Barça

Un aliat a la banqueta

Ernesto Valverde. El tècnic, que ha complert els 50 primers partits a la banqueta blaugrana amb registres impecables, ha sabut congeniar la solidesa de l’equip amb el talent de Messi

És l’entrenador del Barça amb menys derrotes (3) en els primers 50 duels

No hi ha dubte que l’aportació de Leo Messi és clau perquè el Barça segueixi aspirant enguany a guanyar un nou triplet històric de lliga, copa i Champions. Però el crac argentí ha tingut un bon aliat a la banqueta, Ernesto Valverde, que contra el Leganés va arribar als primers 50 partits oficials a la banqueta blaugrana –no es comptabilitza la supercopa de Catalunya– amb uns registres impecables. De fet, amb només tres derrotes –dues en la supercopa d’Espanya i una en la copa– s’ha erigit en el tècnic blaugrana que menys n’ha encaixat durant aquest espai. El seu balanç de victòries s’eleva fins les 36, mentre que els empats han estat 11.

En aquests 50 primers partits, Valverde també pot presumir de ser el tècnic que menys gols ha encaixat, tot just 26, superant els registres de Luis Enrique (31) i de l’enyorat Johan Cruyff (36). Aquesta dada reflecteix bé la solidesa que ha sabut imprimir el tècnic basc d’origen extremeny a l’equip blaugrana, que destaca per la seva capacitat competitiva. Per aconseguir-ho, ha introduït modificacions respecte al 4-3-3 que ha definit el dibuix tàctic del Barça durant les temporades anteriors, però sense que això limités el talent dels cracs blaugrana, començant per Leo Messi. De fet, Valverde li ha donat un ampli marge de llibertat al terreny de joc, conscient del fet diferencial que li aporta. Enguany el millor del món acostuma a moure’s per la mitja punta, col·laborant activament tant a l’hora d’elaborar el joc ofensiu com de resoldre de cara a la porteria contrària. Les dades del crac argentí així ho acrediten: 16 assistències de gol als companys i 39 dianes en el seu compte entre la lliga (29), la Champions (6), la copa (3) i la supercopa d’Espanya (1).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)