Barça

Pep Guardiola visita Lledoners

L’actual entrenador del City es va trobar i va conversar amb els presos polítics de Lledoners, aprofitant que feia una conferència al centre penitenciari. A tots ells els va traslladar molta força

“La situació no és fàcil. I la situació no s’arreglarà fins que els presos tornin a casa amb les seves famílies. Aquest és el primer pas. Hi ha gent a la presó des de fa més de dos-cents dies únicament per haver demanat poder votar. Que algú m’ho expliqui. Gent acusada injustament per delictes que no han comès.” Aquestes eren paraules de Pep Guardiola el dia 31 de maig, en una de les seves anteriors visites a Catalunya, amb motiu de la celebració de la 14a edició de l’Open Day de la Fundació Johan Cruyff. El suport de Guardiola des d’Anglaterra als presos polítics ha estat constant i notori en els últims mesos, però aquesta havia estat l’última vegada que l’exentrenador del FC Barcelona s’havia pronunciat al respecte en un acte públic i obert des de sòl català.

Guardiola sempre ha estat un home fidel als seus ideals. Futbolístics i polítics. Ho va demostrar de sobres amb el seu intervencionisme a favor de la celebració del referèndum de l’1 d’octubre i ho ha continuat demostrant posteriorment reclamant la llibertat dels presos polítics. Amb paraules i amb fets. Ahir al vespre Guardiola va visitar el centre penitenciari de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada. Ho va fer aprofitant l’aturada de la Premier League pels compromisos internacionals. Diumenge el seu equip guanyava el derbi de Manchester en el seu etern torcebraç amb José Mourinho (3-1, amb gols de Silva, Agüero i Gundogan; Martial). Ahir, però, el partit es jugava a Lledoners. Pep va aprofitar el seu retorn momentani a Catalunya per oferir una conferència esportiva i sobre lideratge a l’interior del centre penitenciari, dins el programa de reinserció de presos. Guardiola va parlar de futbol. A la xerrada van assistir-hi uns 140 presos. El de Santpedor, lògicament, va aprofitar la visita per parlar personalment amb Raül Romeva, Jordi Cuixart, Jordi Sànchez, Joaquim Forn, Josep Rull i Jordi Turull, que van ser traslladats al centre al mes de juliol. Cap d’ells es va voler perdre una xerrada que tenien anotada a la seva agenda. No va ser possible la trobada amb Oriol Junqueras perquè el líder d’Esquerra Republicana es trobava reunit amb els seus advocats en aquell moment. Guardiola va mantenir una conversa molt emotiva amb tots els presos polítics catalans. Els va traslladar molta força per la dura situació que els està tocant viure des de fa ja més d’un any i tot el seu suport.

“Gràcies Pep Guardiola, per mostrar als presos de Lledoners que lideratge també és compromís social i solidaritat. Per recordar-nos que el treball en equip no té límits. Infinitament agraïts, també a @xavitorresll”, es va piular en el compte oficial de Jordi Cuixart. “Gràcies infinites @xavitorresll, Gràcies infinites Pep Guardiola, persona i professional. Compromesos i generosos”, va piular també Txell Bonet, la parella de Cuixart. Precisament Cuixart manté des de fa anys una estreta amistat amb el tècnic català, que també té una molt bona relació amb Raül Romeva. Guardiola feia temps que havia demanat poder visitar Cuixart i Romeva i la xerrada d’ahir li va permetre també trobar-se amb la resta de presos polítics.

Insisteix amb el llaç groc

Guardiola fa temps que mostra el seu compromís amb els presos polítics catalans. Va ser un dels primers personatges públics, almenys del món de l’esport, que van decidir lluir el llaç groc per mostrar la seva solidaritat amb ells i per reclamar el seu alliberament, i ho continua fent, encara que ja no en els partits, ja que la federació anglesa el va sancionar i li ho prohibeix. En una entrevista recent al Daily Mirror, va explicar la seva posició: “Em decep que encara siguin a la presó un any després, van ser acusats d’una cosa que no havien fet. És gent que fa un any que està empresonada erròniament. Per això els dono suport amb el llaç. La FA em va castigar per dur-lo i ho vaig acceptar, però puc dur-lo en roda de premsa. M’agradaria que em donéssiu suport si m’empresonessin injustament. Sempre el porto si no me l’oblido o em queda a la butxaca.”

ORIOL JUNQUERAS

El líder d’ERC no va poder parlar amb Pep perquè estava reunit amb els seus advocats

ROMEVA I CUIXART

Especialment emotiu va ser el retrobament amb ells dos, amics personals
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)