Barça

Caràcter i talent, però que haurà d’assumir el seu rol

Perfil. Amb magnífiques condicions, Kevin-Prince Boateng no ha acabat d’explotar tot el seu talent després d’una carrera farcida d’equips i incidents

Sorpresa i incredulitat. Aquesta va ser la reacció a les xarxes socials quan es va conèixer que el substitut de Munir en la davantera del Barça serà Kevin-Prince Boateng, ara a les files del Sassuolo italià i al qui de ben segur molts ja donaven per fet que estava acabant els seus últims anys de trajectòria en un equip i lliga menor. “És un jugador que en el seu moment va ser top, però es evident que ja està en la recta final de la seva carrera. Només cal mirar els últims equips on ha estat, això ho diu tot”, assenyala a L’Esportiu Manolo Márquez, que el va tenir a les seves ordres al Las Palmas la temporada 2016-2017.

És una evidència que aquesta és la realitat de Kevin-Prince Boateng, el jugador nascut a Berlín el 6 de març de 1987, i que, com molts altres, no ha acabat d’explotar les magnífiques condicions que ha tingut per construir-se una trajectòria molt més sòlida que la que ha tingut i que l’han convertit en un autèntic rodamon del futbol. El Barça serà el desè equip en la seva carrera després de l’Hertha, el Tottenham, el Borussia Dortmund, el Portsmouth, el Milan, el Schalke 04, el Las Palmas, l’Eintracht de Frankfurt i el Sassuolo.

I què ha vist el Barça en ell per pensar que els pot ser útil fins al final de temporada? Doncs segurament, el seu talent i la seva polivalència. També coneix la lliga després del seu pas pel Las Palmas, d’on va marxar per motius personals. Juga amb les dues cames i pot ocupar diferents posicions sobre el camp. Fort jugant a la banda, també ha estat referència ofensiva en diversos equips. Fort físicament, sap jugar d’esquena a porteria i no desentona gens a l’hora d’associar-se. “No hi ha cap dubte que ha estat un gran jugador, té unes condicions molt bones, la millor es el xut amb la cama dreta. Tècnicament es molt bo. També té un bon joc aeri perquè té un tren inferior molt fort”, explica Manolo Márquez.

Ara bé, també desconfia del seu caràcter. El qual l’ha portat a protagonitzar alguns incidents en el passat. “El pitjor que té és el caràcter, malgrat que amb els seus companys es porta bé fora del camp. És un noi que a dins del camp es desconnecta molt dels partits. Ha de tenir molt i molt clar, i suposo que ho té, el rol que ve a ocupar al Barça. Tinc dubtes sobre com portarà les suplències continuades. Té una part visceral i una de tendra, a vegades sembla que visqui emprenyat.” Això sí, si ho accepta i posa tot el seu talent al servei de l’equip blaugrana, Manolo Márquez està convençut que Valverde li podrà treure molt profit.

LES FRASES

En el seu moment va ser un jugador ‘top’. Té condicions extraordinàries i ha de tenir molt clar el rol que ve a ocupar en el Barça
Tècnicament és un jugador molt bo i una de les seves millors condicions és el xut amb la cama dreta
Manolo Márquez
extècnic del las palmas

Un cas únic en el món del futbol

Kevin- Prince Boateng té un germà que es diu Jérôme i que també és futbolista. Ells dos són els únics germans que s’han enfrontat entre si en partits de seleccions. Ho van fer en els mundials de Sud -àfrica el 2010 i el de Brasil 2014. Jérôme defensant Alemanya i Kevin-Prince Ghana, amb qui pot jugar després de rebre el permís de la FIFA. Va ser expulsat de l’equip sub-21. El 2014 també va ser expulsat de la selecció de Ghana per indisciplina.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)