Barça

ESPORTS

FUTBOL

Deures abans de l’aturada

A deu jornades del final del campionat i just abans de l’últim èxode per compromisos internacionals, el Barça rep l’Athletic amb l’objectiu de fer un pas més cap al títol

Valverde no podrà comptar amb el lesionat Busquets ni amb el sancionat Suárez, baixes que se sumen a les de Semedo, Denis i també Vermaelen

Després de la brillant classificació de dimecres passat per als quarts de final de Champions, i conegut ja quin serà el proper escull en la màxima competició continental, el Roma, el Barça afronta avui la primera de les deu jornades que queden per al final de lliga. Amb vuit punts d’avantatge respecte al seu immediat perseguidor, l’Atlético de Madrid, el conjunt blaugrana buscarà fer un pas més cap al títol superant aquesta tarda l’Athletic, un equip que arriba al Camp Nou en hores baixes. El triomf permetria mantenir com a mínim aquest avantatge, sense descartar la possibilitat d’eixamplar-lo, ja que els colchoneros afrontaran, ja sabent què haurà fet el Barça, un dels compromisos més complicats que els queden, al camp del Vila-real. Tot plegat, abans de la que serà l’última aturada per compromisos internacionals de la temporada, amb el conseqüent èxode massiu de jugadors blaugrana per les properes gairebé dues setmanes, ja que la lliga no es reprendrà fins al 31 de març amb la visita al Sánchez Pizjuán. Fer els deures avui, doncs, és obligat per poder afrontar amb una mica més de tranquil·litat un mes d’abril que serà duríssim, amb els quarts de final de Champions, l’anada d’unes hipotètiques semifinals i també la final de copa.

Per intentar batre el seu exequip i de fet, el club del seu cor, Valverde no podrà comptar amb dues peces clau, com són Sergio Busquets, lesionat contra el Chelsea i que en té per tres setmanes, ni tampoc amb Luis Suárez, que es perdrà el duel per acumulació de targetes després de veure la cinquena groga la setmana passada a Màlaga. Les baixes se sumen a les ja conegudes de Semedo i Denis, que haurien d’estar a punt amb vista al retorn de la competició, i la d’última hora de Vermaelen, amb un cop al turmell. Sense el belga, Yerry Mina és una de les grans novetats en la convocatòria, formada pels 17 disponibles del primer equip, més el migcampista del filial Carles Aleñá, l’altra gran sorpresa en la llista. El central colombià, d’altra banda, també va rebre ahir la bona notícia de la convocatòria amb la seva selecció per als propers amistosos contra França i Austràlia. Amb els efectius justos, doncs, Rakitic és qui té tots els números per suplir Busquets ja que quan li ha tocat ocupar el seu lloc gairebé sempre ha rendit bé mentre que per rellevar Suárez, el Txingurri té més opcions. La més natural seria la de Paco Alcácer, encara que el de Torrent no és titular des del partit contra el Getafe, fa més d’un mes, que va acabar sense gols. Altres fórmules poden ser la d’un trident format per Dembélé, Messi i Coutinho, que a La Rosaleda ja va actuar d’extrem esquerre, tot i que també podria jugar d’interior. Tot dependrà també de si hi ha més o menys rotacions, tant al mig del camp, on tot fa pensar que Iniesta serà suplent ja que tot i ser titular contra el Chelsea no estava al cent per cent, com en defensa, on tampoc està gens clar que no hi hagi cap canvi, amb Digne com a candidat per donar descans a Jordi Alba, que va acabar el duel de dimecres amb molèsties.

Per la seva banda, l’Athletic afronta el duel al Camp Nou, on ha perdut en les seves tretze últimes visites de lliga, després de dir adeu dijous a l’Europa League a mans de l’Olympique de Marsella, oferint una pobra imatge. Amb tres derrotes seguides a domicili en el campionat –sense marcar– i més de tres mesos sense guanyar lluny de San Mamés també en la lliga, al conjunt de Ziganda, que no està convencent en aquesta primera temporada com a relleu de Valverde, li queden, doncs, pocs al·licients fins a final de temporada. I és que per baix no ha de patir i per dalt té molt complicat lluitar per les places que donen accés a Europa, tret d’un canvi dràstic en aquestes últimes deu jornades. De totes maneres, els lleons, sense Mikel Rico ni Yeray, lesionats juntament amb Muniain, baixa des del mes de setembre, buscaran iniciar avui aquesta reacció que donaria una mica d’aire a Ziganda.

JORNADA PROPÍCIA

L’Athletic arriba al Camp Nou en hores baixes i l’Atlético juga al camp del Vila-real

EFECTIUS JUSTOS

Yerry Mina és la gran novetat en la llista, que completa Carles Aleñá, del filial

DIVERSES OPCIONS

Paco Alcácer pot ocupar el buit de Suárez tot i que Valverde té altres alternatives

Ziganda: “Valverde té molt mèrit, ha donat al Barça el seu toc, el que coneixem”

X.S.

“No ens juguem el drama del descens ni l’expectació per ficar-te a Europa, però no tindríem perdó si no demostréssim il·lusió per jugar. Hi ha molts objectius individuals i col·lectius per afrontar el que queda amb moltes ganes, que almenys permetin acabar amb bones sensacions”. Així va parlar el tècnic de l’Athletic, el Cuco Ziganda, de les expectatives actuals del seu equip, reconeixent que “a dia d’avui, l’Athletic no està en condicions de lluitar per la setena plaça”, tot i advertir que “està a temps de tot”. Pel que fa a les possibilitats d’aconseguir avui un bon resultat contra “potser el millor equip d’Europa i del món”, va reconèixer que “és complicat però no impossible” i també va tenir paraules d’elogi per a Valverde: “Té molt de mèrit i ha donat un toc seu a l’equip que tots coneixem. L’ha dotat d’aquesta solidesa defensiva i és gairebé impossible batre’l en la lliga i a Europa.”

Vermaelen, baixa per una contusió

X.S.

Després de gaudir divendres de jornada festiva, la plantilla blaugrana va tornar ahir als entrenaments i ho va fer amb l’absència inesperada de Thomas Vermaelen. Un cop acabada la sessió, els serveis mèdics del club van confirmar que el central belga té una contusió al turmell esquerre, que es va fer en l’entrenament de dijous després de topar amb el central del filial Jorge Cuenca, i només va afegir que la seva evolució en marcarà la disponibilitat, sense concretar el temps de baixa. Res greu de totes maneres, tal com va explicar en roda de premsa Ernesto Valverde,

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)