Barça

“Encara queda molt per poder fer salts d’alegria”

De peus a terra. Valverde relativitza l’avantatge de punts respecte al Madrid i avisa que el duel contra el Sevilla serà perillós, ja que els de Berizzo, en plena fase de creixement, poden discutir la possessió al Barça

En el futbol, i especialment en el Barça, els alts i baixos en l’estat d’ànim general són un fet habitual, un pas sobtat de l’optimisme al pessimisme, o viceversa, fruit d’un simple mal resultat o d’una lesió. És per això que Ernesto Valverde va mirar ahir de rebaixar de suflé, quan li van preguntar per les situacions dispars del Barça i del Real Madrid, amb els blaugrana amb vuit punts d’avantatge en la lliga respecte a l’etern rival, i amb un peu i mig als vuitens de la Champions. “Encara queda molt per poder fer salts d’alegria”, va recordar el Txingurri, que va incidir en la idea que el més important ara és que el faci el mateix Barça. “No hem de mirar què fa el València, el Real Madrid o l’Atlético. Ens hem de centrar en el joc i ser competitius, i quan arribem al temps afegit de les competicions ja hi haurà temps de fixar-nos en altres coses.” I seguint aquesta línia, Valverde va emfatitzar en les dificultats del partit contra el Sevilla, un rival de categoria que arriba al Camp Nou després d’encadenar tres victòries. “Berizzo és un tècnic que prepara molt bé els partits i que sempre complica les coses al Barça. Serà un partit perillós, ja que el Sevilla, que ve amb molta moral, serà valent, ens vindrà a buscar al nostre camp i mirarà de discutir-nos la possessió”, va afirmar l’entrenador blaugrana, que també va posar damunt la taula la importància de sumar els tres punts tot just abans d’una aturada per duels internacionals. “Ara venen quinze dies en què pots descansar millor o pitjor, però és important que els jugadors marxin amb bones sensacions.” Un dels grans protagonistes del partit d’aquest vespre serà Leo Messi, que complirà el seu partit número 600 amb el FC Barcelona, un registre que Valverde va voler remarcar. “És una barbaritat, i més amb els gols, les assistències i el joc que ha fet. S’acaben les paraules.”

Iniesta, a la selecció

Tot i no voler entrar en polèmiques, Ernesto Valverde no va fugir d’estudi quan li van preguntar per l’entrada d’Andrés Iniesta en la convocatòria de Julen Lopetegui, que, tot i haver d’afrontar dos duels amistosos, no va dubtar a cridar el migcampista manxec, que s’ha perdut els dos últims partits per lesió. “Lopetegui és optimista, i potser per això l’ha convocat”, va ironitzar amb un somriure als llavis, Valverde, que va exposar quina és la situació actual del 8 blaugrana, que tot just ahir a la tarda va rebre l’alta mèdica. “Ahir [per dijous] no va completar l’entrenament, així que haurem de veure com evoluciona. Esperem que pugui jugar i que tot quedi en una anècdota.” Qui segur que no disputarà el duel d’aquest vespre és Arda Turan, inèdit aquest curs, i al qual Valverde va enviar un missatge. “Espero que estigui motivat per tornar, ja que té experiència i talent, però la veritat és que a hores d’ara està lesionat. Per ser alternativa primer s’ha de posar bé.” El tècnic, a més, també va voler treure importància a la fotografia que dijous va publicar Dembélé a les xarxes socials, calçant-se unes botes, i va recordar que fins al 2018 el francès no podrà reaparèixer. “Va estar fent uns exercicis a la sorra i ja sabem que els jugadors lesionats acostumen a voler tornar abans d’hora. La recuperació de Dembélé va pel camí normal, així que fins després del Nadal no podrà tornar a jugar.”

El domini de les àrees

Un dels punts clau del Barça d’Ernesto Valverde està sent la seva sobrietat defensiva, un aspecte que el tècnic va relativitzar, en recordar que el seu objectiu és un altre. “La idea és que l’equip sigui solidari. Que defensin tots i que ataquin tots. Potser en alguns duels no hem estat tan brillants com hauríem volgut, però el que més m’ha agradat és que en els moments complicats l’equip ha anat endavant i els ha superat.” El tècnic, que va remarcar la gran tasca que està fent Ter Stegen en aquest inici de temporada, també va voler transmetre un missatge de calma respecte a la sequera golejadora per la qual passa Luis Suárez, que cada partit que passa sense marcar sembla estar més neguitós. “El gol és un aspecte del joc que depèn de la perseverança, i Suárez és un jugador insistent i agressiu que sempre genera ocasions. El que ha de fer un davanter és anar-hi més i, coneixent-lo, no el veig rendint-se.”

LES FRASES D’ERNESTO VALVERDE

El Sevilla, que ve amb molta moral, serà valent, ens vindrà a buscar al nostre camp i mirarà de discutir-nos la possessió
Els 600 partits de Messi són una barbaritat, i més amb els gols, les assistències i el joc que ha fet. S’acaben les paraules
Lopetegui és optimista i potser per això ha convocat Iniesta. Esperem que pugui jugar i que tot quedi en una anècdota

“L’afició sempre es manifesta pacíficament”

Valverde és conscient que ha de filar prim en cada pregunta que li facin en relació amb la situació política de Catalunya. Tot i així, el Txingurri no es va estar ahir de mostrar la seva preocupació pels últims esdeveniments, a banda de recordar que el públic del Camp Nou té tot el dret de mostrar el seu malestar. “La nostra afició sempre es manifesta pacíficament, i demà [per avui] segur que venen al Camp Nou per animar-nos. Sempre intento mantenir-me al marge quan em pregunteu per aquest tema, i el club ja va emetre un comunicat, però el que sí que diré és que cada setmana que passa desitjo que hi hagi més distensió, i el cert és que està succeint tot el contrari”, va afirmar el tècnic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)