Barça

Quan la piloteta no entra

La bona arrencada de curs del Barça pel que fa a resultats contrasta amb el discret inici golejador de Suárez, que ja acumula 40 rematades (18 entre els tres pals) i només 3 gols

Fins i tot en la temporada del debut, sense ritme per la sanció de la FIFA, va fer més gols

A Luis Suárez li han canviat l’arma. Habituats a veure’l apuntar amb precisió mil·limètrica amb el seu fusell de franctirador DSR-1, fa mal als ulls veure’l disparar ara a porteria massa sovint amb una simple escopeta de fira. Costa fer diana amb el punt de mira tort. Costa encertar si el canó no està correctament alineat. Fa patir veure la desesperació al rostre d’un killer.

Moltes bales i pocs gols. Massa trets a l’aire. A ningú se li escapa que l’inici de temporada de Luis Suárez en l’aspecte golejador està sent més aviat discret. En els tretze primers partits que ha jugat fins ara aquesta temporada, l’uruguaià ha rematat fins a 40 vegades a porteria, però únicament ha marcat 3 gols. Diana contra l’Espanyol en el derbi de la tercera jornada, diana en la visita a Montilivi contra el Girona i diana al Wanda Metropolitano contra l’Atlético de Madrid. Massa poc per a un depredador de l’àrea com ell. De les seves 40 rematades, 20 han estat entre els tres pals, 18 han marxat fora i 2 han acabat a la fusta [dades de Carles Domènech]. Té ocasions, sí, però alguna cosa falla. El clàssic divorci amb el gol que tem qualsevol 9 de referència.

El mateix Ernesto Valverde ha sortit en defensa del futbolista uruguaià repetides vegades en les últimes setmanes, però quan et pregunten massa pel teu davanter centre en roda de premsa, mal senyal. Valverde fins ara sempre l’ha protegit amb l’argument de les moltes ocasions de gol que ha generat, però això és poc consol per a Suárez. El davanter no viu de les ocasions, viu dels gols. I el Barça també ha de viure dels gols de Suárez si vol aspirar a guanyar títols importants aquesta temporada. No sempre t’ho pots jugar tot a la carta Messi.

El Barça necessita el millor Suárez. Però l’uruguaià està lluny dels seus millors registres. Les estadístiques no enganyen i el rostre del charrúa, tampoc. En els últims partits, a Suárez se l’ha vist més discutir amb els col·legiats que celebrar gols. Amb el gol, Suárez somriu. Sense el gol, apareix el Suárez més enervat.

Contra l’Olympiacòs, dimarts al Georgios Karaiskakis, Luis Suárez no va parar de discutir-se amb Botía i Panagiotis. Massa guerres i poc futbol. Va tenir una acció claríssima de gol després d’una recuperació i una assistència de Messi, però en lloc de connectar la rematada quan ho tenia tot a favor, va optar per la devolució. Falta de confiança. L’acció resumeix el moment anímic de Suárez ara mateix. L’uruguaià ha deixat moltes fotografies en els últims partits en aquesta línia: des de la cara de pòquer del dia del Màlaga després de fallar a porteria buida una clara acció de gol a passada de Sergi Roberto, fins a la cara de pomes agres en el moment en què Valverde va decidir substituir-lo aquell dia, o el gest de ràbia contra l’afició de l’Atlético fa unes jornades quan va aconseguir la diana de l’empat. La ràbia d’un killer que necessita recuperar el seu idil·li amb el gol.

Contra l’Olympiacòs: 46 intervencions, 5 rematades, 1 pal i cap gol. Un partit més de sequera i un partit més per afegir al malefici europeu fora de casa. Suárez continua sense celebrar un gol a Europa lluny del Camp Nou des del setembre del 2015. La dada espanta.

L’inici de curs de Suárez en l’aspecte golejador està sent, de fet, el pitjor des que va arribar al Barça. Fins i tot pitjor que en el seu primer curs (2014/15), quan va haver de gestionar aquella terrible sanció de la FIFA. Suárez va estar mesos sense competir i quan va tornar li va costar agafar el ritme. El seu primer gol va trigar i no va arribar fins al 25 de novembre del 2014, però tot i això en va sumar quatre en els primers tretze partits, un més que ara. Els seus números contrasten amb els de la temporada passada, en què va sumar ni més ni menys que deu gols en els tretze primers compromisos, amb una mitjana de quasi un gol per partit.

La dada per a l’optimisme dels culers és que Suárez sempre ha fet gols, hagi començat més o menys en ratxa el curs. En va marcar 37 la temporada passada i en va fer 25 en la del debut tot i estar els primers mesos sancionat. El seu sostre com a blaugrana, els 59 gols de la temporada 2015/16. El Barça vol aquell Suárez.

40

rematades

i només 3 gols i 2 pals

Temporada 2014/15
4 gols
en els 13 primers partits jugats (1.045 minuts).
Gols al final de la temporada: 25
Temporada 2015/16
7 gols
en els 13 primers partits jugats (1.200 minuts).
Gols al final de la temporada: 59
Temporada 2016/17
10 gols
en els 13 primers partits jugats (1.008 minuts).
Gols al final de la temporada: 37
Temporada 2017/18
3 gols
en els 13 primers partits jugats (1.162 minuts).
*Temporada en curs
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)