Barça

El rival

Borja Mayoral

L’eterna lluita per fer-se un lloc

El davanter del Real Madrid va marxar cedit al Llevant buscant minuts, però continua sense poder-se consolidar

Era el minut 18 del partit contra el Barça quan Borja Mayoral va aconseguir batre Cillessen amb un bon xut encreuat després de rebre una gran passada de Boateng, que va veure perfectament el seu moviment dins l’àrea per desmarcar-se. Era el segon gol del Llevant en el partit, i permetia als valencians agafar un bon avantatge en l’eliminatòria, encara que el gol de Coutinho en el segon temps la deixés més oberta i amb el Barça amb moltes possibilitats. El gol, però, va ser molt especial per a Borja Mayoral, un davanter forjat a les categories inferiors del Real Madrid i que, com tants altres, ha hagut d’intentar buscar-se la vida lluny del Santiago Bernabéu per tenir unes oportunitats impossibles de trobar en el primer equip blanc.

El seu nom s’afegeix a una llarga llista de joves promeses que es fan un tip de fer gols en les categories inferiors del Madrid, però que quan arriba l’hora de fer el salt es troben que les places atacants estan cobertes per grans estrelles. La seva primera convocatòria amb el primer equip madridista va arribar el 2015, quan tenia 18 anys i havia marcat 43 gols en la temporada. El seu cas és similar al de Munir i al de, fa uns anys, Bojan Krkic. Perles que havien trencat tots els registres golejadors en el planter, però incapaces de fer-se un lloc en l’elit dins del club que els va formar. Mayoral va estar cedit al Wolfsburg la temporada 2016/17, però no es va acabar d’adaptar a la Bundesliga. Massa jove, va arribar-hi procedent de la segona divisió B. Va participar en dinou partits, però només en tres va ser titular, i va fer dos gols.

Aquesta temporada, amb la baixa de Cristiano Ronaldo, semblava que podria tenir lloc en el primer equip blanc, però va arribar Mariano Díaz, al marge que a la plantilla també hi ha jugadors que poden actuar de davanters, com ara Lucas Vázquez, Vinicius i Marco Asensio. Llavors va decidir marxar cedit al Llevant, convençut que allà sí que tindria els minuts que buscava i l’oportunitat de fer-se un lloc com a titular. De fet, va ser una de les grans apostes del Llevant, i el seu tècnic, Paco López, estava clarament a favor de la seva arribada. Però ni així ha pogut consolidar-se en l’onze titular. Els valencians juguen amb dos puntes, però altres futbolistes li han guanyat la partida. Fins i tot Morales, que no és davanter, està ocupant una d’aquestes places. Al Llevant hi ha molta competència a la davantera i la sequera es paga cara. I Borja Mayoral no ha estat afortunat de cara a porteria. En la lliga ha participat en dotze partits, però només ha estat titular en cinc: quatre han acabat en derrota i l’altre, en empat, contra l’Osca. En la lliga ha fet un gol només, però, això sí, important, perquè va significar el de l’empat contra l’Eibar en el temps afegit. En la copa, a part de marcar contra el Barça, també ho va fer a Lugo.

19
partits
va jugar amb el Wolfsburg alemany la temporada 2016/17.
3
gols
ha fet aquesta temporada entre la lliga (12 partits) i la copa del Rei (3 partits).
43
gols
acumulava en la temporada quan li va arribar l’ocasió d’entrar en la convocatòria del primer equip del Real Madrid. Era en un partit contra l’Almeria i no va jugar.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)