Barça

Rosell denuncia la seva situació des de la presó

“No estic pres per haver estat president del FC Barcelona, però si no ho hagués estat no estaria aquí”, manifesta en una entrevista publicada a ‘El Mundo’

En una entrevista que publica aquest matí pel diari El Mundo, Sandro Rosell denuncia la seva situació després d’estar més d’un any (14 mesos) en presó provisional a l’espera de judici, acusat d’haver cobrat comissions il·lícites i blanquejar els diners en paradisos fiscals. Una situació que qualifica «d’inexplicable i inaudita». «Després d’un any segueixen sense dir-nos quin delicte vaig cometre al Brasil i per què aquella remuneració que vaig cobrar era il·legal. En qualsevol cas, el que he constatat és que la jutge Lamela ja m’ha condemnat i per això se’m manté en presó preventiva, vulnerant així la meva presumpció d’innocència», exposa a l’entrevista.

A l’hora de buscar raons pel tracte que està rebent per part de la justícia, apunta a la seva etapa com a president del Barça (2010-2014): «No estic pres per haver estat president del FC Barcelona, però si no ho hagués estat no estaria aquí. En quin altre cas la Fiscalia Nacional s’ha dedicat a investigar uns fets produïts fa 12 anys en una altre país (Brasil) sense que allà sigui delicte i en que les parts implicades privades no reclamin res? És surrealista..» Rosell no es considera un pres polític. «Però crec que la política i la situació a Catalunya ha tingut i té un pes important en el meu cas», indica.

L’expresident blaugrana reitera «per suposat» que no té cap intenció de fugir i apel·la al vincle familiar i al fet de no disposar de cap mena de diners a l’estranger. I respecte a la polèmica sobre el trasplantament de fetge d’Abidal, motivada per una conversa privada on s’insinuava la compra de l’òrgan, nega qualsevol procediment il·legal: «Quan em vaig assabentar no donava crèdit. Deixant de banda la part més sensacionalista de la informació, vostè creu que l’Hospital Clínic, un hospital públic i de reconegut prestigi, el FC Barcelona, la directiva del club, el pacient i el propi donant es van posar d’acord per traficar amb òrgans? L’únic element distorsionador és un comentari inventat i fora de lloc d’una persona que tampoc va conèixer els detalls de l’operació mèdica, però que en el moment d’expressar-ho estava disgustat amb l’Abidal.»

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)