Barça

Premier? Coutinho ‘says no’

El mercat britànic abaixa la persiana i s’esfuma oficialment l’opció del retorn del brasiler a la Premier League

El Tottenham tria Lo Celso i ara el Barça haurà d’estudiar nous escenaris

Ni Londres, ni Manchester, ni Liverpool. Oficial. Philippe Coutinho no torna a Anglaterra. El brasiler ha dit no al seu retorn a la Premier League. El mercat anglès va tancar ahir a les sis de la tarda i, com ja s’intuïa, ho va fer sense novetats en clau blaugrana. Cap fax enviat des dels despatxos del Camp Nou. Cap traspàs d’última hora. Cap bomba informativa. L’absència de novetats, de fet, és la notícia, perquè la via anglesa queda ara ja sí definitivament tancada. La sortida de Coutinho del Barça s’enquista encara més.

A Coutinho se l’ha relacionat aquest estiu amb els sis primers classificats de la lliga anglesa de la temporada passada. City, Liverpool, Chelsea, Tottenham, Arsenal, United... moltes hipotètiques destinacions i només una d’absolutament certa: Detroit. Allà és on es troba ara mateix Coutinho, amb la resta de l’expedició blaugrana desplaçada als Estats Units. Després de guanyar el Nàpols ahir a la matinada, l’equip va volar ahir des de Florida fins a Dallas, i ho va fer amb el brasiler a bord. Com un més. La porta del Tottenham, l’equip que amb més força havia sonat en les últimes hores, queda tancada definitivament. S’havia parlat de la fórmula d’una cessió que permetés al Barça estalviar-se la fitxa del jugador, però finalment l’acord no es va produir. Les negociacions, de fet, s’havien encallat hores abans de disputar ja el partit contra el Nàpols i ahir va quedar absolutament confirmat. Mauricio Pochettino es queda sense Coutinho. El seu home és Giovani Lo Celso. L’ex del Betis jugarà la pròxima temporada al costat de Harry Kane i companyia. El Tottenham pagarà uns 16 milions d’euros per la cessió d’un any de l’argentí, i si l’equip anglès es classifica al final de la temporada per a la següent edició de la Champions, hauria de fer efectiva la clàusula de compra obligatòria del 80% de la propietat del jugador, valorat en 41 milions d’euros. Amb aquesta fórmula el Betis s’estalvia pagar ara el 20% de la plusvàlua que pertany al PSG, cosa que haurà de fer l’estiu vinent.

Dinamitada aquesta opció, el Barça continua amb Coutinho situat a la rampa de sortida. Necessita col·locar el jugador per rebaixar massa salarial i per aplanar el camí a un possible i difícil retorn de Neymar. Pocs candidats hi ha ara mateix que podrien fer front a la fitxa del jugador. La Juve, el PSG i el Bayern són els tres grans que podrien abordar ara mateix una operació d’aquestes característiques. De moment, les pregàries de Neto han estat escoltades: “Coutinho? No soc la persona adient per dir què passarà i què no. És un tema seu. Però jo reso perquè es quedi amb nosaltres. És un amic íntim i una persona increïble. M’agradaria tenir-lo al costat durant molt temps”, confessava després del seu enorme partit contra el Nàpols d’Ancelotti.

COUTINHO, UN MÉS

El brasiler ja és a Detroit amb la resta de l’equip i demà podria per fi debutar

Coutinho, focus d’atenció a Michigan

Philippe Coutinho no juga un partit amb la samarreta del Barça des del 25 de maig passat a Sevilla contra el València. Va ser la final de copa perduda contra els de Marcelino García Toral. Demà tindrà gairebé amb tota seguretat els seus primers minuts de la pretemporada en el segon amistós consecutiu contra el Nàpols d’Ancelotti, ara a Michigan. Valverde va decidir no fer-lo jugar en el partit de Miami –tampoc Arturo Vidal– perquè havia fet només dues sessions de preparació, però s’espera que demà debuti.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)