Barça

El protagonista

Luis Suárez

Una angoixa creixent

Minut 61. El defensa de l’Olympiacòs Engels perd una pilota molt a prop de la seva àrea davant Leo Messi i l’argentí la cedeix a Luis Suárez perquè encari el porter Proto i defineixi. Per a qualsevol 9 del món i en un estat òptim de confiança no hi hauria cap dubte a xutar per intentar marcar. Per contra, Suárez va optar per retallar i tornar-l’hi a Messi, en posició més forçada, perquè provés fortuna. Una jugada que defineix a la perfecció que el killer uruguaià no passa el seu millor moment de confiança i que les dificultats que s’està trobant partit rere partit només fan que desesperar-lo encara més. A Luis Suárez se’l veu angoixat i en algunes fases dels partits el seu rostre és de desesperació. Una molt mala notícia per al Barça, que necessitarà els seus gols si vol seguir mantenint els bons resultats i fer un pas endavant pel que fa a joc, ahir força per sota de les possibilitats de l’equip de Valverde.

Contra l’Olympiacòs sí que va tenir algunes ocasions per marcar, però sembla que l’infortuni el persegueix. En el minut 21, Denis Suárez li va fer una gran passada a l’espai, però la seva rematada va marxar molt desviada quan ho tenia tot a favor per, com a mínim, encertar entre els tres pals i posar a prova Proto. Que se’l veu nerviós també va quedar demostrat quan es va encarar amb Panagiotis per haver fet una falta a Messi. Massa estona van estar discutint-se, també amb Botía, per una entrada que tampoc va ser excessivament dura. Precisament va ser el defensa exblaugrana de l’Olympiacòs qui li va taponar un xut en el minut 71 en una de les ocasions que va tenir Luis Suárez en aquesta segona meitat. Just després, va intentar una rematada de xilena, sense èxit. La seva última gran ocasió va ser quan faltaven 10 minuts per a la fi del partit quan Messi li va fer una excel·lent assistència a l’esquena dels centrals, l’uruguaià va intuir la sortida de Proto i el va intentar superar amb una vaselina, que va anar a topar a la part de dalt del travesser. Un minut després en tindria una altra, però molt menys clara. No es pot dir, però, que Suárez no faci res per capgirar el mal moment que passa, perquè no ha abandonat la lluita que tant el caracteritza, però s’ha quedat sense confiança i ha perdut l’olfacte golejador. Se’l veu ofuscat amb ell mateix i necessita capgirar aviat aquesta situació.

Quedant-se de nou sense marcar a Grècia, l’uruguaià encara no s’ha pogut estrenar en la Champions aquesta temporada –en la lliga ha fet tres gols– i segueix engrandint la seva mala ratxa lluny del Camp Nou en la màxima competició europea. L’últim gol en la Champions fora de casa el va fer el 16 de setembre del 2015 contra la Roma, i d’això ja fa dos anys. Una sequera del tot inexplicable en un golejador del nivell de Luis Suárez. Al camp de la Juventus tindrà una nova ocasió per trencar el que sembla un malefici encara que si pot marcar contra el Sevilla li anirà molt bé per no estar tan angoixat.

46
intervencions.
1
passada de mèrit dolenta.
2
pilotes recuperades.
8
pilotes perdudes.
1
pal.
1
falta rebuda.
5
rematades.
0
gols. Dades facilitades per Carles Domènech. La transmissió d’en Puyal a Catalunya Ràdio
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)