Barça

Maldecap dels grossos

L’argentí es va lesionar en l’amistós de dimarts contra Nigèria i es perdrà, com a mínim, set partits

Piqué i Umtiti tenen quatre grogues, i Valverde haurà de decidir si en reserva algun a Leganés, pensant ja en Mestalla

Males notícies per al Barça i bon maldecap, sobretot, per a Ernesto Valverde: Javier Mascherano haurà d’estar aproximadament un mes de baixa per culpa d’un trencament fibril·lar al bíceps femoral de la cama dreta que es va fer en el partit amistós que va disputar amb l’Argentina dimarts a Krasnodar contra Nigèria, en què va disputar els noranta minuts, després que les proves que li van fer ahir al matí a Barcelona així ho confirmessin. Contratemps, doncs, més que seriós i molt poc oportú ara que el Barça enceta un tram de calendari molt carregat i de màxima dificultat, amb visites a Mestalla, Torí, el Madrigal i el Bernabéu en poc més d’un mes –teòricament l’argentí ja estaria recuperat per al clàssic–, i que es veu agreujat pel problema que els dos centrals titulars blaugrana, Gerard Piqué i Samuel Umtiti, ja han vist quatre targetes grogues en la lliga i estan a només una de la suspensió. L’opció de Thomas Vermaelen, gairebé inèdit amb el Barça des que ha començat el curs, adquireix així un paper molt destacat, ja que, juntament amb Piqué i Umtiti, és l’únic central disponible per encarar, com a mínim, els propers set compromisos.

Començant ja per la visita de dissabte a Leganés, Valverde haurà de decidir si aposta per situar a l’eix de la defensa la parella, de plenes garanties, que formen Piqué i Umtiti, o dona descans a algun dels dos, pensant en el decisiu duel de la jornada següent contra el València per assegurar-se així la presència a Mestalla, com a mínim, d’un dels dos. Fer-ho, l’obligaria a alinear Vermaelen, que tot i que ve rodat de jugar amb la seva selecció, amb la qual ha disputat els 180 minuts en els dos amistosos d’aquesta aturada –contra el Japó (triomf 1-0) i Mèxic (3-3)–, en tot el curs només ha participat en un partit amb el Barça, en l’anada dels setzens de la copa a Múrcia (0-3), on va mostrar, això sí, un bon nivell. També ha anat convocat, tot i no jugar, tres cops més: en la lliga contra l’Eibar i el Sevilla i en la Champions al camp de l’Olympiacòs, on Piqué no va viatjar per sanció. Passi el que passi dissabte a Butarque, el que sembla clar és que el belga (32 anys) acabarà tenint oportunitats en aquests propers partits, ja sigui perquè Piqué i Umtiti acabin veient la cinquena groga, o perquè el Txingurri els doni descans, tenint en compte tots els partits que s’han de disputar abans del Nadal. Una situació, però, que el mateix Valverde ja deixava entreveure no fa gaire, quan fa dues setmanes, a Grècia, i preguntat pel possible fitxatge d’un central en el mercat d’hivern, assegurava: “Amb quatre centrals a la plantilla, està bé. Podem tirar endavant amb ells”, i recordava, en aquest sentit, que “Vermaelen encara no ha jugat en la lliga”.

Dues faltes, una groga

Des del partit a San Mamés, el penúltim de lliga abans d’aquesta aturada per compromisos internacionals, tant Piqué com Umtiti arrosseguen quatre targetes grogues. El francès, de fet, que fins no fa gaire només havia vist una groga, va ser amonestat en tres jornades consecutives, al Wanda Metropolitano, contra el Màlaga al Camp Nou i a Bilbao. En tot cas, tant Piqué com ell estan sent molt castigats pels àrbitres, tenint en compte el nombre de faltes que cometen. I és que Piqué, segons dades de Carles Domènech, de Catalunya Ràdio, només ha fet vuit faltes en els vuit partits de lliga que ha disputat, mentre que Umtiti, en nou partits jugats, tan sols n’ha fet set. També s’ha de dir que algunes d’aquestes grogues eren més que evitables. Una de les que va veure Piqué, a Mendizorrotza, va ser per intentar marcar amb la mà. Una acció que ja ha fet tres vegades aquesta temporada i per la qual ha estat castigat les tres vegades, tant en la supercopa d’Espanya, com contra l’Olympiacòs al Camp Nou, on això li va costar l’expulsió, ja que era la segona groga. En el cas d’Umtiti, una groga va ser per protestar, al Wanda Metropolitano, i una altra, a San Mamés, per perdre temps a l’hora de servir una falta.

EL PITJOR MOMENT

La lesió de l’argentí coincideix amb un tram de calendari carregat i pel de sortides perilloses

VERMAELEN

Aquest curs, amb el Barça, només ha jugat a Múrcia, i a Leganés podria debutar en la lliga

David Costas, opció principal del filial

X.S.

Valverde ja ha fet debutar aquesta temporada dos jugadors del Barça B, Arnaiz i Cucu –a Múrcia també va fer jugar Carles Aleñá– i, en cas d’urgència, el filial pot ser una opció també per a l’eix defensiu. David Costas, que va arribar cedit del Celta a l’estiu, és l’opció que té més números per reforçar el primer equip en cas d’urgència. El gallec, ara amb 22 anys, i que va debutar a primera gràcies a Luis Enrique amb només 18 anys –va disputar 17 partits la lliga 2013/14– ja va viatjar a Bilbao, tot i que finalment es va quedar fora de la convocatòria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)