Barça

Les dues versions de Dembélé

Reincident. El francès torna a mostrar les dues cares: dissabte, una exhibició contra l’Espanyol; ahir, un nou retard a l’entrenament de l’equip

Des que el FC Barcelona va fitxar Ousmane Dembélé al final del mercat d’estiu de la temporada passada, el francès ha estat en boca de tothom. El preu (105 milions d’euros més variables) va ser motiu de conversa –i controvèrsia– des del primer minut, i la greu lesió que va tenir només d’aterrar a Barcelona i que el va deixar més de tres mesos fora dels terrenys de joc no va ajudar gens a dissipar els dubtes sobre la seva incorporació. Al final de la temporada passada, amb un balanç més aviat pobre del rendiment del francès, Gerard Piqué va destapar, entre somriures, la caixa dels trons. El central va explicar, en l’acte de comiat d’Andrés Iniesta, que la plantilla té un grup de WhatsApp en què comuniquen els horaris dels entrenaments “perquè Dembélé sempre arriba tard”. En aquell moment, somriures; mig any després, les paraules del central han agafat una altra dimensió.

Lluny de ruboritzar-se després que Piqué fes pública la seva falta de puntualitat, Dembélé ha seguit pel mateix camí. Fa un mes, Ernesto Valverde va deixar fora de la convocatòria del partit contra el Betis l’exjugador del Dortmund, un parell de dies després de no aparèixer per la ciutat esportiva durant un entrenament i no comunicar la seva absència al club. Diversos companys amb molt pes al vestidor –Rakitic, Piqué, Luis Suárez...– li han tocat el crostó públicament. Sembla, però, que el francès no n’aprèn. Segons va informar ahir Rac1, Dembélé va tornar a protagonitzar una indisciplina, ja que va arribar a la ciutat esportiva a la 1 del migdia, dues hores després de l’hora fixada per a l’inici de l’entrenament, i finalment es va exercitar en solitari. Ara caldrà veure quina és la resposta d’Ernesto Valverde al comportament d’Ousmane Dembélé. El club està fart de les contínues faltes de compromís del francès i aquesta vegada, tot i que públicament no ha explicat el retard del futbolista, ha mostrat imatges de l’entrenament que Dembélé va fer en solitari al costat del preparador físic Edu Pons.

Al davant de Coutinho

Les coses canvien dins la gespa quan es parla de Dembélé, ja que hi ha molt pocs dubtes sobre el talent del francès. Dissabte, a l’RCDE Stadium, Valverde va donar-li la condició de titular en detriment de Coutinho, que no passa el seu millor moment des que va fitxar pel Barça. Contra l’Espanyol, Dembélé va ser un dels més participatius, aquest cop per la banda esquerra, des d’on va assistir Luis Suárez i va marcar un gol espectacular amb un xut de rosca. Valverde va voler apostar, aquest cop, per un futbolista que, dins el camp, està en una bona ratxa. L’anarquia i la desimboltura del francès, a més d’una confiança descomunal, l’han dut a superar ja els registres de la temporada passada, en què només va marcar quatre gols. Aquesta temporada, Dembélé n’ha marcat ja vuit en només 19 partits, i està mostrant la seva millor versió, la que es veu sobre la gespa. Per moltes crítiques que li arribin, per un motiu o per un altre, Dembélé no està deixant que l’afectin quan es calça les botes i salta al terreny de joc a defensar l’escut blaugrana.

SESSIÓ EN SOLITARI

Dembélé va fer dues hores tard a l’entrenament i es va exercitar sol a la ciutat esportiva

MÉS GOLS

Ja ha superat els registres golejadors del curs passat, amb vuit dianes

Messi: “Esperem que se senti important, el necessitem”

El vestidor del Barça és conscient que necessiten el talent d’Ousmane Dembélé, que no pot caure en desgràcia, tot i el comportament del francès fora del terreny de joc. Diverses veus amb pes dins el vestidor van donar un toc d’atenció a l’internacional francès fa unes setmanes, però, alhora, han fet pinya al voltant seu buscant un canvi en l’actitud del jove jugador, de només 21 anys. L’últim a parlar sobre Dembélé ha estat el capità. Després de la gran actuació de l’11 blaugrana en la golejada contra l’Espanyol, l’argentí va ser molt clar. “Estem molt contents per Dembélé. Ha fet un gran partit, ha tornat a marcar i està molt animat, i això li va molt bé”, va dir Messi, que va ser contundent: “Esperem que se senti important perquè la temporada és molt llarga i el necessitem.” Messi, doncs, espera que Dembélé continuï fent parlar només dins del camp.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)