Barça

ESPORTS

FUTBOL

Messi ja s’entrena, tot i que no està clar que jugui demà

Dubte. El crac es va exercitar amb normalitat en la segona sessió de l’‘albiceleste’ a Valdebebas i podria disputar l’amistós contra Espanya al Wanda Metropolitano, tot i que no es correran riscos

Dissabte es va quedar al gimnàs de l’hotel fent treball de recuperació i no es va entrenar per les molèsties a l’adductor de la cama dreta que li van impedir participar també en l’amistós de divendres a Manchester contra Itàlia, però ahir, Leo Messi ja es va deixar veure sobre la gespa de Valdebebas i es va exercitar amb aparent normalitat amb els seus companys de la selecció argentina.

La morbosa imatge del crac blaugrana entrenant-se a la ciutat esportiva de l’etern rival, el Madrid, es va fer, doncs, realitat. I pel que es va poder observar, Messi no es va ressentir de les molèsties ja que en els aproximadament vint minuts que la sessió preparatòria es va celebrar a porta oberta, va fer els exercicis físics amb la resta del grup i després també va participar en els tradicionals rondos amb normalitat. En aquest sentit, el deu blaugrana sembla estar en condicions d’enfrontar-se a la selecció espanyola, en l’amistós que s’ha de disputar demà a l’estadi Wanda Metropolitano (21.30 hores). De fet, en declaracions al diari argentí Olé, un testimoni d’excepció que va poder seguir la totalitat de l’entrenament, el seleccionador argentí de bàsquet, Sergio Hernández, va afirmar que va veure Messi en plena forma: “Jo l’he vist molt bé. No estic acostumat a veure’l sempre, però per mi, semblava Michael Jordan. Volava. Ha fet tot l’entrenament, ha marcat gols i la veritat és que li he vist fer de tot.” Paraules tranquil·litzadores per a la parròquia tant argentina com blaugrana, encara que això no assegura la seva presència per al duel de demà contra la roja. I és que si una cosa tenen clar tant Messi, com el cos tècnic de l’albiceleste, amb Jorge Sampaoli al capdavant, és que no correran cap mena de risc que pugui comportar una lesió, quan queden menys de tres mesos per al mundial i en un tram final de temporada en què el conjunt blaugrana encara aspira a guanyar tots els títols. Prudència, per davant de tot, com ja va destacar divendres el mateix Messi, en recordar que va preferir “esperar per a tot el que ve”.

Avui, la selecció argentina tornarà a entrenar-se a Valdebebas, en una nova oportunitat per comprovar l’estat físic de Messi i per tenir més pistes de si jugarà o no l’amistós de demà en un escenari, el Wanda Metropolitano, que els de Sampaoli només trepitjaran per enfrontar-se al combinat de Julen Lopetegui i als que són alguns dels seus companys al Barça, com Piqué, Iniesta i Jordi Alba.

Dos gols contra ‘la roja’

En cas, finalment, de jugar demà contra la selecció espanyola, seria la quarta vegada que Leo Messi s’enfronta a la roja, totes en partits amistosos. El primer cop que ho va fer va ser l’octubre del 2006, en la inauguració de la Nueva Condomina, amb victòria local (2-1). Tres anys més tard, en un duel disputat al Vicente Calderón, l’albiceleste va caure pel mateix resultat, però aquell dia Messi va marcar des del punt de penal. Ja el setembre del 2010, però en un amistós que es va jugar a Buenos Aires, l’Argentina va golejar contundentment la selecció espanyola (4-1). Messi va ser qui va obrir la llauna en aquell enfrontament al Monumental, quan només s’havien disputat deu minuts, i Higuaín, Tévez i Agüero van completar la festa local, mentre que l’únic gol de la roja el va fer Fernando Llorente. Des d’aleshores, fa gairebé vuit anys, la selecció argentina i l’espanyola, dues clares candidates a guanyar el mundial, no s’han tornat a veure les cares.

PRECEDENTS

L’últim cop que es va enfrontar a ‘la roja’, el 2010 a Buenos Aires (4-1), Messi va marcar

LA IMATGE

Absent dissabte, ahir Messi sí que va estar a la ciutat esportiva de l’etern rival

Avui, Luis Suárez contra la Gal·les de Bale

X.S.

Tres dies després de derrotar la República Txeca (2-0) amb gols de Luis Suárez, de penal, i de Cavani, l’Uruguai s’enfrontarà aquesta tarda a Gal·les (13.35 hores), en un partit que servirà per determinar quin és el guanyador del torneig amistós China Cup, que s’està disputant aquests dies a Nanning. Divendres passat, el davanter blaugrana, que va ser baixa per sanció en l’últim partit del Barça contra l’Athletic, va disputar 79 minuts i va marcar el que és el seu gol número 50 defensant la samarreta del seu país, i tot fa preveure que avui també serà titular contra el combinat dirigit per Ryan Giggs i que lidera el madridista Gareth Bale, que va fer un hat-trick dijous passat contra la selecció amfitriona, Xina (0-6).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)