Messi agafa la Champions

L’argentí, amb tres gols contra el PSV Eindhoven, reafirma el que va anunciar en el seu discurs de presentació, que la lliga de campions és el gran objectiu de l’equip aquesta temporada

Un altre gol del francès, que ja en suma cinc en sis partits

BARÇA: 4 PSV: 0

GOLS:1-0, Messi (32’). 2-0, Dembélé (75’). 3-0, Messi (77’). 4-0, Messi (87’).ÀRBITRE:Tasos Sidiropoulos (Grècia).Targetes grogues:Viergever i De Jong.Targetes vermelles:Umtiti, per dues grogues en el minut 78.PÚBLIC:73.462 espectadors.INCIDÈNCIES:Els Mossos d’Esquadra van anunciar que havien detingut un aficionat del Barça per haver agredit a un del PSV Eindhoven en una baralla multitudinària a les rodalies del Camp Nou.
Umtiti, expulsat en els últims minuts, serà baixa a Londres

Amb molt millor marcador que joc, el Barça va iniciar el camí que l’ha de portar fins a la final del Wanda Metropolitano, allà on es disputarà l’últim partit de la Champions d’aquesta temporada, un títol que s’ha convertit en el gran objectiu de la plantilla que dirigeix Ernesto Valverde. Ho va deixar ben clar Leo Messi en el seu primer discurs com a capità de l’equip i ell mateix ho va reafirmar en l’estrena del Barça en la competició, amb tres gols que obren el camí de la sisena i que ja donen al conjunt blaugrana el lideratge del grup empatat amb l’Inter de Milà, que va derrotar el Tottenham a Itàlia amb un gol en l’últim minut. L’argentí va desequilibrar el partit contra el PSV Eindhoven amb un magistral llançament de falta i el va sentenciar, després d’un gol de Dembélé, amb dues rematades ajustades als pals, tan habituals i esperades com imparables del millor jugador de la història.

El primer gol, que va arribar cap a la mitja hora de la primera part, va ajudar a trencar el tedi d’un partit jugat a un horari inhabitual i, sobretot a la primera part, a un ritme molt més baix que el que necessitarà el grup de Valverde si de veritat vol conquerir el tron que ha estat del Real Madrid els últims tres cursos. El Barça va estrenar el nou horari de Champions amb les graderies a mig omplir a l’inici de partit i amb la gent arribant a l’estadi a mesura que avançava la tarda. Freda la graderia i fred l’equip. Valverde va tornar a ajornar les rotacions i va apostar per l’onze que ja tothom se sap de memòria. Guanyar el primer partit del grup i no començar amb hipoteques i posteriors urgències era importantíssim. Així que cap concessió a un rival que no va sortir al Camp Nou amb tantes alegries com havia anunciat el seu entrenador, l’exjugador del Barça Mark van Bommel. Els holandesos juguen descaradament a l’atac en la seva lliga, i el seu tècnic havia explicatque no canviarien la seva manera de jugar tot i fer-ho al Camp Nou, però finalment van ser més curosos del que havien propagat i van esperar els blaugrana molt a prop de la seva àrea, tancant els espais i els passadissos interiors i buscant aprofitar algun contraatac. En van tenir alguna oportunitat, però no la van aprofitar, tot i la velocitat anunciada dels seus davanters. No va ajudar a l’espectacle, el plantejament dels holandesos, però tampoc ho va fer el joc dels blaugrana, massa lents i amb massa tocs cada vegada que intervenien els seus migcampistes. Només alguna jugada de Coutinho, que s’estrenava com a blaugrana a la Champions i alguna cavalcada d’un Dembélé en bon estat de forma impedien que els espectadors badallessin. Una d’aquestes cavalcades va ser la que va provocar la falta que va transformar Messi de manera magistral.

Sense arribar a fer una gran segona part, sí que va millorar el joc dels blaugrana després del descans, especialment en l’última fase del partit, quan els holandesos ja estaven més cansats després de perseguir durant molts minuts la pilota. Primer Coutinho i després Luis Suárez van avisar Zoet del que són capaços de fer els homes d’atac del Barça. Però ningú ajusta tan bé la pilota als pals com Messi, amb el permís de Dembélé. Coutinho va estar a punt d’estrenar-se amb gol en la Champions, però el seu xut el va treure Zoet amb la punta dels dits. El porter holandès va mirar com una altra rematada de Luis Suárez anava al travesser i ja res va poder fer davant Dembélé i Messi, que van sentenciar el xoc en tres minuts. El francès, que ha fet cinc gols en sis partits, es va inventar tot sol el segon gol. Del no-res va fer una jugada meravellosa, amb cop d’esperó, petita cursa i rematada ajustada al pal. Dembélé està sent protagonista en aquest inici de curs. La continuïtat que li ha donat el tècnic ha fet que surti tota la qualitat que té i que la temporada passada no va poder mostrar després de lesionar-se. També ajustat al pal va anar el xut de Messi un parell de minuts més tard. L’argentí va aprofitar una gran passada de Rakitic.

Amb el partit sentenciat, Umtiti es podia haver estalviat una falta al mig del camp que li va costar la segona targeta groga, l’expulsió i ser baixa a Wembley contra el Tottenham. Van debutar en competició europea Lenglet, Arturo Vidal i Arthur, i el brasiler va iniciar la jugada del hat-trick de Messi, amb participació destacada de Suárez. Molt bon resultat per començar la Champions del Barça, que no acaba de brillar en el joc, però que compta els seus partits per victòries. Sis de sis.

MINUT A MINUT

7' Jugada a pilota aturada, rebutja Sergi Roberto i l’esfèrica acaba a Pereiro. Volea des de la frontal que frega el travesser.
10' Bona combinació d’atac que acaba en centrada de Suárez i Coutinho remata de cap desviat.
13' Pilota que perd Dembélé a la frontal, contra amb un 3x2 del PSV i el xut des de la frontal de Bergwijn que surt fregant el pal.
19' Gran assistència de Messi a Suárez, que envia la pilota al lateral de la xarxa.
29' Groga a Viergever per una falta a la frontal per aturar la cursa de Dembélé. La llença Messi.
32' Messi pica la falta amb rosca per sobre la tanca per fer l’1-0!
54' Luis Suárez arriba a la línia de fons i la passada enrere troba Coutinho, que remata alt.
55' Groga a Umtiti per una falta al mig del camp.
67' Luis Suárez prova la vaselina des de la frontal. Al travesser!
75' Cursa de Dembélé que s’ho fa tot sol, amb xut des de fora l’àrea que supera l’estirada del porter del PSV. 2-0!
77' Toc de Rakitic i Messi defineix de primeres. Sentencia el Barça amb el 3-0!
78' Umtiti veu la segona groga per una falta clara a Lozano, que s’escapava sol. Expulsat!
80' Valverde reacciona amb un canvi. Lenglet substitueix Coutinho. I es prepara Arthur.
83'Arthur ocupa el lloc del golejador Dembélé.
87' Messi mai en té prou i comença la Champions 2018-2019 amb un hat-trick! Bona assistència de Suárez a Messi, que defineix amb la dreta.