Barça

La fase de grups de la propera Champions, molt definida

Champions 2018/19. Amb el triomf del Madrid, el primer bombo, on també hi ha el Barça i l’Atlético, pel triomf en l’Europa League, ja està tancat; dels 32 equips, 26 ja hi estan classificats

La Champions 2017/18, per al Madrid per tercer any seguit, ja és passat i en menys d’un mes, el 26 de juny, tocarà donar el tret de sortida a la següent, amb l’inici de les fases preliminars, que han d’acabar de determinar quins seran els 32 equips que finalment participaran en la fase de grups. L’objectiu no serà cap altre que arribar a la final de l’1 de juny del 2019, que es disputarà al Wanda Metropolitano.

Amb els canvis per a la propera edició de la màxima competició continental, que entre d’altres coses, premien les lligues més potents i perjudiquen la resta, ja hi ha 26 equips classificats. Són els quatre primers de les lligues espanyola, anglesa, alemanya i italiana, els tres primers de la francesa, els dos primers de la russa, més els campions de la portuguesa, la ucraïnesa, la belga, la turca i la txeca.

El primer bombo ja està del tot definit. A més de l’actual campió, el Madrid, i també del campió de l’Europa League, l’Atlético de Madrid, que enguany té també el premi afegit d’entrar en el sorteig com a cap de sèrie, també en formaran part el Barça, que torna al primer bombo després de formar part del segon el curs passat, i la resta de campions de les millors lligues europees, com són el Bayern de Munic, el Manchester City, el Juventus, el PSG i el Lokomotiv de Moscou.

Amb blancs i colchoneros compartint bombo en el sorteig del dijous 30 d’agost a Mònaco, qualsevol dels rivals que formaran part del segon bombo, doncs, podrà ser rival dels blaugrana. Entre ells, com a mínim, dos anglesos, el Tottenham Hotspur i el Manchester United, a més del Borussia Dortmund, el Porto, el Xakhtar Donetsk o el Nàpols, i sempre que superin les seves respectives fases prèvies, també el Benfica o el Basilea. Si ni els lisboetes ni els suïssos fan els deures, la dificultat augmentaria força, ja que serien el Roma, botxí precisament del Barça en els quarts de final, i el Liverpool, finalista d’enguany, els que per aquest ordre, passarien a formar part del segon bombo. Si no és així, tant italians com anglesos serien els grans perills del tercer bombo, on ja hi tenen el lloc assegurat quatre equips, tots teòricament un graó per sota pel que fa a dificultat, com són el Schalke 04, l’Olympique de Lió, el Mònaco i el CSKA Moscou. Dos equips més hauran d’obtenir-hi el bitllet. El Red Bull Salzburg i el Ludogorets, per coeficient, són dos dels grans candidats, però també hi podria haver l’Ajax, entre d’altres.

El bombo més dispar

Com acostuma a passar sempre, l’últim bombo té alguna sorpresa que és millor evitar per no acabar formant part del que es denomina com a grup de la mort. Pel que fa al Barça, seria l’Inter de Milà, que torna a la lliga de campions sis anys després. També ho fa el València, un perill per als equips que no formen part de la lliga espanyola, i que té molt difícil anar al tercer bombo. El Viktoria Plzen, el Bruges, el Galatasaray i Hoffenheim són els altres quatre equips amb la presència en la fase de grups assegurada. Altres equips, com el PSV Eindhoven o el Celtic de Glasgow, encara s’ho han de guanyar.

MÉS SORPRESES

L’Inter de Milà, que torna a la Champions 6 anys després, serà l’os de l’últim bombo
Si el Benfica i el Basilea fan els deures, el Roma i el Liverpool seran els perills del bombo 3
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)