Mascherano, per la seva banda, sí que viatjarà, malgrat que ahir no es va poder entrenar per un fort refredat. Aquests contratemps provoquen que Valverde s’emporti a Bilbao dos joves del filial, David Costas i Oriol Busquets. L’altra novetat de la llista és el retorn d’Alba, que, a més, té molts números de ser titular, ja que per la seva banda juga Iñaki Williams, un jugador molt ràpid i vertical. Amb Piqué i Umtiti com a fixos en l’eix defensiu, la primera incògnita sorgeix al lateral dret, on tot indica que l’escollit serà Semedo, fet que provocaria que Sergi Roberto substituís Iniesta al mig del camp, formant línia amb Sergio Busquets i Rakitic. I a dalt, amb els inamovibles Messi i Luis Suárez, Valverde li podria donar una nova oportunitat a Deulofeu, que contra el Múrcia va demostrar que la seva evolució va pel bon camí. L’altra opció, és clar, seria prescindir del de Riudarenes per enfortir el mig del camp amb Paulinho.

Un dels grans al·licients del duel serà veure si Luis Suárez, que a San Mamés ha marcat en dos dels tres partits de lliga que ha jugat, es retrobarà amb les xarxes rivals, després de dos partits, contra l’Olympiacòs i contra el Màlaga, en què va errar un bon grapat d’ocasions de gol. I l’altre, és clar, serà Leo Messi, que ja li ha marcat 22 gols a l’Athletic Club entre la lliga, la copa i la supercopa.

Ziganda, sense riscos

Com en el cas d’Ernesto Valverde, el tècnic de l’Athletic Club també afronta el duel amb baixes sensibles, entre les quals destaca, a banda de la de Muniain, que es perdrà la resta de la temporada per una greu lesió al genoll, la de Balenziaga, que tot i provar-se en l’entrenament d’ahir a la tarda finalment es va quedar fora de la convocatòria. El lateral esquerre dels lleons, doncs, serà Saborit. I també sembla segur que el Cuco apostarà per un mig del camp de contenció, amb San José i Vesga davant de la defensa, mentre que en les posicions ofensives jugaran Iñaki Williams, Raúl García, Córdoba i Aduriz.

Després de sumar set punts en les tres primeres jornades de lliga, l’Athletic Club encadena cinc setmanes de decepcions, amb una única victòria en els seus darrers deu partits, un mala dinàmica que l’ha situat a només cinc punts de la zona de descens i que l’ha deixat amb un peu i mig fora de l’Europa League.

INIESTA, BAIXA

Es perdrà, per una sobrecàrrega, el partit d’avui i el d’Atenes, i és dubte per al del Sevilla

ALBA JA TÉ L’ALTA

El lateral torna a la convocatòria i podria ser titular per aturar Iñaki Williams

MÉS DEFENSIU

Ziganda, que no podrà alinear Balenziaga, optarà per un mig del camp de contenció

ATURAR LA SEQUERA

Luis Suárez, que encadena dos duels sense marcar, es vol retrobar amb les xarxes rivals

David Costas i Oriol Busquets, grans novetats de la convocatòria

Les baixes de Vermaelen i d’Andrés Iniesta i el dubte de Mascherano van fer que Ernesto Valverde cités ahir dos jugadors del filial per viatjar a Bilbao, David Costas i Oriol Busquets, que d’aquesta manera veuen recompensat el seu gran inici de temporada al filial. El primer és central, tot i que Gerard López l’ha fet jugar en alguns duels al lateral dret pel cúmul de baixes en aquesta posició. Costas, que aquest estiu va arribar al Miniestadi procedent del Celta, ha encetat la temporada d’una manera esplèndida, i és ara un dels jugadors de la zona defensiva blaugrana més rellevants. Oriol Busquets, per la seva banda, ocupa la posició de pivot defensiu. Tot i tenir només 18 anys, el migcampista ja ha acumulat set titularitats i 763 minuts a la segona divisió, unes actuacions en què ha mostrat tota la seva qualitat, tot i que se li nota certa falta de contundència pròpia de la seva edat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)