Barça

Cinc anys després, a zero en un partit de la lligueta

Champions. El FC Barcelona es va quedar sense marcar en un partit de la primera fase, un fet que no passava des del 2012 contra el Benfica a l’estadi

“Al final, la clau de tot ha estat la feina del rival. L’Olympiacòs ha estat molt solidari en defensa. De vegades parlem només de nosaltres, però hi ha un rival que ha fet bé la seva feina, des del principi fins al final.” Amb aquestes paraules justificava Ernesto Valverde el fet que el seu equip s’hagués quedat sense marcar en el partit contra l’Olympiacòs a Atenes. Un fet que en un altre equip podria semblar normal, però que en el cas del Barça és extraordinari o, si més no, sorprenent.

De fet, ens hem de remuntar molts anys enrere per trobar un partit de la primera lligueta de la Champions en què l’equip blaugrana s’hagués quedat sense marcar cap gol. Concretament, cinc anys enrere. Una barbaritat. Va ser un 5 de desembre del 2012 i el rival, el Benfica portuguès, en la sisena jornada de la temporada 2012/13. El partit va ser al Camp Nou i el Barça de Tito Vilanova ja tenia la classificació per als vuitens de final al sac. Va formar amb un onze ple de suplents i joves, que si bé van donar la cara, no van ser capaços de marcar contra un Benfica que va ser millor en moltes fases del partit. Aquella nit també es recorda perquè Messi, que havia de ser el gran protagonista, igualant o convertint-se en el futbolista que més gols ha fet en un any natural, va haver de sortir del camp en llitera i va posar l’ai al cor a l’afició blaugrana. Al final tot va quedar en un ensurt i només es va fer un cop al genoll.

Després d’aquell dia, el Barça ha jugat 27 partits més en les primeres fases de la Champions i en tots els partits ha aconseguit marcar. El fet de quedar-se a zero contra l’Olympiacòs tampoc ha de fer saltar les alarmes perquè, com molt bé va recordar Valverde i la resta de veus que van parlar, l’equip va tenir ocasions més que suficients per marcar. El problema a Atenes va ser més aviat de falta d’efectivitat, concentrada sobretot en Luis Suárez, que no està passant el millor moment de joc.

El Barça no té cap problema a l’hora de fer gols, malgrat que aquests es concentrin sobretot en Leo Messi, el màxim golejador en les principals competicions. Sí que és cert que en els últims dos partits, que han coincidit amb una petita davallada del joc, l’equip sí que ha tingut dificultats per arribar amb claredat a la porteria rival, sobretot a Bilbao, on el 0-2 va ser enganyós. En la lliga, els de Valverde són l’equip que més gols han fet, amb 28, un més que el València, mentre que el Real Madrid n’ha fet 19. En la Champions, el Barça ha fet 7 gols en les quatre jornades disputades.

LA DADA

El Barça s’ha quedat a zero després de 27 partits marcant en la primera fase

EFECTIVITAT

El gran problema a Atenes va ser d’efectivitat, perquè, d’ocasions, se’n van crear
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)