Barça

Griezmann diu no al Barça

El davanter francès tanca el serial sobre el seu futur amb un reportatge televisiu en què anuncia que escull quedar-se a l’Atlético i descarta el seu fitxatge pel Barça

Antoine Griezmann continuarà a l’Atlético de Madrid la pròxima temporada. El serial que s’ha allargat els últims mesos en relació amb el futur del davanter francès es va tancar ahir una vegada el mateix jugador va revelar públicament la seva decisió favorable a continuar com a jugador colchonero. Ho va fer d’una manera que es pot qualificar com a mínim d’inusual: un reportatge televisiu anomenat La decisió emès a un quart de deu de la nit per #0 i Movistar+. “He decidit quedar-me”, va ser una de les frases finals del davanter, que al llarg del vídeo repassa el procés de gestació d’una decisió que estripa les expectatives del Barça a l’hora de convèncer-lo perquè fes el salt al Camp Nou i s’erigís en el fitxatge estel·lar per a la pròxima temporada. Sens dubte, un pas en fals per a l’entitat blaugrana amb les conseqüències que això pot comportar en la planificació de la plantilla durant aquest estiu.

El reportatge és explícit a l’hora d’exposar els moviments del club blaugrana per fitxar Griezmann. En aquest sentit, destaca una trucada de la germana el 24 de abril després de reunir-se amb les dues parts: “El Barça em va dir que és normal que l’Atlético t’ofereixi més perquè ets el seu jugador principal. Que pots quedar-te on et paguin més o pots anar al Barça, on tindràs més facilitat de guanyar en l’àmbit esportiu. Ara has de decidir què vols. En qualsevol cas, ells van fer les passes perquè l’Atlético ho sàpigués”, explica la germana al jugador.

És el 3 de juny, un dia abans d’incorporar-se a la concentració de França per disputar el mundial que expressa la decisió de continuar a l’Atlético. En una missatge de veu a un amic explica les raons: “He rebut un missatge sobre el projecte i els reforços i és increïble. Estan fent tot el possible perquè l’equip continuï creixent i i puguem guanyar la Champions a casa. Estan fent un munt d’esforços per portar gent top. Disculpa el sermó, però necessitava explicar-ho.” En aquest context, Diego Simeone també apareix com un actiu a l’hora de convèncer-lo perquè no marxés presentant-se a casa del davanter per tractar la qüestió, segons s’exposa en un reportatge que pretén donar un toc intimista, amb moltes seqüències al domicili de Griezmann i envoltat de la seva família.

Piqué i el vídeo

L’anunci que Griezmann faria públics els seus plans mitjançant un vídeo es va conèixer al matí, quan se’n va difondre un avançament. “Estareu farts dels comentaris que diuen si me’n vaig, si em quedo, quan em donen... Però la veritat és la que diré ara”, deia en aquest avançament.

Per afegir-hi més ingredients, el reportatge, d’una mitja hora de durada, portava el segell de Kosmos Studios, una productora vinculada a Gerard Piqué a través de la plataforma Power to the Player. “Una altra manera de veure la vida del futbolista i els dubtes en prendre la decisió més important de la seva carrera. Gràcies a l’equip de Kosmos Studios i en especial a Griezmann per aquestes últimes setmanes. Vas decidir quedar-te a l’Atlético i espero que et vagi genial aquesta temporada”, va publicar a Twitter el central blaugrana després de l’emissió del reportatge. Abans, ja havia reaccionat a l’anunci de l’emissió compatint la piulada de Movistar+ a Twitter que l’anunciava. A més, ho va acompanyar amb una emoticona de crispetes seguida del comentari: “Per veure-ho aquesta nit.” També va publicar un missatge Samuel Umtiti, que aquest dies coincideix amb Griezmann en la concentració de la selecció francesa per al mundial de Rússia. “Em falten les crispetes”, va escriure també a Twitter com a resposta a la piulada de Piqué.

