Barça

Jugar el primer mundial, un altre somni a la vista

Important. Coutinho cada cop té més galons amb la ‘canarinha’ i ho va demostrar sense Neymar al Luzhniki; a més, va endur-se els elogis de Tite

Després d’haver vist com aquest mes de gener es complia el desig que ja perseguia el passat estiu de venir al Barça i seguir així les passes d’altres compatriotes seus com Romário, Rivaldo i Ronaldinho, Coutinho complirà un altre somni en menys de tres mesos, que serà el de jugar el seu primer mundial. Absent en la cita de fa quatre anys al seu país tot i que amb la canarinha ja havia debutat en un amistós contra l’Iran als 18 anys, el mundial de Rússia li arriba al jugador blaugrana en plena maduresa i també per fi consolidat en la seleção, amb què ja ha disputat dues copes Amèrica i suma un total de 33 internacionalitats. L’última, la d’aquest dissabte contra Rússia, a l’escenari on espera tornar “per jugar la final del mundial”, el Luzhniki. Sense Neymar, Coutinho va ser un dels líders del combinat que dirigeix Tite, com de fet ho ha estat sent a poc a poc en la fase de classificació –13 partits jugats i 4 gols– i va tornar a mostrar la seva qualitat i també la seva polivalència, actuant d’interior tot i que amb Brasil acostuma a jugar enganxat a les banda, i contribuint a més al triomf amb un gol des del punt de penal. Un cop acabat el partit el mateix Tite va elogiar aquesta capacitat del blaugrana per adaptar-se a diferents rols: “En el cas de jugadors que no realitzen la funció habitual en un partit, són necessaris vint o trenta minuts per jugar amb naturalitat. És el cas de Coutinho en jugar per dins. En el segon temps ja s’ha alliberat. És un jugador educat tàcticament, competitiu i d’altíssim nivell que pot acomplir diferents funcions. Juga molt per fora però també pot fer-ho per dins”. Amb el també blaugrana Paulinho, és una de les peces importants d’aquesta canarinha que vol oblidar la decepció del 2014.

LA DADA

9
gols
ha fet Coutinho en 33 internacionalitats amb la ‘canarinha’, en què va debutar als divuit anys

VALORAT PER TITE

“És educat tàcticament, competitiu, d’alt nivell i pot fer diferents funcions”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)