Barça

El millor especialista

Leo Messi. Amb el golàs que va permetre tombar l’Alavés, el crac argentí ja és el jugador amb més dianes de falta (20) en els últims 25 anys de la lliga, i supera, així, Cristiano Ronaldo (19)

Minut 84 de partit al Camp Nou, empat a un gol contra l’Alavés i falta a la frontal xiulada per Iglesias Villanueva sobre Paco Alcácer en una posició gairebé immillorable per a un especialista a pilota aturada com és Leo Messi. El crac argentí no va desaprofitar l’oportunitat i, amb un colpeig impecable, amb la potència justa, molt d’efecte i ajustat d’allò més al travesser, va superar sense problemes la tanca rival i Pacheco per culminar així la remuntada contra el conjunt vitorià, sumar tres punts més i encadenar la setena victòria del Barça en el campionat.

Amb aquest golàs de falta, a més, el deu blaugrana va tornar a fer història i va ampliar un cop més la seva llegenda, ja que va esdevenir, tal com va reflectir LaLiga en el seu compte oficial de Twitter, el jugador amb més gols marcats de falta (20) en els últims 25 anys del campionat espanyol, superant Cristiano Ronaldo, que n’acumulava 19. Ja es pot dir, doncs, amb els números a la mà, que l’argentí és el millor futbolista de l’actualitat en la lliga pel que fa als llançaments de falta, que és una de les moltes grans qualitats que té i que més ha anat polint també amb el pas dels anys fins al punt de ser també un dels millors del món en aquest apartat.

“Els porters no saben per on xutarà i s’espanten.” És el que deia de Leo Messi un altre especialista a pilota aturada, l’exblaugrana Ronald Koeman, fa cosa d’un any en una entrevista en aquest mateix diari poc després que l’argentí l’igualés pel que fa a gols marcats de falta amb la samarreta blaugrana. L’holandès, content pel fet que fos Messi qui igualés el seu rècord, en va fer un total de 26, sent fins llavors el blaugrana amb més gols de falta de la història. Ara, l’argentí, entre totes les competicions i comptant el que va fer aquest diumenge, ja en suma un total de 30.

Fa dos anys, el seu rècord

Leo Messi, que al Barça ha pogut aprendre d’altres grans llançadors de falta com ara Ronaldinho, Rafa Márquez i Xavi Hernández, ha anat progressant any a any en aquests tipus de llançaments, i així ho demostren les xifres. No va fer el seu primer gol de falta fins a la temporada 2008/09 i en els tres primers anys amb Guardiola només en va marcar quatre. Però, de mica en mica, la seva evolució ha estat excel·lent i va ser fa dues temporades quan va assolir el seu rècord de gols de falta, amb un total de 7 en tot el curs. En el primer partit d’aquell curs, la supercopa d’Europa a Tbilisi, fins i tot en va fer un parell –en el primer quart d’hora de partit– que van servir per derrotar el Sevilla i endur-se el títol. Sembla complicat que enguany Messi pugui arribar a les xifres de fa dues temporades, encara que, tractant-se d’ell, no es pot descartar. I és que el que va marcar contra l’Alavés, és el seu tercer gol de falta d’aquesta temporada. Les altres víctimes van ser l’Olympiacòs, al Camp Nou, i la Real Sociedad, en el duel a Anoeta.

EL TERCER DEL CURS

Messi ja va marcar de falta contra l’Olympiacòs al Camp Nou i fa dues setmanes a Anoeta

HISTÒRIA VIVA

L’argentí va superar Koeman l’any passat com a blaugrana amb més gols de falta

Deu anys seguits fent 20 gols o més en la lliga

X.S.

El gol de Messi contra l’Alavés és el vintè de l’argentí aquesta temporada en la lliga, en què és el màxim artiller, i amb diferència, seguit de Luis Suárez, que ja n’ha fet 16. Amb aquesta, ja són deu les temporades seguides que el deu blaugrana ha marcat 20 gols o més en el campionat. Una regularitat només a l’abast d’ell i que fa que, per molts, sigui des de fa temps el millor futbolista de la història. Va ser amb Pep Guardiola que va començar a fer eclosió com a golejador –en el primer curs amb el de Santpedor va fer 23 gols en la lliga, i en l’últim, 50–, i amb els anys ha mantingut aquesta voracitat. En la lliga passada, els 37 gols que va marcar li van valer per guanyar la Bota d’Or, i enguany aspira a revalidar-la, ja que només té al davant Cavani i Kane, tots dos amb 21 gols.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)