Barça

La revolució deixa l’onze sense jugadors del planter

Rotacions. Valverde dissenya un equip titular amb homes molt poc habituals com Denis Suárez i Yerri Mina i forma, setze anys després, una alineació sense futbolistes formats a la Masia

Molt lluny queden els onzes del Barça amb majoria de futbolistes de la casa, aquells en què Valdés, Puyol, Xavi, Iniesta, Busquets, Piqué, Messi... eren tant sí com no els que sortien a la gespa. Queden molt lluny aquells anys en què el planter era, no només la columna vertebral de l’equip, sinó també el gruix del primer equip, els suplents de luxe. No és cosa d’Ernesto Valverde, la cosa bé de lluny. Això sí, per a la història quedarà el Txingurri com l’entrenador que, setze anys després de l’última vegada, va formar a Balaídos un equip titular sense jugadors formats a la Masia.

Les rotacions que va anunciar el tècnic blaugrana en la roda de premsa es van convertir en una autèntica revolució –perquè un onze amb Yerry Mina, Digne acabat de sortir d’una lesió, André Gomes, Denis i Alcácer no es pot definir de gaires més maneres– i van evidenciar que, a banda dels puntals de l’equip, els futbolistes formats a casa brillen per la seva absència. L’onze de Balaídos quedarà en la retina de l’afició barcelonista per repetir la dubtosa gesta aconseguida el 6 d’abril del 2002 per Carles Rexach, que va formar, fins ahir a la nit, l’última alineació blaugrana sense gent de la casa. Aquell dia, el Barça va jugar a San Mamés contra l’Athletic amb Bonano, Reiziger, Christanval, Abelardo, Coco, Cocu, Rochemack, Luis Enrique, Rivaldo, Overmars i Saviola.

Per al responsable de relacions institucionals i esportives del Barça, Guillermo Amor, un exfutbolista format a la Masia, és “circumstancial” i està convençut que les coses canviaran molt en el proper partit, la final de copa contra el Sevilla. “Ha canviat molt l’equip i ha coincidit, però segur que en l’equip de dissabte n’hi haurà uns quants”, va assegurar després de l’empat dels de Valverde.

Onze de casa, amb Tito

A l’altra banda de la balança, com a exemple de la bona feina feta al futbol formatiu blaugrana, hi ha el partit del 25 de novembre del 2012. Aquell dia, Tito Vilanova va formar un equip titular amb deu jugadors de la casa –com en d’altres ocasions–, però una lesió de Dani Alves en la primera part va deixar per a la història un equip format completament per futbolistes del planter. Valdés, Montoya, Piqué, Puyol, Jordi Alba, Xavi, Busquets, Cesc, Pedro, Messi i Iniesta van ser els privilegiats de formar aquest equip històric, tot i que la importància d’aquests onze noms no només rau en la seva formació, sinó en el fet que la gran majoria van ser la base del millor Barça de la història. Els onze del planter, però, només van coincidir una hora a la gespa, ja que Adriano va substituir Alba en la segona part.

FA CINC CURSOS

Tito va fer jugar un equip format únicament per futbolistes fets al planter blaugrana

TOTS DE FORA

Per primer cop en 16 anys, el Barça va sortir amb un onze sense jugadors de la Masia
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)