Barça

Una motivació afegida

Classificació. El Barça té possibilitats de tancar la lliga assolint la màxima diferència històrica de punts a favor seu respecte al Madrid

La classificació de primera divisió quan falten dues jornades per completar el campionat és prou explícita a l’hora de reflectir el clar domini exercit pel Barça. Després de la clara victòria d’ahir contra el Vila-real al Camp Nou (5-1), els blaugrana ja tenen una renda de 15 punts respecte al segon classificat, l’Atlético, mentre que el Madrid s’allunya fins als 18 després de caure contra el Sevilla (2-3). D’aquesta manera, s’iguala la major diferència històrica de punts a favor del Barça respecte a l’etern rival amb els mateixos partits disputats. En aquest aspecte, cal apreciar que aquesta temporada els d’Ernesto Valverde van arribar a disposar de 19 punts d’avantatge respecte als de Zenedine Zidane en acabar la jornada 19, però llavors el Madrid tenia un partit de lliga pendent contra el Leganés, que posteriorment va guanyar (1-3).

En aquests escenari, als blaugrana se’ls presenta una motivació extra de cara a aquest final de campionat més enllà de quedar invicte: incrementar la seva distància respecte al Madrid i intentar establir un nou rècord. Per assolir-lo, els blancs s’han de deixar punts, però la conjuntura ho afavoreix. I és que ja tenen el focus centrat en la final de la Champions del 26 de maig, l’últim cartutx per evitar una temporada desastrosa. S’espera, doncs, que Zidane faci rotacions i dosifiqui els seus titulars en els partits contra el Celta i el Vila-real, tots dos previs a la final contra el Liverpool. Al Barça, per la seva banda, se li presenten dues cites accessibles abans de tancar el curs: diumenge al camp del Llevant i el 20 de maig contra la Real Sociedad al Camp Nou. I el repte de tancar a temporada invicte atorga impuls tot i tenir ja el títol.

Cal retrocedir fins a la temporada 2012/13, amb l’enyorat Tito Vilanova a la banqueta blaugrana, per trobar l’anterior ocasió en què el Barça treia 18 punts al Madrid en igualtat de partits (55 i 37, respectivament). Va coincidir amb l’última jornada de la primera volta, després de combinar-se una victòria blaugrana a Màlaga (1-3) amb un empat del blancs contra l’Osasuna (0-0). En acabar el campionat, el Barça va obtenir el títol arribant fins als 100 punts, 15 més dels que va sumar el segon classificat, que finalment va ser el Madrid. Es tracta de la major distància entre el primer i el segon classificat de la història de la lliga. Una fita que aquest any també podrien ampliar els de Valverde. De fet, ara ja treuen 15 punts a l’Atlético, que és segon a la taula.

El context de l’equip colchonero també és propici perquè es deixin més punts respecte als blaugrana en les dues jornades pendents. I és que els de Diego Simeone també tenen la ment fixada en una final continental, en el seu cas la de l’Europa League, programada per dimecres de la setmana vinent. Això fa avançar que Simeone reservarà gairebé tots els seus jugadors de referència demà, coincidint amb l’enfrontament amb el Getafe.

18 PUNTS

La distància actual ja iguala la màxima del club blaugrana a igualtat de partits

AQUEST CURS

Es va arribar a treure 19 punts als blancs, però llavors amb un partit més

MÉS REPTES

El Barça també podria superar la major diferència respecte al segon al final de la lliga

LaLiga denuncia càntics ofensius contra el Madrid durant el clàssic

La Lliga Nacional de Futbol Professional (LaLiga) ha remès escrits al comitè de competició de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) i a la comissió antiviolència per denunciar una sèrie de càntics ofensius contra el Madrid durant el clàssic de diumenge passat al Camp Nou. Segons l’escrit, els càntics que esmenta poden incitar a la violència o bé tenen un contingut insultant o intolerant, i detalla que van ser proferits “per un 500 aficionats locals, integrants del grup ubicat a l’Espai d’Animació del gol nord, sectors 45, 46 i 47, format pels grups FCB Supporters i Almogàvers”. L’informe de La Liga aprecia vuit moments del clàssic en què es van sentir “en un espai de 8 a 12 segons” càntics que considera sancionables. En cita alguns com per exemple “madridistes fills de puta” o “puta Real Madrid, puta Real Madrid”, així com també recull insults dirigits expressament a jugadors blancs com ara Cristiano Ronaldo i Sergio Ramos.

En l’escrit de denúncia, però, LaLiga també destaca que “la resta d’aficionats van tenir un comportament adequat durant tot el partit, i tots els càntics denunciats van ser realitzats exclusivament des de la zona descrita prèviament.” El clàssic, que va acabar amb empat (2-2), va destacar per la intensitat dins del camp i la polèmica arbitral.

Un situació inversa a la del 2003

L’hegemonia blaugrana en la lliga, amb 7 dels últims campionats guanyats, ha permès girar full després d’etapes difícils, com ara la dels primers anys d’aquest segle. De fet, durant la temporada 2000/01 l’equip blaugrana va tancar el campionat en el quart lloc amb 63 punts, a 17 punts de distància del Madrid (80), que es va emportar el títol. La diferència encara va ser superior dos anys més tard, la campanya 2002/03. Fins a 22 punts es va distanciar el Madrid –també campió– del Barça, que va acabar sisè amb 56 punts (pels 78 del conjunt) blanc. Aquell curs va arrencar amb Van Gaal a la banqueta i va acabar amb Radomir Antic. No hi ha dubte que la història del club blaugrana ha millorat molt des de llavors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)