Barça

La porta està oberta

Si el Barça aconsegueix tancar el fitxatge de De Ligt, necessitarà compensar la forta inversió amb vendes i escoltarà ofertes pel central francès

Amb 25 anys i tot i haver-se perdut bona part d’aquest curs per la lesió al genoll esquerre, continua tenint bona premsa i l’objectiu del club blaugrana seria ingressar per ell entre 50 i 60 milions d’euros

El futur de Samuel Umtiti no és gens clar i la seva possible marxa del Barça aquest estiu que ve és una opció que no es pot descartar, encara que fa només uns dies ell mateix, des de la concentració amb la selecció francesa, assegurava de forma rotunda que continuaria vestint de blaugrana la temporada que ve. Els plans del club, però, comencen a divergir i la seva possible venda ja se sospesa si, com es pretén, s’aconsegueix tancar el fitxatge del central de l’Ajax Matthijs de Ligt, una operació que es considera estratègica i prioritària. Incorporar el jove central holandès, però, suposaria una altra gran despesa, si fa no fa com la feta per Frenkie de Jong (75 milions d’euros més 11 en variables va ser el cost del seu fitxatge, tancat fa un parell de mesos), cosa que obligaria el Barça a buscar solucions, en forma de traspassos. I un dels que permetrien fer més caixa, amb un jugador que ara mateix no és titular indiscutible –un cop recuperat de la lesió, és el tercer central de la plantilla–, és Umtiti.

El francès, tot i els problemes al menisc del genoll esquerre que l’han fet estar de baixa bona part d’aquesta temporada –només ha jugat 11 partits entre totes les competicions–, continua tenint bona premsa i són diversos els grans clubs que estan atents a la seva situació, com el Manchester City i el Manchester United. L’estiu passat, de fet, ja hi estaven però finalment, abans del mundial, Umtiti va renovar fins al 2023, amb una important millora de contracte, i va veure augmentada la seva clàusula de rescissió dels 60 als 500 milions d’euros, cosa que va posar fi a qualsevol sortida.

Per tot plegat, el Barça escoltarà ofertes per Umtiti i si n’arriba alguna d’entre 50 i 60 milions d’euros veuria amb bons ulls la seva possible venda, que no seria cap maldecap esportiu, al contrari del que hauria pogut ser fa poc més d’un any. I és que si De Ligt acaba aterrant al Camp Nou, el Barça ja tindria més que coberta la posició de central, amb Gerard Piqué i Clément Lenglet com a primeres espasses –el català està vivint una de les seves millors temporades i el francès s’ha adaptat en un temps rècord en el seu primer curs al Barça–, als quals també s’ha de sumar Jean-Clair Todibo, una aposta del club que ha vingut quasi a cost zero –el Barça va pagar al gener un milió d’euros al Tolosa per avançar-ne l’arribada– i que ocuparia sense problemes el rol de quart central, per anar progressant i adquirint experiència, ja que no s’ha d’oblidar que amb 19 anys només ha jugat deu partits a la primera divisió francesa.

“Cada cop millor”

En la concentració amb el combinat bleu, Umtiti també ha parlat del seu estat físic i ha afirmat que se sent “bé” i que intenta “tornar al ritme després de diversos mesos d’inactivitat, tot i que és bastant complicat”, i a més, hi ha afegit que confia a anar a més en aquesta recta final de curs: “Entrenament i partits és l’única manera de tornar al ritme. Però tinc bones sensacions i cada cop em trobo millor.” Umtiti també va reconèixer que es va arriscar forçant per jugar el mundial “perquè era un somni” i no es penedeix de la decisió presa.

ELL VOL CONTINUAR

Umtiti va afirmar fa només uns dies que no es veu fora del Barça la temporada que ve

PRETENDENTS

El City i el United són dos dels clubs que estan atents a la situació del central francès

Últims mesos al Barça per a Vermaelen i Murillo

X.S.

Passi el que passi amb Umtiti, en espera de la possible arribada de De Ligt, la posició de central experimentarà diversos canvis aquest estiu, ja que tant Thomas Vermaelen com Jeison Murillo no continuaran. El belga acaba el contracte aquesta temporada i el club no li oferirà la renovació. El fet que tingui ja 33 anys, però sobretot que continuï tenint molts problemes amb les lesions temporada rere temporada –actualment està de baixa per una sobrecàrrega que es va fer fa un mes i mig, en el partit contra el Valladolid–, fa que no es prevegi la seva continuïtat, tot i el bon rendiment sempre que ha estat disponible, que ha estat més aviat poc. Després de cinc temporades, doncs, amb un any cedit a la Roma entremig, posarà punt final a la seva etapa al club. El mateix passarà amb Murillo, que va arribar en aquest mercat d’hivern procedent del València –1,2 milions va pagar el Barça per la seva cessió fins a final de temporada– com una solució d’emergència per si Umtiti no es recuperava de la lesió i només ha jugat fins ara els dos partits de l’eliminatòria de vuitens de final de copa contra el Llevant i la supercopa de Catalunya contra el Girona. El Barça no farà efectiva l’opció de compra que té per ell, de 25 milions d’euros, així que un cop acabi el curs tornarà a incorporar-se a la disciplina del conjunt valencianista.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)