Barça

El terroristes del 17-A volien atemptar al Camp Nou tres dies després

Barça. Les investigacions policials conclouen que la cèl·lula gihadista que va atemptar a la Rambla de Barcelona pretenia atacar l’Estadi durant el Barça-Betis de la primera jornada de la lliga 2017-18

Les investigacions dels Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Civil i la Policia espanyola han determinat que els terroristes que van perpetrar els atemptats de Barcelona i Cambrils, el 17 d’agost de l’any passat, volien atemptar, entre altres llocs, contra l’Estadi del FC Barcelona tres dies més tard, el 20 d’agost. Aquest, de fet, era el primer pla que tenia el comando gihadista, però va haver de ser avortat després de l’explosió accidental dels explosius que havien preparat per perpetrar-lo.

A més del Camp Nou, la Sagrada Família i la Torre Effiel també eren objectius dels terroristes. En tot cas, els investigadors han arribat a la conclusió de que l’estadi blaugrana era objectiu del terrorisme gràcies a la troballa de dos escrits de l’imam de Ripoll Abdelbaki es Satty, mort en l’explosió de la casa d’Alcanar on la cèl·lula preparava els explosius. Els dos escrits van ser localitzats ocults entre les fulles de llibres de religió que guardava l’imam i els investigadors consideren que són un esborrany de reivindicació d’un atemptat, ja que comencen amb l’expressió “Nosaltres, soldats de l’Estat Islàmic...” i tenen com a data “20 d’agost del 2017”.

A més, els investigadors han trobat en el telèfon mòbil d’un dels membres de la cèl·lula gihadista, Mohammed Hichamy, una desena de cerques sobre el Camp Nou fetes una setmana abans dels atemptats. El dia escollit era el 20 d’agost, coincidint amb la primera jornada de lliga. El Barça jugava contra el Betis, a un quart de nou del vespre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)