Barça

Setién: “Parleu-me de futbol, la resta no m’interessa”

Barça. El tècnic es desmarca de l’incendi de les darreres hores amb frases com “hem parlat un minut sobre aquest tema”

Quique Setién ha parlat en roda de premsa aquest migdia, enmig de l’incendi provocat per les declaracions d’Eric Abidal, en què implicava els jugadors del Barça en la sortida de Valverde, i la contundent resposta de Messi. La prèvia del partit dels quarts de final de copa que el Barça jugarà demà, a San Mamés, ha fet que el tècnic càntabre sigui la primera veu del club que es pronuncia públicament des que va esclatar la polèmica. Aquestes han estat les seves respostes:

El partit contra l’Athletic: “Serà apassionant. Els dos equips anirem amb la intenció de superar l’eliminatòria i posarem els nostres arguments per ser millors que el rival. Serà igualat, hi haurà moments en què portarem la iniciativa, però ells seran molt intensos.”

L’entorn incendiat, com afecta a l’equip: “Han passat coses molt important, però a mi no m’afecten. I tractaré que al grup l’afecti el menys possible. Aquest matí, hem parlat només un minut sobre aquest tema. El partit és el que ens interessa. La resta són situacions que no puc controlar i no em desgasto.”

Amb Dembélé lesionat, fitxaran?: “Ja en parlarem. Primer hem de veure el diagnostic exacte i, quan sabem el temps de convalescència, prendrem les decisions que haguem de prendre. Em feia molta il·lusió que l’Ousmane ens donés molt. Ha tingut una desgràcia. Ara hem de buscar solucions: si no podem fitxar, buscarem el camí per dotar a l’equip de l’entitat que requereix per guanyar els partits. Sempre veurem les coses de manera positiva. ”

Messi està enfadat?: “El que ha passat les últimes hores, és una situació que no m’afecta. L’únic que m’interessa es donar als meus jugadors les eines necessàries perquè pugin donar el que porten a dins. Parleu-me de futbol, la resta no m’interessa.”

Amb una plantilla curta cal afrontar la part decisiva de la temporada. N’hi ha prou amb el que hi ha?: “Segur que sortirem a jugar sempre amb onze jugadors i que serem competitius. Potser algú ens passarà pel damunt. Si no podem fitxar, no passa res: treballarem amb la mateixa il·lusió i aconseguirem que els que estan aquí, estiguin compromesos. Avui hem fet una altre entrenament molt bo.”

Dembélé: “Em fa molta pena que estigui sense poder jugara futbol durant tres, quatre o cinc mesos.”

Umtiti, el judici de demà: “És un assumpte personal que ha coincidit amb un partit. Li ha passat a ell com em podria passar a mi. Tot té solució, s’ha de mirar la vida amb alegria. No passa res, tranquils.”

Només quinze jugadors del primer equip disponibles: “Em responsabilitzo de les decisions preses pel club. Comparteixo èxits i errades. Parlar després és fàcil, però la realitat és que les decisions s’han de prendre abans. M’agradaria tenir més jugadors, que no hagués marxat Carles Pérez, però no puc lamentar-me. Haig de ser positiu i treballar amb el que tinc.”

Té un substitut per a Dembélé: “Clar que tenim noms al cap. Però primer volem saber quina decisió hem de prendre, coneixent el temps de convalescència de Dembélé.”

Com ha vist Messi?: “Animat, somrient. Li encanta entrenar. L’he vist com ahir o abans d’ahir.”

S’en penedeix d’haver fitxat pel Barça?: “No pas! Segueixo amb la mateixa il·lusió. Potser en tinc més. La meva vida no ha estat fàcil. A mi m’empeny el vent del nord. Això anirà endavant i anirà molt bé. Estic convençut”

Piqué: “Passa per un procés febril, veurem com evoluciona. Espero que pugi arribar al partit de demà.”

L’ambient en la plantilla: “Ja s’ha vist avui en el començament de l’entrenament, en què hem fet jocs. No sempre podrà ser tant bo, però la plantilla està motivada, amb ganes i sense problemes.”

Arturo Vidal: “Ha superat les molèsties que tenia i ha entrenat perfectament. Està en condicions de jugar.”

El partit de San Mamés marcarà la temporada?: “Tenim dos partits molt importants aquesta setmana, que hem de jugar fora de casa, on no tenim la consistència que hauríem de tenir. No sé què passarà, però estic segur que afrontarem els partits conscienciats. Tots els partits que ens queden seran vitals.”

Fins a quin punt pot ajudar a Messi: “No em ficaré a la vida de Messi, ell sap perfectament el que ha de fer.”

L’Athletic: “Es un equip que rendibilitza molt bé els gols i encaixa poc, molt sòlid defensivament. A casa seva ens comprometrà molt. Haurem d’estar a un nivell molt alt per superar-los.”

Messi-Griezmann: “És cert que el procés d’adaptació de l’Antoine a una nova posició li pot influir. A ell i als companys que te al costat. Ell fa les coses bé i s’està adaptant perfectament. L’únic que necessitem és que arribin els gols. No tinc dubte que la connexió amb Messi funcionarà.”

En la sessió d’entrenament d’aquest matí, Messi ha saltat l’últim a la gespa i Gerard Piqué ha treballat al marge del grup per culpa del procés febril que l’afecta. Tot i així, el central ha entrat en la llista de convocats. En total, Setién ha citat 20 futbolistes, 15 del primer equip i cinc del filial.

Porters: Ter Stegen i Iñaki Peña.

Defenses: Semedo, Piqué, Lenglet, Jordi Alba, Sergi Roberto, Umtiti, Junior Firpo i Araujo.

Migcampistes: Rakitic, Sergio, Arthur, De Jong, Vidal, Riqui Puig i Collado.

Davanters: Messi, Griezmman i Ansu Fati.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)