Barça

Barça

El clàssic del Bernabéu

“Se li pot donar una estocada gran al Madrid”

Xavi Hernández. L’exblaugrana veu el Barça amb bons arguments per guanyar al Bernabéu i deixar l’equip blanc gairebé sense possibilitats en la lliga

Xavi Hernández és el futbolista que més clàssics ha disputat. Ni més ni menys que 42. Qui millor, doncs, per analitzar el Madrid-Barça de dissabte.

“Serà un partit igualat, lògicament, però veig el Barça amb moltes possibilitats d’assolir els tres punts. Seria gairebé deixar el Madrid fora de la lluita per la lliga”, va pronosticar ahir en una entrevista al programa Tot Costa de Catalunya Ràdio. L’exblaugrana va apreciar que sortir victoriós del Santiago Bernabéu significaria donar “una estocada molt gran” a l’etern rival, “Però hi ha l’Atlético i el València”, va advertir respecte a la resta de rivals directes pel campionat.

Xavi preveu veure un Barça “que voldrà dominar el partit i ser protagonista”. “La gran pregunta és saber quina serà la proposta del Madrid. De vegades se sent més còmode sense pilota i sortint al contraatac, però també pot fer atac posicional. Aquesta és una mica la incògnita”, va afegir en relació amb el conjunt de Zenedine Zidane.

Les urgències amb què el Madrid afronta aquest clàssic –el Barça té 11 punts més– fan que Xavi assenyalés l’opció de veure un rival “més agressiu de cara a l’atac”. L’exblaugrana també va advertir que, a pesar de la irregularitat mostrada fins ara pel conjunt blanc, té un gen competitiu que obliga a estar sempre alerta. “En qualsevol moment es refà, i dissabte en tindrà una bona oportunitat”, va afegir. En aquest sentit, va destacar que haver guanyat el mundial de clubs just abans d’afrontar el clàssic atorga més seguretat als de Zidane: “Tornar a olorar un títol els deu haver anat bé per agafar més confiança.”

Xavi va subratllar la capacitat que ha tingut el Barça de capgirar la situació després de la desfeta a l’agost contra el Madrid coincidint amb la supercopa: “L’equip va quedar molt tocat. El madrid va ser superior i als culers ens va fer mal veure-ho, però el Barça s’ha refet molt bé.” Entén que hi hagi “certs ànims de revenja” al vestidor blaugrana per aquella doble derrota, però va recomanar “no mirar enrere”. En la progressió experimentada per l’equip, va elogiar la feina feta per Ernesto Valverde i el fet d’haver “revitalitzat una mica l’ADN del joc del Barça”.

Futur personal

Respecte al seu futur com a jugador en actiu –actualment té 37 anys–, va comentar que no té decidit si penjarà les botes al mes de juny, una vegada finalitzi l’actual contracte amb l’Al-Sadd: “Em trobo bé físicament i estic disfrutant del futbol. Encara no sé si continuar o no. Suposo que en els propers dos o tres mesos ho decidiré.” També va reiterar que la seva gran il·lusió de cara al futur seria poder entrenar el Barça: “Ho tinc clar, però a curt termini no ho veig. Abans necessito experiència i cremar etapes. I el Barça és gairebét l’última etapa.”

PLANTEJAMENT

Veurem un Barça que vol dominar el joc. La pregunta és saber quina serà la proposta del Madrid
Be

SUPERCOPA

El Barça va quedar tocat i segur que hi ha certs ànims de revenja, però no s’ha de mirar enrere

“Vaig votar de groc en suport als polítics empresonats”

Fa pocs dies va transcendir la imatge de Xavi exercint el seu dret a vot en les eleccions al Parlament des de Qatar, el seu actual lloc de residència. Ho va fer lluint un vistós polo groc –el color que tant molesta la junta electoral– i ahir va confirmar al Tot Costa de Catalunya Ràdio que ho va fer “per donar suport als polítics que estan a la presó per les seves idees”. “Que en un país democràtic hi hagi polítics a la presó per les seves idees em resulta molt bèstia. És un xoc tan fort que vaig anar de groc precisament per això. De casualitats, poques. Si digués el contrari seria un hipòcrita”, va afegir.

L’exblaugrana va recordar que quan encara jugava al Barça ja es va mostrar públicament a favor de la llibertat d’expressió i del dret a decidir dels catalans: “Sempre m’he mostrat partidari de fer coses per Catalunya. No me n’he amagat. Soc partidari que la gent pugui votar i que hi hagi un referèndum. No entenc per què no es fa en un país democràtic. Que cadascú voti el que vulgui, però que la gent pugui votar i dir-hi la seva.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)