Barça

Dembélé, a la infermeria fins a la visita a Bilbao

Mala sort. El francès estarà uns 15 dies de baixa i es perdrà els quarts de copa contra el Sevilla i dos partits de lliga

Ousmane Dembélé ha tingut mala sort. En una temporada molt bona, i en el seu millor moment, el francès es va fer un esquinç al turmell esquerre. En el moment de la lesió, en el minut 67 del partit contra el Leganés, els gestos del jugador van fer presagiar una lesió més greu, fins i tot amb alguna afectació al genoll, que també li va quedar travat quan intentava driblar un defensa rival. Ricard Pruna el va assistir ràpidament i ben aviat es va adonar que Dembélé, que caminava visiblement coix, no podia continuar al terreny de joc, però les proves mèdiques a les quals es va sotmetre ahir al matí van tranquil·litzar tothom. Els serveis mèdics del Barça van informar que el francès té un esquinç i que el temps aproximat de baixa serà de quinze dies.

Ernesto Valverde, doncs, no podrà disposar d’un dels seus millors homes per a l’eliminatòria de quarts de final de la copa del Rei contra el Sevilla, que comença demà al Sánchez Pizjuán, i tampoc per als partits de lliga contra el Girona i el València. Dembélé podria reaparèixer, si compleix els terminis fixats, en l’anada d’una hipotètica semifinal de copa o en el partit de lliga que el Barça disputarà el diumenge 10 de febrer a San Mamés contra l’Athletic Club a les 20.45 hores. Valverde perd, doncs, una peça molt important en un moment molt important, a les portes de l’encreuament més complicat que li podria haver assignat el sorteig de divendres, i per jugar contra dos equips que sempre li posen les coses difícils: el Girona i el València. La bona notícia, però, és que Dembélé sí que arribarà sense problemes i sense haver de forçar al doble enfrontament contra l’Olympique de Lió en els vuitens de la Champions League.

En el pitjor moment

Una lesió no és mai oportuna, i en el cas de Dembélé, que viu el millor moment des que va fitxar al Barça, trenca una dinàmica difícil d’igualar. El francès, de 21 anys, va començar la temporada de manera irregular i alguns actes d’indisciplina al novembre el van situar en el focus de l’afició, però ha sabut respondre a les crítiques amb el seu millor futbol, i a poc a poc ha anat entenent el joc del Barça, que “no és fàcil, i menys per a un jugador que ve d’un futbol més directe com el del Dortmund”, deia Sergi Roberto després del triomf contra el Leganés. “I cada vegada entén millor el joc. És un jugador molt important per a nosaltres, el necessitem”, hi afegia. És evident, doncs, que el vestidor va respirar alleujat en saber que el davanter només haurà d’estar dues setmanes a la infermeria.

DIAGNÒSTIC

Dembélé té un esquinç al turmell esquerre i estarà unes dues setmanes fora

INOPORTUNA

La lesió arriba quan el francès estava en el millor moment des que juga al Camp Nou

La millor temporada golejadora de Dembélé

Tot i l’esquinç que es va fer diumenge contra el Leganés, aquesta és la millor temporada en l’aspecte golejador d’Ousmane Dembélé. Abans de fer-se mal al turmell, el davanter francès havia marcat el seu 13è gol aquest curs –vuit en la lliga, dos en la Champions, dos en la copa i un en la supercopa d’Espanya– i ja supera els dotze que va marcar amb el Rennes la temporada 2015/16, el seu millor registre fins ahir. Amb l’equip francès els va marcar en 29 partits i li van servir per fer el salt al Borussia Dortmund. A Alemanya, però, no va poder superar aquest registre i es va quedar amb només deu dianes en els 49 duels que va disputar. I, com a blaugrana, és evident que la segona temporada està sent molt millor que la primera. En l’aspecte golejador és molt clar, ja que el curs passat només va poder celebrar quatre dianes en 24 partits. Aquest curs, Dembélé ja ha assolit tretze gols en 27 duels, un registre que ben segur que engrossirà un cop es recuperi de l’esquinç al turmell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)