Barça

Sis lesions musculars d’Iniesta en set mesos

Plou sobre mullat. La lesió al bíceps femoral de la cama dreta que es va fer fa dos dies contra l’Atlético, el gran peatge pagat per l’equip diumenge, obligarà el manxec a fer un altre parèntesi

El partit de diumenge contra l’Atlético de Madrid va deixar dues imatges. La fotografia en color: el golàs de Leo Messi a Oblak. La fotografia en blanc i negre: la lesió d’Andrés Iniesta. Dels sis gols de falta directa que suma ja l’argentí aquesta temporada 2017/18 a les sis lesions musculars que ha tingut el futbolista manxec des de començament de temporada. Sis en set mesos. Massa.

Andrés Iniesta és un dels noms propis d’aquest Barça de Valverde. Quan el de Fuentealbilla ha estat en plenitud de condicions l’equip ha jugat a una altra cosa. Amb ell al camp el Barça flueix. Valverde és conscient del plus que ofereix en el joc de l’equip un futbolista del talent i de les característiques d’Iniesta, i per això la gestió dels seus minuts és un dels factors en què intervé més Ernesto Valverde. El tècnic està cuidant Iniesta en aquest sentit. L’està mimant des de la titularitat i l’està protegint des de la regulació. El capità acostuma a ser un canvi habitual en les segones parts i només en tres partits de lliga des de començament de temporada ha completat els noranta minuts (Màlaga, Alavés i Espanyol). Iniesta és un jugador fix per a Valverde. Les seves 19 titularitats en la lliga contrasten amb les 13 del curs passat. Les lesions, però, estan restant un protagonisme al manxec. I és que la lesió al bíceps femoral de la cama dreta que es va fer diumenge contra l’Atlético no és precisament la primera lesió muscular del capità aquesta temporada. És la segona, de fet, en aquest 2018. A mitjan gener, una sobrecàrrega ja el va deixar fora de la llista per al partit de copa del Rei contra l’Espanyol a Cornellà-el Prat, després de no haver jugat tampoc cap minut en la visita a Anoeta. I ara, un altre revés. La lesió d’Iniesta va ser el peatge que va deixar el partit contra l’equip del Cholo Simeone. L’acció va ser clara i el mateix Andrés va notar ràpidament la lesió. Mà a la part posterior de la cuixa i rostre de resignació. Obligat a tornar a parar.

Ja a l’agost, només començar la temporada, Iniesta es va perdre la tornada de la supercopa al Bernabéu per uns problemes musculars. I el 2 d’octubre no va viatjar amb la selecció espanyola també per problemes físics. Una elongació muscular a la cuixa de la cama esquerra el va deixar fora de la convocatòria del Julen Lopetegui per al partit contra Albània. Iniesta va estar uns deu dies de baixa i a finals de mes tampoc va viatjar amb el Barça a San Mamés, aquest cop per una sobrecàrrega muscular. Una altra sobrecàrrega al soli de la cama esquerra tampoc li va permetre ajudar l’equip en el partit contra l’Sporting de Portugal a principi del mes de desembre. Allò va tenir Iniesta parat un parell de setmanes.

Iniesta s’ha perdut vuit partits oficials amb el Barça aquesta temporada per lesió. Molts menys dels 17 partits que es va perdre la temporada passada. El de Fuentealbilla va tenir quatre lesions la temporada 2016/17, dues de genoll. Particularment dolorosa va ser la que es va fer a Mestalla com a conseqüència d’aquella dura entrada d’Enzo Pérez. Ara el gran dubte és saber quants partits es perdrà el capità després d’aquest últim contratemps. El club no va especificar cap període estimat de baixa en el comunicat emès diumenge després del partit, però es va parlar d’unes tres setmanes de baixa. Això el deixaria en principi fora del partit de tornada dels vuitens de final de la Champions contra el Chelsea del pròxim dia 14, però ja ho veurem.

Iniesta es perdrà segur el partit de demà de la supercopa catalana contra l’Espanyol a Lleida, i també el partit de lliga del cap de setmana contra el Màlaga a La Rosaleda. I si es complissin finalment les tres setmanes de baixa, tampoc podria jugar contra el Chelsea el dia 14 ni contra l’Athletic el dia 18 –després ja hi ha aturada per seleccions–. El jugador, però, forçarà per escurçar terminis i ni ell mateix es descarta del tot per al compromís contra els d’Antonio Conte. André Gomes, Paulinho, Dembélé i un defenestrat Denis esperen a la recambra –recordem que Coutinho podria suplir-lo en la lliga però no en la Champions–, però Iniesta forçarà fins on el cos li permeti fer-ho. “Grandíssim esforç, diumenge! Un pas més, un dia menys. Força, Barça!”, piulava ahir.

LA DADA

Agost 10 dies de baixa
Contusió muscular cuixa dreta
Principi d’octubre 10 dies
Elongació muscular cama esquerra
Final d’octubre 7 dies
Sobrecàrrega
Desembre 10-15 dies
Sobrecàrrega al soli cama esquerra
Gener 10 dies
Sobrecàrrega
Març Per determinar
Lesió al bíceps femoral cama dreta
8
partits
s’havia perdut Iniesta aquest curs abans de la lesió de diumenge per temes físics.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)