Luis Suárez i Leo Messi, igualats en tot a Tel-Aviv

Seleccions. L’Argentina i l’Uruguai empaten (2-2) en l’amistós jugat a Israel. Els dos jugadors del Barça, ahir rivals, fan un gol a pilota aturada i donen una assistència de gol cada un

Luis Suárez i Leo Messi, dos amics i companys en el Barça, van ser ahir rivals en el clàssic del Río de la Plata, jugat a milers de quilòmetres de casa, disputat a Tel-Aviv. Els blaugrana van empatar en tot, en el resultat final (2-2), en gols, un cada un, i en assistències, també una cada un.

Luis Suárez, totalment recuperat de les molèsties que havia tingut al soli, va jugar els 90 minuts i va aprofitar que Messi era ahir rival per llançar una falta. El seu xut va acabar en gol i significava la victòria del combinat d’Óscar Washington Tabárez fins que Messi va igualar el matx en temps afegit i també a pilota aturada. Va ser després d’unes mans de Martín Cáceres. Messi, que havia fallat un penal contra Brasil divendres passat, no va tenir cap problema per llançar. Va deixar clavat Campaña i va aconseguir el seu segon gol en els dos partits que ha disputat amb la selecció argentina en aquesta aturada de seleccions.

Els dos blaugrana, els dos amics, van ser protagonistes també en les jugades dels altres dos gols del partit, sumant una assistència cada un. Va tenir molt la pilota l’Argentina en la primera part, però va ser l’Uruguai la selecció que va marxar al descans amb avantatge en el marcador. El gol va arribar en el minut 34. Una gran passada de Lucas Torreira la va aprofitar Luis Suárez per donar un gol en safata de plata a Cavani, que va batre la porteria d’Andrada, aconseguint el seu gol número 50 amb la selecció de l’Uruguai.

Messi va estar participatiu en la primera part, tastant un parell de vegades la duresa dels uruguaians. Una entrada de Matías Vecino va acabar en targeta i falta perillosa, però el llançament de Messi, que se les va tenir amb Cavani, va anar a parar a les mans del porter uruguaià.

El crac de Rosario va continuar buscant el gol a pilota aturada, però Campaña va tornar a impedir l’empat en un altre llançament de falta de Messi. No el va poder evitar, el porter uruguaià, en el minut 64. Si Suárez havia fet una assistència, Messi no podia ser menys. Una precisa centrada del blaugrana va ser aprofitada per Agüero per empatar amb una bona rematada de cap.

Fins al final van arribar els dos gols dels blaugrana. Primer, el de Luis Suárez, amb un bon llançament d’una falta que ell mateix havia provocat. Després, ja en temps afegit, el de Messi de penal. Empat entre dos amics que tornaran a Barcelona junts i sans i preparats per afrontar els vuit partits que resten fins a les festes nadalenques, vuit partits importants amb rivals complicats com el Real Madrid, l’Atlético de Madrid, la Real Sociedad, el Borussia Dortmund i l’Inter de Milà.

Picabaralla entre Messi i Cavani

El partit entre l’Argentina i l’Uruguai era amistós, però poc d’amistosos tenen aquests enfrontaments de màxima rivalitat. Ho van demostrar Leo Messi i Edinson Cavani. Els dos van protagonitzar una important picabaralla quan faltaven pocs minuts perquè s’arribés al descans. Messi i Cavani van discutir després d’una falta que Vecino va fer sobre el blaugrana. Quan ja havia acabat la primera part, els dos van continuar discutint. Cavani va desafiar Messi a barallar-se fora del camp i el blaugrana no va tenir cap problema. “Quan vulguis”, li va dir. Luis Suárez va haver d’aparèixer per posar pau entre els seus dos amics.