Barça

10 lligues en quinze anys

Des de l’any 1990, el Barça ha guanyat el doble de lligues que el Real Madrid (16 a 8) i el balanç encara és més contundent en l’era Messi, amb un parcial demolidor de 10 a 4 des de la temporada 2004/05

Continua el regnat. Hegemonia blaugrana. La Liga és territori Barça. C’est fini. Dissabte a la nit, tan bon punt l’àrbitre Ricardo de Burgos Bengoetxea va fer sonar el xiulet al final dels noranta minuts, les famoses matemàtiques de Valverde ho certificaven per fi de forma matemàtica. L’Atlético ho havia mirat d’ajornar fins a la sacietat, però, al final, la fruita, molt madura, ha acabat caient de l’arbre pel seu propi pes i de forma natural. El Barça, com volia el seu tècnic, arribarà al partit contra el Liverpool com a campió de la lliga 2018/19. Revalida el títol. El trofeu no es mou del Camp Nou. Una lliga més cap a les vitrines del museu. I ja en van unes quantes al llarg d’aquests 120 anys d’història del club, i sobretot en la història més recent. Doble dígit i a només quatre de la trentena. Amb aquesta, el Barça suma ni més ni menys que un total de 26 lligues i continua engrandint el seu excels palmarès. La 2a lliga en dos anys d’Ernesto Valverde. La 10a del 10. Deu títols de lliga ja per a Leo Messi. La 8a del Barça els últims 11 anys. La 10a de les últimes 15. La 16a de les últimes 29. Domini absolut.

Fa tres anys, el Barça va conquerir el títol en la seva visita a Los Cármenes, a Granada, i la temporada passada, va repetir lluny del Camp Nou. La consecució del títol es va consumar a Riazor, amb alegria desfermada entre els jugadors blaugrana dins la intimitat del vestidor i amb una celebració més sòbria a la gespa per respecte a la plantilla d’un Deportivo que aquell dia certificava el seu descens a segona divisió. Dissabte, la festa va ser, per fi, al Camp Nou. Feia 9 anys que els culers no celebraven una lliga a casa. No passava des del curs 2009/10 contra el Valladolid. Ja tocava i Messi ho va fer possible amb el seu 34è gol a la lliga. Un gol que va valdre un títol i que acosta el Barça a les 33 lligues que ostenta el Real Madrid. L’etern rival encara continua manant en el palmarès històric, però el regnat del Barça en la història recent és inqüestionable. Des de l’any 1990, el Barça ha guanyat el doble de lligues que el Madrid (16 a 8). I en l’era Messi, la ràtio és de 10 a 4. El Barça ha aixecat el títol en 10 ocasions des de la temporada 2004/05, per només 4 lligues del Madrid i 1 de l’Atlético, la famosa lliga guanyada per Simeone el 2014 en l’última jornada al Camp Nou contra el Barça del Tata, i amb un gol legal de Messi que hauria d’haver pujat al marcador i haver donat també aquella lliga al Barça.

El domini blaugrana els últims anys és total. Ho recordava el mateix Jordi Cardoner l’altre dia al final del partit. Ell, durant 25 anys, n’havia vist guanyar només dues. Ara gaudeix com tots els culers amb aquest cicle guanyador. Dues lligues amb Rijkaard (2005 i 2006), tres seguides amb Guardiola (2009, 2010i 2011), una amb Vilanova (2013), dues amb Luis Enrique (2015 i 2016) i ara dues de consecutives amb Valverde (2018 i 2019). Lluny queden ara aquells temps en què entre els anys seixanta i noranta es van guanyar només 3 lligues (1960, 1974 i 1985). El conte ha canviat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)