Barça

Víctor Valdés

Juvenil A

Roda el món i torna al Born

Cinc anys després d’abandonar el Camp Nou, Víctor Valdés torna a la Masia per custodiar el model i continuar creixent com a entrenador. Ho fa després de posar Moratalaz al mapa i avalat pels seus alumnes en l’etapa a Madrid

Hugo Díaz entrenarà aquesta temporada 19/20 el juvenil A del Moratalaz. Ell agafa el relleu de Víctor Valdés. El de Gavà obre un nou cicle al Barça i tanca amb honors l’etapa a Madrid. Èxit rotund en la seva primera aventura a les banquetes. Campió del grup 2 de la primera autonòmica amb 79 punts i 100 gols a favor, campió de la copa de campions de la Comunitat de Madrid després d’imposar-se en la final al Real Madrid i ascens de categoria. Lliga i ascens a Nacional en el seu primer any com a entrenador. Valdés ha posat en el mapa un equip modest de barri. Ara l’espera la ciutat esportiva. Un nou repte. El retorn a casa cinc anys després.

El dia de la presentació de Frenkie de Jong, Josep Maria Bartomeu va posar públicament la catifa vermella al retorn de VV. El club li ha ofert la cadira de Denis Silva al juvenil A i Valdés ha acceptat el càrrec. Se sabia de feia dies i ahir es va produir la signatura del nou contracte. Oficial. Nou projecte a can Barça després del seu bateig a Madrid. Allà, a l’Escuela Deportiva Moratalaz, ha deixat una petjada profunda en un sol any. “A Víctor li tinc moltíssim d’afecte. He après molt amb ell. Sobretot tàcticament. És un entrenador amb conviccions. Aplica i prova coses noves en cada partit, és igual el rival i la situació. També he crescut moltíssim en confiança i això és gràcies a ell. Sap animar-te quan et veu dubtar”, explica Ren Suzuki. Ell va viure un ascens amb el juvenil C del Moratalaz i ara ha repetit amb el juvenil A. Ha guanyat la lliga amb Valdés i va ser un dels llançadors en la tanda de penals en la final del campionat juvenil guanyada contra el Real Madrid.

Pablo Encabo, Sergio García, Mario Alonso i el capità Álvaro de la Vega són alguns altres dels noms propis que han estat protagonistes en el Moratalaz de Valdés. Cap d’ells estalvia elogis cap al carismàtic porter del Barça: “Ell ve d’una filosofia molt semblant a la que s’imparteix aquí a l’escola des de petits. Tot a través de la pilota. Sempre. El nostre joc s’explica a través de la pilota. La pilota és absolutament protagonista en els partits i en cada entrenament. Ell entén el futbol així i així ho aplica ara com a entrenador”, expliquen. És lògic. Valdés ha begut durant anys de la font de Guardiola i Tito Vilanova. Deixeble avançat del Pep Team. Precisament això és el que vol ara Bartomeu. El retorn de l’alumne convertit ara en professor per custodiar el model. “Víctor és un entrenador passional. Crec que la paraula que més ha repetit durant tot aquest últim any ha estat cor. Ens ha repetit mil vegades que tinguéssim cor. Ha aconseguit que creguéssim en nosaltres. Al cap i a la fi, ell ve d’un club gran i sap com gestionar aquest tipus de coses i situacions que van més enllà del que és estrictament futbolístic”, diuen.

Van Gaal, Radomir Antic, Frank Rijkaard, Pep Guardiola, Tito Vilanova, el Tata Martino, Yannick Ferrera i Aitor Karanka. Entrenadors de perfils i caràcters molt diferents s’han creuat en el camí de la vida professional de Valdés com a porter d’elit. Ara és ell qui vol dibuixar el seu propi camí a les banquetes. Va sortir del Camp Nou el 2014 per la porta del darrere, lluny del comiat que mereixia el porter més transcendental en la història recent del club. Ara aquella porta se li ha tornat a obrir. La Masia l’espera.

539
partits
oficials va jugar amb el primer equip del Barça en dotze temporades (2002-14).
21
títols.
Va aixecar tres Champions, sis lligues, dues copes del Rei, sis supercopes d’Espanya, dues supercopes d’Europa i dos mundials de clubs.
5
Trofeus Zamora.
(2004/05, 2008/09, 2009/10, 2010/11 i 2011/12). Els mateixos que Antoni Ramallets.
1
Ascens.
En el seu primer any a les banquetes ha pujat el juvenil A del Moratalaz a Nacional. Ha guanyat la lliga i el campionat juvenil de la Comunitat de Madrid.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)