Barça

Un inici tan bo com els assolits amb Tito i el Tata

En les 87 edicions de la lliga espanyola que s’han disputat fins ara, només el Barça de Tito Vilanova (2012/13) i el del Tata Martino (2013/14) havien assolit 10 victòries i 1 empat en les onze primeres jornades, tot just el balanç que l’equip d’Ernesto Valverde va igualar dissabte en vèncer el Sevilla (2-1). De fet, si seguís amb aquesta progressió, el conjunt del Txingurri acabaria la lliga amb 107 punts, una dada que cap equip europeu ha assolit mai en tota la història. Òbviament, haver signat un inici de campionat no és sinònim de res, i el millor exemple es va viure amb Gerardo Martino a la banqueta, ja que aquella temporada la lliga la va acabar alçant l’Atlético de Madrid, amb el Barça estancat en els 87 punts. A l’altra banda de la balança sorgeix l’altre precedent, amb Tito Vilanova a la banqueta, en què el conjunt blaugrana es va endur el títol d’una manera brillant, erigint-se en el primer equip en la història de la lliga que sumava 100 punts.

En l’àmbit global, hi ha dos precedents més d’un equip amb 10 victòries i 1 empat en les onze primeres jornades de lliga. Tots dos pertanyen al Real Madrid, que les temporades 1968/69 i 1991/92 van iniciar el campionat de la mateixa manera que ho ha fet el Barça de Valverde. En la primera ocasió, l’equip dirigit llavors per Miguel Muñoz es va acabar enduent el títol, tot i que amb trist bagatge de 18 victòries, 11 empats i 1 derrota. En el segon precedent, en canvi, el campió va acabar sent el Barça de Johan Cruyff, que va segellar la lliga en aquella històrica última jornada de Tenerife, en què Quique Estebaranz, Rocha, en pròpia porteria, i Pier van capgirar el 0-2 inicial dels blancs.

Fortalesa defensiva

Els números del Barça d’Ernesto Valverde no només són històrics pel que fa als punts assolits, sinó que també ho són en l’aspecte defensiu, ja que en tota la història de la lliga només hi ha un equip que després de la disputa de les onze primeres jornades encaixés únicament 4 gols. Ho va aconseguir l’Atlético de Madrid de Radomir Antic, la temporada 1995/96, que va acabar la campanya amb els colchoneros aconseguint el doblet. En aquella ocasió, però, l’equip del Manzanares només va ser capaç de marcar 21 dianes, 9 menys que les que ha fet el Barça de Valverde fins ara.

Pel que fa al bagatge dels equips de Vilanova i del Tata, val a dir que tots dos havien assolit en la jornada onze més gols –36 i 33, respectivament–, tot i que també en van encaixar més, ja que mentre que els de Tito en van rebre un total de 14, els de Martino en van encaixar 7.

HISTÒRIC

Valverde ha igualat el començament de lliga del Barça de les temporades 2012/13 i 2013/14

TOT UN MUR

Només l’Atlético d’Antic (1995/96) havia encaixat en la jornada onze únicament 4 gols
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)