Aquestes piulades, a més de la vinculació de Piqué amb la productora del reportatge, van ser un element més a l’hora de donar peu a tot tipus d’interpretacions respecte al que diria Griezmann. Una rumorologia que el davanter ha afavorit a mesura que anava ajornant l’anunci sobre el seu futur i s’aproximava el seu debut al mundial (demà al migdia contra Austràlia). Aquesta era la data limit que ell mateix s’havia posat i per això la compareixença de premsa que va fer dimarts organitzada per la Federació Francesa de Futbol ja va aixecar la màxima expectació. Llavors, però, va deixar clar abans que comencés el torn de preguntes que no es pronunciaria sobre res que no fos el mundial. “Ho sento. Ja sé que hi ha molta expectació, però no és el dia per parlar del meu futur», va dir. Sí que va reconèixer que la decisió la tenia presa. I era la de continuar a l’Atlético quan en els darrers mesos semblava que el seu futur estava tenyit de blaugrana.

Cop per al Barça

De fet, tot indicava que el club blaugrana i el jugador tenien un acord ferm des de feia temps, que tenia com a primer pas abonar els 100 milions d’euros de la clàusula per rescindir el contracte amb l’Atlético. Una quantitat prou llaminera per a qualsevol dels grans clubs europeus. D’una banda, per l’entitat del davanter, que se situa entre els millors del món –va estar en el podi de la pilota d’or fa dos anys–; i de l’altra perquè a partir de l’1 de juliol la clàusula queda rebaixada a la meitat respecte a la que ha tingut en l’últim curs. Però el contraatac de l’Atlético per evitar la sortida del seu jugador de referència cap a Barcelona ha funcionat.

Durant les setmanes d’incertesa, diverses informacions han posat en relleu els esforços del club colchonero per retenir la seva gran estrella. De fet, al llarg de la temporada ha viscut episodis de tensió amb el club blaugrana a causa dels flirtejos que mantenia amb Griezmann fins al punt que el mes de desembre va denunciar a la FIFA els contactes que el Barça mantenia amb l’entorn del davanter per acordar les condicions d’un futur contracte. L’assumpte va arrencar arran d’unes declaracions de Guillermo Amor, responsable de relacions internacionals i esportives del Barça, en les quals no desmentia les informacions d’un diari que donava detalls sobre aquests contactes.

Precisament aquesta successió d’informacions que apropaven tant Griezmann al Barça fan preveure que la sensació de frustració per la negativa final del futbolista s’estengui els pròxims dies a bona part dels seguidors blaugrana, que ja somiaven un triplet ofensiu format per Messi, Suárez i el francès.

Fins i tot els mateixos components de la plantilla blaugrana, començant per Messi, havien beneït l’arribada de Griezmann al Camp Nou. “És un tros de jugador i ens entendríem”, va declarar l’astre argentí fa tot just tres dies en una entrevista a Mundo Deportivo. Per contra, ni els elogis públics de Messi no han estat suficients per reconduir una deriva que durant els últims dies ja presentava símptomes que finalment el francès es quedaria a l’Atlético. En aquest sentit, fa pocs dies el diari Abc va publicar que ja havia comunicat al seu entorn més proper que no pagaria la clàusula per signar amb el Barça. Una decisió que ahir va anunciar públicament i d’una manera que farà que se’n parli molt. “Tinc la pressió de demostrar a tothom que no m’he equivocat i que confio en aquest club i en els companys per intentar guanyar”, conclou el davanter al reportatge.

FRASES DEL REPORTATGE

He decidit quedar-me. Ara tinc la pressió de demostrar a tothom que no m’he equivocat i que confio en aquest club i els companys

GERARD PIQUÉ

Estan fent tot el possible perquè l’equip creixi i puguem guanyar la Champions a casa. Estan fent un munt d’esforços per portar gent ‘top’ (sobre la reacció de l’Atlético)
Antoine Griezmann
JUGADOR DE L’ATLÉTICO

FINAL DEL SERIAL

En el reportatge s’exposen els arguments a l’hora de convèncer-lo

FRUSTRACIÓ

La productora del vídeo està vinculada al grup d’empreses del central blaugrana
La decisió estripa les expectatives del Barça perquè el francès fos el gran reforç de l’estiu
La negativa suposa un cop per al Barça ja que semblava que tenia un acord ferm
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)