Barça

CURRO TORRES

EXJUGADOR DEL VALÈNCIA

“Mestalla s’envalenteix en aquest tipus de partits”

L’exvalencianista Curro Torres, que sap què és derrotar els blaugrana, creu que “el Barça sempre és favorit”, però confia en les possibilitats dels valencianistes: “Tenen 90 minuts per marcar un gol”

L’afició per fi veu un equip compromès i competitiu. El Barça, però, és potser el millor del món. Valverde ha encertat la tecla

Tècnic del Lorca, de segona divisió A, fins al desembre, Curro Torres torna a viure actualment a València, on es va fer un nom com a futbolista. Va ser al conjunt valencianista on va viure els seus millors dies, formant part durant diverses etapes, del millor València de la història. Així ho diu el seu palmarès: Dues lligues, una UEFA, una supercopa d’Europa i també una copa. Exentrenador també del València Mestalla durant tres temporades (2014-17), és una de les veus més autoritzades del valencianisme per parlar del duel de demà a Mestalla.

Primer de tot, i ara que torna a viure a València, quin és l’ambient d’aquests dies a la ciutat? Tot el que s’està dient de l’anada, està fent caldejar molt l’ambient o forma part de l’estratègia?
És una setmana diferent, especial, per tot el que s’hi juga el València, però no crec que es vulgui escalfar l’ambient. Cada club defensa els seus interessos i cada un té la seva part de raó. Al final, la gent de València anirà a l’estadi i animarà el seu equip independentment de tot el que es digui, perquè saben que és un partit molt important i atractiu.
Després dels últims anys de crisi per al València, què significaria arribar a una final?
Està sent un any important, en què s’estan complint objectius, i en què el club per fi ha trobat una mica més d’estabilitat, després d’uns anys de moltes desil·lusions. I al marge de poder jugar una final, el que vol l’afició és veure un equip compromès, competitiu, que lluita per coses, i és el que està veient enguany.
L’1-0 de l’anada fa favorit el Barça o el fet de jugar ara la tornada a Mestalla iguala una mica les coses? Què en pensa?
Quan jugues contra un equip com el Barça, i més contra aquest Barça, tal com està, sempre és favorit, tant se val el resultat que hagi obtingut. Ara bé, Mestalla és especial, s’envalenteix en aquest tipus de partits, i espero un partit maco, competit i en què es vegi un bon espectacle.
Quines són les possibilitats del València de passar a la final?
Estic convençut que el València farà un bon partit. Ja el va fer al Camp Nou, amb un plantejament que gairebé li surt bé, i ara plantejarà el partit a consciència, sabent que té les seves possibilitats. I sabent també quin equip té al davant, que ara mateix, per mi, si no és el millor equip que hi ha al món, s’apropa més al que fa falta per ser-ho.
Creu que es veurà un partit molt diferent al de l’anada?
Pot ser, però tampoc crec que sigui del tot diferent ni que el València surti a tomba oberta. Té noranta minuts per marcar i un gol el posa en l’eliminatòria. Amb el pas dels minuts sí que és possible que pugui canviar i que es vegi un València molt obert, però d’entrada, no ho crec. I el Barça no crec que variï gaire el seu plantejament.
Quines són les claus en aquesta gran temporada del Barça?
En un any complicat, amb l’adeu de Neymar i un canvi de tècnic, ha estat un encert l’aposta per Valverde. Ha trobat l’estabilitat dins l’equip i ha encertat la tecla. Ha canviat el sistema, però segueixen jugant de la mateixa manera, i els jugadors clau han comprès què és el millor en cada moment. És un equip molt complet.
Veient el que va passar en la supercopa d’Espanya, l’ha sorprès com han canviat les coses?
La veritat és que no gaire, perquè bàsicament, crec que la persona que està al capdavant és molt sensata i capaç de poder canviar aquest tipus de situacions. Ha donat naturalitat a les coses, més enllà de buscar desestabilitzar, i no s’ha d’oblidar que el Barça té jugadors excepcionals i una plantilla, crec que ara més compensada, per poder afrontar amb èxit totes les competicions.
Ja fa deu anys que el Barça no perd a Mestalla i queden lluny aquells anys en què el València, del qual vostè formava part, estava molts cops per sobre. Què en recorda?
És clar que el públic no et guanya els partits, però sí que t’ajuda. Són partits que recordo que eren molt il·lusionants, molt competits, i espero que es pugui repetir demà. I tot i haver-los guanyat, cal dir que per guanyar el Barça, per l’experiència que tinc, has de fer les coses molt bé, esperar que ells no tinguin la fluïdesa que tenen des de fa anys, tenir molt encert i una capacitat de concentració molt alta. Són molts factors.
Per acabar, creu que al Barça li passaran factura les baixes a l’eix de la defensa?
Bé, això ja es veurà demà un cop comenci el partit, però el Barça té jugadors i una plantilla àmplia amb bons futbolistes, capaços de suplir les baixes que tenen.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)