Barça

Vermaelen només estarà dues setmanes de baixa

és greu. El central té un petit trencament fibril·lar al bíceps femoral i es perdrà els duels de lliga contra l’Alavés i l’Espanyol, la tornada de la copa contra els blanc-i-blaus i la hipotètica anada de les semifinals

Dues setmanes de baixa. Aquest és el temps que Vermaelen s’haurà d’estar a la infermeria per recuperar-se de la lesió que es va fer diumenge a Sevilla, un diagnòstic força esperançador si es té en compte l’historial mèdic del belga, ja que en un principi es va témer per una lesió més greu que hauria fet renéixer vells fantasmes. Concretament, Vermaelen, tal com van comunicar ahir els serveis mèdics del FC Barcelona, té un petit trencament fibril·lar al bíceps femoral de la cuixa esquerra, una lesió lleu que li permetrà posar-se de nou a les ordres d’Ernesto Valverde a principi del mes de febrer. En total, doncs, el central es perdrà els partits de lliga contra l’Alavés i l’Espanyol, la tornada dels quarts de la copa de dijous contra els blanc-i-blaus i l’anada de les semifinals, en el cas que el Barça s’hi classifiqui. La seva reaparició ja es podria produir, si tot va segons el previst, en la tornada de les hipotètiques semifinals o en el partit de lliga del Camp Nou contra el Getafe. Per sort per als interessos blaugrana, la lesió de Vermaelen ha coincidit en el temps amb el retorn d’Umtiti i amb el fitxatge de Yerry Mina, que probablement haurà de començar a sumar minuts per donar descans al francès, que tot just recuperat d’una lesió muscular no pot acumular gaires esforços seguits.

Rendiment impecable

L’estiu passat tothom va donar per fet que Vermaelen marxaria. Després d’una temporada per oblidar a la Roma, tot feia indicar que els quatre centrals blaugrana serien Piqué, Umtiti, Mascherano i Marlon, mentre que Vermaelen hauria de sortir si volia optar a fer-se un lloc en la llista de Bèlgica del proper mundial de Rússia. Finalment, però, Valverde va preferir cedir Marlon i quedar-se amb Vermaelen, tot i que aquesta decisió no va anar acompanyada de minuts. De fet, fins al 23 de novembre, el central només havia disputat els noranta minuts de l’anada dels setzens de final de la copa, contra el Múrcia, i havia anat convocat en cinc duels més, sense participació. El destí, però, li tenia reservada una gran oportunitat per treure’s l’espina, i aquesta va arribar primer amb la cinquena groga a Piqué, que unida a la lesió de Mascherano van deixar Vermaelen com a única opció per acompanyar Umtiti a l’eix defensiu per afrontar el complicadíssim enfrontament de Mestalla. I la resposta de Vermaelen va ser espectacular, ja que malgrat la seva inactivitat, el belga va completar un gran partit. I el seu renaixement tot just acabava de començar, ja que només una setmana després Umtiti es va lesionar contra el Celta, amb un temps de baixa fixat de dos mesos, i amb els desplaçaments a Vila-real, el Santiago Bernabéu i Anoeta en l’horitzó. I Vermaelen va esprémer l’oportunitat al màxim, signant unes actuacions impecables, en què va demostrar el seu altíssim nivell. En total, el belga ha disputat aquest curs vuit partits oficials, en els quals només ha perdut tres pilotes, una demostració espectacular de la seva vàlua amb l’esfèrica als peus, mentre que n’ha recuperat 120, cosa que exemplifica la seva gran capacitat per anticipar-se. A més, Vermaelen només ha comès dotze faltes.

Finalment, però, tanta acumulació de minuts en un període de temps tan curt va acabar passant factura al fràgil físic del central belga, que en el minut 40 del Betis-Barça es va aturar en sec, en notar una estrebada al bíceps femoral de la cuixa esquerra. Per un moment, va semblar que Vermaelen volia tornar, i en veure’s obligat a marxar es va témer per una lesió greu que retornés el jugador a sensacions pretèrites. Per sort, però, el trencament és petit, la qual cosa significa que Vermaelen podrà tornar ben aviat per seguir demostrant que la seva carrera al Barça hauria estat brillant si no hagués estat per culpa de les maleïdes lesions.

Partits disputats 8
Minuts disputats 1.096
Pilotes recuperades 120
Pilotes perdudes 3
Rematades entre pals 1
Rematades fora 1
Assistències 1
Passades de mèrit bones 3
Passades de mèrit dolentes 8
Faltes comeses 12
Faltes rebudes 4
Targetes grogues 3 Dades facilitades per Carles Domènech. La transmissió d’en Puyal a Catalunya Ràdio

MAL MENOR

La lesió del belga coincideix amb el retorn d’Umtiti i amb el fitxatge de Yerry Mina

UNA ASSEGURANÇA

En els vuit partits que ha jugat, només ha perdut tres pilotes i n’ha recuperat 120
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)