Barça

“Potser no som tan brillants, però som sòlids”

Sergio Busquets. El mig centre del Barça diu que l’equip està més junt i defensa millor i explica que Ernesto Valverde “és molt proper i natural i prepara molt els partits”

Després d’onze jornades, el Barça ha arribat a una nova aturada de seleccions sent líder en la lliga, amb quatre punts d’avantatge respecte al València i vuit més que el Madrid i l’Atlético. “Tenim un bon equip, tenim el millor jugador del món, ens estem acoblant a una nova idea i a un entrenador nou, però hem estat sòlids, potser no brillants, i ells han punxat. Potser no som tan brillants com amb Guardiola, però som un equip sòlid, és difícil que ens facin gols i així és com construeix un equip guanyador. Juguem amb més migcampistes, és una mica diferent, però estem més junts, defensem millor i això s’està veient en els resultats”, deia Sergio Busquets ahir en una entrevista al Tot Costa de Catalunya Ràdio per explicar el bon moment de l’equip blaugrana. El mig centre va elogiar la figura de Valverde. “És proper, molt natural. Amb això guanya l’equip, prepara molt els partits, de moment anem molt bé”, deia el de Badia, que es va mostrar exigent amb el joc blaugrana: “Quan Dembélé es recuperi potser tindrem més profunditat, més joc per la banda, però encara que no juguem de manera excel·lent, som dels equips que millor juguen a Europa.”

Busquets admet que quan el Barça juga amb quatre migcampistes, ell està menys exigit, i va elogiar dos dels seus companys, Leo Messi i Andrés Iniesta. “Potser Messi està ara més a prop dels migcampistes, però també depèn del rival. El que és important és trobar-lo, perquè ell és qui marca la diferència. El que et dona Iniesta, no ho dona cap jugador, el seu estil, la precisió, com desequilibra. Hem de trobar jugadors d’un perfil semblant per al futur, qui més s’hi assembla és Denis, tot i que encara és jove. Però hem de ser conscients que trobar jugadors semblants és difícil, i més que entenguin l’estil Barça. Hem tingut la sort de tenir en Xavi i l’Andrés, que han crescut amb aquest estil. Portar-ne un com ells és difícil, el que has de portar és jugadors que marquin la diferència”, diu qui és un dels capitans del Barça, que assegura que això és el que demanava quan va marxar Neymar. “Marxava un jugador que marcava diferències i necessitàvem jugadors així, per guanyar grans títols necessites jugadors així. Encara que s’hagués quedat necessitàvem jugadors top, que desequilibressin.”

Respecte al seu futur, Sergio Busquets només pensa en el Barça. Diu que li agrada molt la Premier, però la té gairebé descartada i només pensa en una lliga com l’MLS quan ja no estigui per jugar com a blaugrana. “Estic al millor equip que puc estar, com a competició la Premier és la millor, però ho he descartat. Tinc una gran relació amb en Pep, perquè va ser molt important per a mi, però ell esta bé a Manchester i jo a Barcelona. No m’importaria anar a jugar als Estats Units amb el pas dels anys”, explicava el mig centre blaugrana, que va reivindicar la dificultat de guanyar títols i es va inclinar per la Champions si n’hagués d’escollir un. “Ho vull tot, però aniria per la Champions, és el títol més important, i tinc més lligues que Champions. Hem tingut la sort de guanyar molt i això fa que a aquest equip se li exigeixi molt. Hem de valorar el que hem fet i com n’és, de difícil, guanyar”, deia un Busquets que va elogiar també el fitxatge de Paulinho, un migcampista amb poc estil Barça, però que està aportant molt. “Té molta arribada i molt gol. És vertical i ens donarà gols, que és important”, va dir el de Badia per acabar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)