Barça

El protagonista

Riqui Puig

La porta s’ha obert

Quique Setién ha aterrat a Barcelona amb la lliçó apresa. Sap que ha de viure abraçat al cruyffisme i sap també que Riqui Puig agrada al Camp Nou. Ahir, primer partit oficial de Setién com a entrenador del Barça i estrena del de Matadepera a l’estadi en partit de lliga. Amb Valverde, Riqui havia quedat oblidat des de la pretemporada. Ahir, en canvi, va ser el primer home que va entrar des de la banqueta. De fet, Setién va mirar clarament al planter en el seu debut. Titularitat per a Ansu Fati i minuts per a Riqui Puig i Carles Pérez.

En la seva presentació oficial, el tècnic càntabre va dir amb fermesa que mirarà al planter i deixarà fluir el talent. A Riqui Puig li van caldre només dinou minuts per deixar fluir el seu futbol. Tot just entrar al terreny de joc en el lloc d’Ivan Rakitic, es va endur l’ovació de la nit. El Camp Nou tenia ganes de veure una de les joies de la Masia. Ja havia debutat en la lliga la temporada passada i ja havia jugat al Camp Nou també l’any passat en la copa, però ahir va ser la seva estrena en partit oficial de lliga davant de la seva afició. La temporada passada va jugar a Balaídos i al camp de l’Osca en l’últim tram del curs, però quedava pendent el debut a casa.

Va entrar en el minut 71 i va reactivar el joc del Barça. Amb fam d’agradar i convèncer. Seva va ser, per exemple, la recuperació de pilota en l’origen de l’acció del gol del Barça que va marcar Leo Messi. Setién demana pressionar a dalt i Riqui Puig va demostrar ahir energia per fer-ho. Riqui no només és talent, també és treball. Va perdre algun duel directe contra algun jugador del Granada. Li falta físic, però li sobra futbol. Hauria pogut completar el seu debut amb una assistència de gol, però la seva passada amb avantatge a Antoine Griezmann va acabar amb el xut del davanter francès colpejant la xarxa lateral. Mereixia el premi Griezmann i mereixia el premi Riqui Puig. Per l’assistència i per tota la cavalcada anterior. Gran conducció i gran transició.

L’era Setién va començar dimarts amb una fotografia Setién-Riqui en l’entrenament i tanca la setmana amb l’aparició a escena de Riqui contra el Granada. Feia temps que trucava a la porta i ara, amb Setién, la porta és oberta.

19
minuts
1
passada de mèrit bona
1
passada dolenta
2
pilotes recuperades
1
pilota perduda
1
falta comesa Dades facilitades per Carles Domènech. La TdT a Catalunya Ràdio
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)