Barça

Equilibris no sempre fàcils

El Barça ha optat per un missatge conciliador, apel·lant al diàleg entre les parts i al dret a decidir dels ciutadans de Catalunya

La complexitat de la política catalana, marcada pel procés, s’ha visualitzat a les grades del Camp Nou, que al llarg del 2017 ha estat l’escenari de diversos tipus de reivindicacions. En aquest context, el Barça ha hagut de fer equilibris per respondre a les situacions extraesportives que se li han plantejat pel fet de ser un símbol del país que transcendeix l’esport. Una posició que alguns sectors del catalanisme han considerat massa tèbia, mentre que els contraris al sobiranisme, per contra, l’han trobat massa polititzada.

El missatge institucional del club ha estat el de reclamar “un procés de diàleg i negociació per trobar solucions polítiques a la situació que viu Catalunya, des del màxim respecte a la voluntat majoritària de la ciutadania catalana de decidir el seu futur”, tal com s’exposava en el comunicat oficial que va difondre el 5 d’octubre sota el títol “Diàleg, respecte i esport”. Quatre dies abans, i com a conseqüència de la violenta actuació policial contra el referèndum de l’1 d’octubre, el Barça va optar per jugar el duel contra Las Palmas a porta tancada després de la negativa de LaLiga a ajornar-lo. Una decisió controvertida, però que Josep Maria Bartomeu va defensar en considerar que veure un Camp Nou buit era el missatge més potent que es podia transmetre. “Hi ha milions de persones mirant el partit i el Barça ha de jugar amb graderies buides i a porta tancada. Que els periodistes d’arreu del món vegin un missatge molt potent de la situació que vivim”, va afegir.

El 21 d’octubre, coincidint amb l’assemblea de socis compromissaris, Bartomeu va condemnar en el seu discurs l’aplicació de l’article 155 i va reiterar el compromís “amb els principis de la democràcia, la llibertat d’expressió i el dret a decidir”. “El Barça sempre ha estat al costat del poble de Catalunya i les seves institucions, així que, en vista de l’aplicació de l’article 155, hem de reiterar el nostre suport absolut a les institucions democràtiques de Catalunya escollides pels seus ciutadans.” També va qualificar d’“inadmissible” que al segle XXI hi hagi persones empresonades per les seves idees polítiques. El club va permetre que es desplegués una gran senyera amb les paraula justícia en català i anglès per reclamar l’alliberament dels membres del govern empresonats, així com de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)