Barça

El protagonista

Ousmane Dembélé

La ‘rentrée’ més esperada

Van ser només 19 minuts, i amb una aportació al joc de l’equip força minsa, però Ousmane Dembélé va ser ahir el protagonista principal del Celta-Barça. I és que el gran fitxatge blaugrana de la temporada va reaparèixer 111 dies després de la ruptura al tendó del bíceps femoral de la cuixa esquerra que es va fer al camp del Getafe, i per la qual va haver de passar per la sala d’operacions. Fins aquell fatídic partit al Coliseum Alfonso Pérez, l’extrem francès només havia jugat 122 minuts amb el Barça, i repartits en tres partits, un rodatge que es va trencar en sec per un cop de taló massa brusc que va esquinçar les seves ànsies d’adaptar-se al més aviat possible a l’equip d’Ernesto Valverde, i després d’un tens estiu en què ho va donar tot perquè el Borussia Dortmund acceptés traspassar-lo.

La primera bona notícia es va produir dimarts, quan els serveis mèdics del FC Barcelona van anunciar que Ousmane Dembélé, que ja feia dies que s’entrenava amb els companys, rebia l’alta mèdica. I la segona va arribar l’endemà, quan Valverde va comunicar la llista de convocats per viatjar a Vigo, amb l’extrem francès entre els escollits, un anunci que feia pensar que Balaídos seria l’estadi en què l’11 blaugrana finalment reapareixeria. I així va ser. Amb 1-1 en el marcador i amb el Celta visiblement cansat després d’un primer temps de màxim desgast físic, Txingurri va decidir donar-li els últims 20 minuts, i com a principal referent ofensiu, un petit tastet perquè el jugador recuperés sensacions. Com s’esperava, pel que fa al rendiment, la rentrée d’Ousmane Dembélé no va ser per tirar gaires coets, ja que el futbolista francès va estar perdut i força imprecís en la passada, com demostren les tres pilotes que va perdre en dotze intervencions. I, tot i així, el primer fitxatge d’hivern del Barça d’Ernesto Valverde va estar a punt de marcar un gol que hauria endolcit molt més el seu retorn i que hauria encarrilat molt l’eliminatòria. L’acció es va produir en el minut 78, en què Ivan Rakitic va llegir a la perfecció una desmarcada en diagonal de Dembélé, que, al primer toc i amb la puntera de la bota, va mirar de sorprendre amb un xut ras i centrat Sergio Álvarez, que, molt ben col·locat, va evitar l’1-2. El gol hauria estat la cirera del retorn més esperat per l’afició blaugrana, un reforç de luxe de cara al segon tram de la temporada, aquell en què es decideixen els títols. Ara sembla que sí que ha arribat l’hora de Dembélé.

12
intervencions.
1
passada de mèrit dolenta.
1
pilota recuperada.
3
pilotes perdudes.
1
falta comesa.
0
faltes rebudes.
1
rematada.
0
gols. Dades facilitades per Carles Domènech. La transmissió d’en Puyal a Catalunya Ràdio
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)