Barça

Torna quan vulguis, Andrés

Andrés Iniesta es va començar a acomiadar ahir del Camp Nou, en un acte que va reunir algunes de les figures amb què ha viscut els seus millors moments, com Eto’o, Xavi o els seus actuals companys, entre molts d’altres

El capità no va poder evitar les llàgrimes, en una nit plena d’agraïments per a tothom

Rodejat dels 32 trofeus que ha guanyat al Barça –4 Champions, 9 lligues, 6 copes del rei, 7 supercopes d’Espanya, 3 supercopes d’Europa i 3 mundials de clubs–, però sobretot, dels seus, Andrés Iniesta va començar a acomiadar-se ahir del Camp Nou, casa seva, en espera del que serà el seu últim partit com a blaugrana, demà contra la Real Sociedad. El d’ahir va ser més que un adeu institucional. Va ser un adeu de màxima emotivitat per al capità blaugrana i tots els presents. Una nit inoblidable per a un mite, com a jugador i com a persona, que va estar envoltat de moltes de les figures que l’han acompanyat al llarg d’aquest gairebé quart de segle, des d’aquell llunyà 16 de setembre del 1996, en què va arribar a la Masia des de Fuentealbilla, amb només 12 anys, acompanyat pels seus pares i pel seu avi.

El periodista Jordi Évole va ser l’encarregat de conduir l’acte, que va començar amb un vídeo dels seus millors moments, introductori de tot el que vindria. Només un jugador com Iniesta, aclamat per quasi totes les aficions, és capaç de reunir algunes de les més grans personalitats del món del futbol, que, en un altre vídeo del tot emotiu, van anar destacant la seva qualitat sobre el camp i com a persona, i li van donar les “gràcies infinites”. El manxec no va poder evitar les llàgrimes. No era per menys, veient algunes de les figures que van anar apareixent. Entre les blaugrana, Van Gaal, Rijkaard, Guardiola, Luis Enrique, Puyol, Ronaldinho o Víctor Valdés.

Tot seguit, també van acompanyar el capità, ja en persona, alguns dels companys que ha tingut o té, per repassar alguns dels moments viscuts al seu costat. El primer a fer acte de presència en escena va ser Samuel Eto’o, que va recordar el primer moment que va viure amb el manxec: “Va ser el que més em va impressionar. Ho feia tot fàcil.” A més del camerunès, també Xavi Hernández, Busquets, Jordi Alba i Piqué van tenir el seu protagonisme, tots parlant d’aquesta relació que han tingut plegats. “L’Andrés és el clar exemple del que significa la Masia. Un jugador que va venir de lluny i que s’ha format aquí com a jugador i com a persona”, va destacar Piqué. El gol a Stamford Bridge o la final a París del 2006 –tant Xavi com Eto’o van coincidir en el fet que va ser Iniesta qui va canviar aquella final–, van ser els moments icònics de la llarga trajectòria d’Iniesta amb què es van quedar els companys. Ell prefereix escollir el seu debut i l’última final de copa. Davant de tot plegat, no és estrany que el mateix Iniesta assegurés que “com a persona i com a esportista això és el més maco que em puc emportar, més enllà de tots aquests títols. És com ho sento. És molt difícil aconseguir l’estima i el respecte de la gent i això no té preu”. El president, Josep Maria Bartomeu, va voler afegir que “Iniesta marxa però no és un adeu, és un fins aviat perquè sap que té un contracte per a tota la vida i això és un parèntesi, ja que tornarà al Camp Nou i tornarà al Barça”. Per acabar, amb un discurs en què no es va voler oblidar de ningú, Iniesta va fer un emotiu discurs, en què com ell va dir, no va voler parlar “de títols, sinó d’agraïments”. Especialment, per a la seva família: “Teníem un somni, i l’hem aconseguit, amb escreix.”

Gairebé 400 convidats

A més de familiars, amics, directius i altres representants del club o d’altres institucions, i la totalitat de la plantilla i de l’staff, també altres personalitats no es van voler perdre aquesta nit inoblidable. Entre ells, els expresidents Joan Laporta i Enric Reyna, representants d’altres clubs –Emilio Butragueño, en nom del Madrid–, els capitans de les seccions, o diversos jugadors de les categories inferiors... Van ser només alguns dels gairebé 400 convidats presents a l’acte, on també hi eren excompanys, més en un segon pla, com Dani Alves, Albertini o Kluivert, a més d’alguns dels tècnics que ha tingut tant al primer equip com al planter, com Radomir Antic, José Antonio de la Cruz, Quique Costas, José Gonzalvo, Juan Carlos Pérez Rojo o Urcisino López Nieto. També Andoni Zubizarreta o els germans Gasol. No hi va faltar tampoc un record especial per alguns que malauradament, ja no hi són, com Johan Cruyff, Tito Vilanova i Dani Jarque, representats per les seves famílies. Uns altres bons amics, com els Estopa, tampoc s’ho van perdre i van ser, de fet, els encarregats de posar el punt final a la nit, dedicant-li una cançó al seu bon amic, just abans de rebre una samarreta amb tots els títols serigrafiats. Al final, va plorar Xavi Hernández i tot.

LES FRASES

A casa seva, Iniesta va recordar i repassar els 22 anys que ha viscut com a blaugrana

NIT PER EMMARCAR

Veure tot això, com a persona i com a esportista, és el més maco que em puc emportar mes enllà de tots els títols
Andrés Iniesta

REGALS DE TOT TIPUS

És molt difícil aconseguir l’estima i el respecte de la gent i tot això, tots aquests moments, no tenen preu
Andrés Iniesta
Sempre em quedo amb el meu debut, a Bruges. Vaig complir el somni que tenia. I també amb l’última final de copa
Andrés Iniesta
El meu adeu és un moment que mai m’he imaginat. I no se m’acudeix parlar de títols. Només d’agraïments
Andrés Iniesta
El primer dia, Iniesta va ser qui més em va impressionar. Ho feia tot fàcil. I va ser ell qui va canviar la final de París
Samuel Eto’o
L’Andrés és el clar exemple del que significa la Masia. Va venir de molt lluny i s’hi ha format com a jugador i persona
Gerard Piqué
Iniesta marxa però no és un adeu, és un fins aviat. Un parèntesi. Perquè sap que té un contracte per a tota la vida
Josep Maria Bartomeu
Li donem gràcies pel seu llegat. Tant el futbolístic, que és l’essència del Barça, com pels seus valors, personals
Josep Maria Bartomeu
El manxec va viure sorpreses de tot tipus i va rebre una samarreta amb els 32 títols guanyats
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)