Barça

El rival

CD Leganés

El ‘Lega’ més culer

Tres futbolistes de l’actual plantilla del Leganés han jugat al Barça. També el seu tècnic, com passa al Girona. Són els dos clubs de primera amb més jugadors amb passat blaugrana, juntament amb el Betis i el Sevilla

Gumbau serà titular contra el Barça. El lesionat Arnaiz i Tarín encara no han debutat

Gerard Gumbau, José Arnaiz, Rodrigo Tarín i Mauricio Pellegrino comparteixen present a Butarque. Quatre noms propis amb un denominador comú. Units tots ells pel seu passat futbolístic. Tots saben què és vestir la samarreta del FC Barcelona. El Leganés és un dels quatre equips de primera divisió amb més representació d’exblaugrana en la seva plantilla, juntament amb el Betis [Tello, Bartra i Sanabria] i el Sevilla [Nolito, Aleix Vidal i Sergi Gómez]. Una representació que, igual que passa en el cas del Girona, s’estén també al seu cos tècnic [Eusebio i Muniesa, Planas i Jose Aurelio Suárez].

El Leganés-Barça d’aquesta sisena jornada serà un partit d’extrems i de retrobaments. El líder contra el cuer. Partit especial per a Gerard Gumbau, un dels fixos de Pellegrino. El de Campllong ha estat titular en les cinc primeres jornades de lliga. Només ho han jugat tot el central grec Siovas, Rubén Pérez, el porter Pichu Cuéllar i ell. Gumbau és indiscutible en el mig del camp del Leganés. Aquesta és la seva segona temporada a Butarque (amb Asier Garitano va jugar 25 partits; 16 titularitats) i serà el seu tercer cara a cara contra el Barça. La temporada passada va viure des de la banqueta el hat-trick de Leo Messi en el partit del Camp Nou (3-1) i va jugar només els últims 25 minuts del partit de la primera volta (0-3). Aquest cop confia a ser protagonista a la gespa i com a titular. En el record, les seves tres temporades al filial blaugrana (15 gols) i el seu debut a primera divisió de la mà de Luis Enrique contra el Llevant el setembre del 2015. Mateix rival de debut a primera divisió comparteix amb el seu company José Arnaiz. També contra l’equip granota va estrenar-se a la lliga el de Talavera de la Reina, en el seu cas el passat mes de gener i de la mà d’Ernesto Valverde. Arnaiz, un dels noms propis del Barça de la temporada passada en la copa del rei amb 3 gols, va fitxar a l’agost pel Leganés per als propers cinc anys, però encara no ha pogut debutar en partit oficial per culpa de la recaiguda d’una lesió al pubis que arrossega des del febrer i que ja el va obligar a passar per la sala d’operacions fa uns mesos. Arnaiz és baixa indefinida i no jugarà contra el Barça.

Arnaiz és el fitxatge més car de la història del Leganés, a davant del marroquí En-Nesyri. El club va pagar aquest estiu 5,5 milions d’euros al Barça, només un any després que el Barça hagués pagat 3,4 milions d’euros al Valladolid. Lliure va arribar en canvi Rodrigo Tarín. El lateral, que ha signat per les properes tres temporades, va posar punt final a la seva etapa blaugrana el final de la temporada passada, després de set anys a la Masia. Tarín va arribar al Barça quan era cadet, amb 15 anys, i va acabar jugant 50 partits oficials amb el filial. Igual que Arnaiz, però, encara no ha debutat amb el Leganés. Dissabte passat contra l’Eibar va entrar tot just en la seva primera convocatòria.

Qui sí que hi serà segur en el partit contra el Barça lògicament és el tècnic argentí Mauricio Pellegrino. Aquest serà el seu quart enfrontament contra els blaugrana d’ençà que és entrenador, el primer com a tècnic del Leganés. Anteriorment s’ha enfrontat al Barça dirigint el València i l’Alavés. Ell era el tècnic del conjunt vitorià en la històrica victòria de l’Alavés al Camp Nou per 1-2 ara fa dos anys, amb gols de Deyverson i Ibai. Lluny queden els seus dies com a futbolista. Amb el Barça va ser campió de lliga la temporada 1998/99, amb Louis Van Gaal. Ara els seus objectius amb el Leganés són uns altres. Per ara, el seu equip ha sumat 1 sol punt de 15 possibles.

15
gols
amb el Barça B va marcar Gumbau en tres temporades.
5,5
milions d’euros
va cobrar el Barça per Arnaiz. El traspàs més car de la història del Leganés.
7
anys
a la Masia va estar Rodri Tarín. 50 partits amb el filial.
1
lliga
va guanyar Pellegrino amb el Barça (1998/99).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)