Barça

La copa, al sac; el futur dels jugadors, a l’aire

Youth League. De l’equip que va guanyar-la fa quatre anys, només Munir es va consolidar al primer equip

La victòria del juvenil del Barça a la Youth League ha deixat una certesa i ha obert, alhora, un debat. Per una banda, amb la temporada encara per acabar –els blaugrana poden completar el pòquer de títols si guanyen la copa de campions i la copa–, el Barça ha tornat a palesar que el seu futbol formatiu segueix sent una referència tant a l’Estat com a Europa; de l’altra, el títol ha reobert de nou els dubtes sobre si la victòria servirà per ajudar aquests futbolistes a fer-se un lloc, en un futur, en el primer equip del Barça.

L’únic precedent, tot sigui dit, no és gaire encoratjador. Dels campions que van guanyar la màxima competició europea de juvenils ara fa quatre anys, només Munir, la gran estrella d’aquell equip, va aconseguir assentar-se dues temporades en el primer equip i ara és una de les figures de l’Alavés, cedit pel conjunt blaugrana. De la resta, curiosament, l’únic que juga a primera divisió és el tercer porter d’aquell equip: André Onana, que és titular indiscutible a les files de l’Ajax d’Amsterdam, i Palencia i Tarín, els dos únics jugadors que segueixen a l’entitat blaugrana a les files del filial a segona divisió A. Altres com Kaptoum, Godswill o Quintillà van arribar al Barça B, però no s’hi van consolidar. Un cas a part és el d’Adama Traoré, un altre dels jugadors clau d’aquella generació; es va convertir també en un dels homes clau del filial però va fer les maletes cap a Anglaterra quan va veure que les portes del primer equip entrenat per Luis Enrique continuaven tancades.

El filial, el primer pas

Després de fracassar l’estiu passat en l’intent de crear un Barça C, l’única opció que té el club amb els juvenils pels quals decideixi apostar és l’ascens al filial, que, paradoxalment, en cas de baixar a segona B els podria obrir les portes amb més facilitat. Després de la renovació del porter Iñaki Peña per tres temporades més dues d’opcionals i que Gerard López confirmés que el club i Abel Ruiz havien arribat a un acord per lligar el seu futur, el Barça haurà de continuar posant fil a l’agulla per lligar els jugadors que acaben contracte a final del mes de juny. Entre ells, tres juvenils que estan acabant la temporada amb el filial, com el lateral esquerre Miranda i els migcampistes Riqui Puig i Monchu.

L’ESTRELLA

Munir és l’únic juvenil del 2014 que va arribar a consolidar-se en el primer equip

APOSTES

Gerard López ha fet debutar a segona divisió deu jugadors en edat juvenil

FEINA PER FER

Jugadors com Miranda, Riqui Puig o Monchu acaben contracte el 30 de juny

Monchu i Cuenca ja tenen la copa

Dos dels grans absents de la final a quatre a Nyon van ser el centrecampista Monchu i el central Cuenca, que no van poder entrar en la convocatòria de Garcia Pimienta perquè Gerard López els va reclamar per al filial. Tots dos van ser titulars en la derrota contra el Rayo Vallecano i fins i tot el migcampista va anotar un gol, però van haver de veure des de la distància com els seus companys superaven el Manchester City i el Chelsea per alçar-se amb el títol. Ahir, però, un cop aterrada l’expedició blaugrana a Barcelona, tots dos futbolistes es van poder fotografiar amb el trofeu de la competició després d’haver ajudat a arribar a la final a quatre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)