Barça

Copa del Rei

Finalistes exemplars

Els de Valverde s’han hagut de desfer del Múrcia, el Celta, l’Espanyol –que els va guanyar en l’anada a Cornellà-el Prat– i el València per ser en la final al Wanda Metropolitano

Els andalusos van superar el Cartagena i el Cadis, van trencar pronòstics eliminant l’Atlético de Madrid de manera contundent en els quarts de final, i l’últim escull va ser derrotar el Leganés

Coutinho es va estrenar com a golejador al Barça en el partit de les semifinals contra el València a fora

El FC Barcelona i el Sevilla es tornaran a veure les cares en una final de la copa del Rei després de disputar-la l’any 2016 al Vicente Calderón. En aquella ocasió, els andalusos van estar a punt d’endur-se el títol després de tenir el Barça contra les cordes durant els noranta minuts de partit. Els de Luis Enrique van aguantar estoicament l’empat després de l’expulsió de Mascherano, i en la pròrroga, després que s’igualessin les forces per l’expulsió de Banega, van sentenciar amb gols de Jordi Alba i Neymar. La cita al Wanda Metropolitano és, per tant, una oportunitat perquè el Sevilla consumi la seva revenja particular contra un Barça que intentarà mantenir el seu domini intractable en aquesta competició. Si els de Valverde aconsegueixen el títol, seria el quart consecutiu de l’equip blaugrana. L’últim cop que el Sevilla va guanyar la copa va ser la temporada 2009/10.

El camí dels dos equips per arribar a la final de Madrid no ha estat gens fàcil, i en alguns moments han hagut d’aixecar un resultat advers en l’anada, com en el cas del Barça en l’eliminatòria contra l’Espanyol en els quarts de final, o bé enfrontar-se amb un dels equips capdavanters de la lliga, com el Sevilla amb l’Atlético de Madrid, també en els quarts de final. Les primeres rondes, com sol passar, van ser fàcils. El Barça es va imposar amb molta claredat al Múrcia, amb un triomf en l’anada (0-3) i amb un contundent 5-0 al Camp Nou. En el cas del Sevilla, el seu rival en els setzens de final va ser el Cartagena, al qual va eliminar després de dos triomfs clars. 0-3 a Cartagonova i 4-0 al Sánchez Pizjuán.

En els vuitens de final, el Barça va haver de sentenciar en la tornada després d’empatar contra el Celta (1-1) a Balaídos. En aquell partit va marcar José Arnaiz, protagonista en aquesta edició de la copa, i també va ser el matx en què va reaparèixer Dembélé, 110 dies després de lesionar-se. El Sevilla, per la seva banda, es va desfer del Cadis en els vuitens de final. En l’anada, que va coincidir amb l’estrena de Vincenzo Montella a la banqueta –va substituir Berizzo–, van vèncer al Ramón de Carranza (0-2) i en la tornada a Sevilla es van imposar (2-1) amb bastant patiment en els minuts finals.

L’eliminatòria de quarts de final va ser el duel en què el Barça i el Sevilla van tenir més dificultats en el camí per arribar a la final de la copa. Els de Valverde es van enfrontar amb l’Espanyol en un derbi marcat per la derrota en l’anada a Cornellà-el Prat. Els blanc-i-blaus van aconseguir posar fi a la imbatibilitat del Barça –en la lliga, en la copa i en la Champions– amb un gol de Melendo a les acaballes del derbi. Al Camp Nou, però, l’equip va capgirar l’eliminatòria i es va imposar (2-0). El Sevilla, per la seva banda, va eliminar un dels grans de la lliga, l’Atlético de Simeone. I ho va fer imposant-se en els dos partits. En el primer va guanyar al Wanda Metropolitano remuntant el gol inicial de Diego Costa gràcies a un gol en pròpia porta de Moyà i un altre de Correa (1-2). En la tornada, victòria clara (3-1).

L’últim escull per al Barça per ser en la final va ser el València. El va vèncer al Camp Nou (1-0) i també es va imposar a Mestalla, amb l’estrena golejadora de Coutinho de blaugrana i un gol de Rakitic. El Sevilla va empatar a Madrid (1-1), i al Pizjuán es va imposar (2-0).

19
gols
ha marcat el Sevilla en tots els partits de la copa del Rei.
110
dies
després de lesionar-se, va reaparèixer Dembélé, en el partit de copa contra el Celta de Vigo.
2
gols
ha encaixat el Barça en totes les eliminatòries de la copa. Un contra el Celta i un altre contra l’Espanyol.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)