Barça

GERARD GUMBAU

MIGCAMPISTA DEL LEGANÉS

“Amb minuts i confiança, Aleñá donarà moltes alegries”

Gerard Gumbau, migcampista gironí del Leganés, podria jugar demà el seu primer partit com a visitant al Camp Nou, un estadi on la temporada 2015/16 va arribar a jugar sis vegades, quan era un dels candidats per ser el suplent de Sergio Busquets

El Camp Nou és un estadi espectacular, preciós; poder tornar-hi a jugar seria molt especial per a mi
Messi és el millor jugador del món. Si algú tingués la fórmula per aturar-lo es faria milionari

Fa tres temporades, Gerard Gumbau (Campllong, 1994) somiava fer-se un lloc en la plantilla del primer equip del Barça. I és que després de formar-se al Girona i de signar un parell de bons cursos amb el filial blaugrana, Luis Enrique el va fer jugar en vuit partits, com a relleu de Sergio Busquets. El 2017, però, el Barça va decidir no renovar-lo, fet que va esquinçar el somni de Gumbau, que des de llavors busca fer-se un nom en el futbol professional a les files del Leganés.

El Leganés només ha perdut un partit de lliga dels darrers set, però tot i així és a prop del descens. Amb quines sensacions arriba l’equip al Camp Nou?
La dinàmica és bona i, tot i haver merescut, en la meva opinió, sumar més punts dels que tenim, el coixí que hem assolit és força bo. La idea, com sempre que jugues al camp d’un dels grans, és completar un bon partit, donar una bona imatge i, per què no?, mirar d’obtenir un bon resultat.
Heu sumat molts més punts a casa (16) que a domicili (5). Ser més competitius com a visitant és un dels reptes de la segona volta?
És cert que a casa ens sentim més còmodes, i això fa que siguem més sòlids i competitius. Ara ens toca jugar al Camp Nou, un dels estadis més difícils, però la mentalitat serà la mateixa de sempre, sortir a totes, amb optimisme, i intentar que el Barça no es trobi còmode.

No cal oblidar que ja vau guanyar en l’anada.

Va ser un triomf històric, d’aquells que no s’obliden, i ho volem repetir. Havíem començar la temporada amb dubtes i aquell triomf ens va permetre enlairar-nos. Ara volem engrandir encara més aquella història.

Com ha de jugar el Leganés per obtenir un bon resultat?

La nostra marca d’identitat és la de ser un equip intens i solidari, no donar mai cap pilota per perduda i que cada jugador ho doni tot en benefici del grup. Només jugant així durant els noranta minuts i estant molt concentrats podrem aspirar a aconseguir un resultat satisfactori.
La temporada passada es va quedar sense jugar al Camp Nou. Li faria il·lusió saltar a la seva gespa per primer cop amb la samarreta d’un altre equip?
El Camp Nou és un estadi espectacular, preciós. Sempre dic que el Barça em va donar la meva formació i li dec molt. Poder jugar de nou al Camp Nou seria molt especial.
Sembla que després d’uns mesos irregulars el Barça ha agafat embranzida en la lliga.
Sí, clarament s’està consolidant. Té una gran plantilla, amb jugadors molt resolutius en els metres finals, però també en el centre del camp i en la defensa. Com sempre és candidat a tot.
S’ha parlat molt de la poca solidesa defensiva.
És cert que quan encaixes més gols dels habituals se’n parla, però jo no hi veig cap causa concreta, ja que el Barça continua sent un equip molt ben treballat defensivament i amb jugadors de primer nivell. Ho veig més un fet circumstancial.
En la seva etapa al Barça se’l va comparar amb Sergio Busquets.
Sergio és un jugador que sempre he admirat. Ha jugat un munt d’anys a un altíssim nivell, i disputant cinquanta partits per temporada. És un futbolista clau per entendre el Barça, imprescindible, tant en el joc defensiu com en l’ofensiu.
Estan més tranquils una vegada que Messi ha aconseguit el seu gol 400 en la lliga?
[Riu] Tots sabem com és Messi. Dubto que doni gaire importància a les estadístiques. Ell sempre salta a la gespa amb ganes de més, de marcar gols i d’aportar tota la seva qualitat en benefici de l’equip. És el millor del món. Si algú tingués la fórmula per aturar-lo es faria milionari. L’únic que pots fer és incomodar-lo i ser molt solidari defensivament.
Fa uns dies Munir va marxar al Sevilla i tot indica que Denis també sortirà. Què n’opina?
Al principi costa assimilar que has de marxar del club on et vas formar, però és evident que si ja és molt difícil fer-se un lloc en qualsevol equip de primera, imagina’t al Barça. S’ha de tenir paciència i aprofitar les oportunitats, però tot i així és difícil.
Vostè va coincidir amb Aleñá. El veu triomfant al Barça?
Té molta qualitat, el cap ben moblat i ha mamat Barça des de petit. Li veig molta projecció. Si té minuts i confiança donarà moltes alegries al barcelonisme.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)